🐈 TOP 5 mačaka kontracepcijske pilule

Koji kontraceptivi daju mačku

Apsolutno svaka životinja ima prirodu za reprodukciju, to vrijedi i za mačke. Ali vlasnik nije uvijek sretan zbog trudnoće svog ljubimca, jer postoji problem s kamo ili kome dati. Vi svibanj pitati što učiniti u takvoj situaciji i da li postoje kontraceptivi za mačke.

sadržaj

 • Injekcije kao sredstvo kontracepcije
 • Vrste oralnih kontraceptiva
 • tablete
 • kapi
 • sterilizacija
 • Učinak kontraceptiva na tijelo mačaka
 • Koji su kontraceptivi bolji

Danas postoji niz kontraceptiva za mačke i mačke. Među njima su: metak, pilule, kapi i još mnogo toga. Oni će izbjeći neželjenu trudnoću.

Injekcije kao sredstvo kontracepcije

Mnogi veterini upotrebljavaju lijek kao što je Kovinan u svojoj praksi, omogućava vam da uklonite estrus šest mjeseci ili godinu dana. Prvu injekciju treba dati veterinar, a naknadne injekcije mogu se napraviti samostalno., Lijek se mora koristiti kratko prije početka estrusa. Liječnici ne preporučuju korištenje ovog lijeka u slučajevima trudnoće životinje, jer se ovaj alat ne koristi za pobačaj.Mnogi vole kontracepcijske injekcije za mačke, počnu djelovati brzo i dugo. Pro i kontra ove metode:

 • jednostavan za korištenje;
 • u slučaju povlačenja droga, kućni ljubimac će moći lako imati potomke;
 • Postoji niz nuspojava;
 • Ne koristite injekciju za životinje starije od pet godina.

© shutterstock

Vrste oralnih kontraceptiva

Oralne kontracepcijske pilule za mačke podijeljene su u dvije klase. Prvi su kapi, koji se sastoje od hormona. Takvi uzročnici izazivaju lažnu trudnoću kod životinja. Koristite ovaj lijek samo nakon savjetovanja s veterinarom.

Oralni kontraceptivi druge klase sadrže manje hormona i smanjuju seksualnu želju. Takva sredstva izrađuju se u kapima ili tabletama. Najučinkovitije su

 • gestrenol,
 • libidomin,
 • spolna barijera,
 • zaustaviti seks
 • counter spol.

Liječnici vjeruju da ne biste trebali koristiti takve alate jer su štetni za životinju. Već dokazano da imaju loš učinak na tijelo mačaka. Veterinari su vidjeli slučajeve gdje je potpuno zdravi kućni ljubimac imao nuspojave.I zamislite ako se sličan lijek koristi na bolesnom ljubimcu. U takvim slučajevima, oni su strogo kontraindicirani.

Često, nakon kontracepcije, mačke postaju bolesne i pojavljuju se komplikacije raznih vrsta. Na primjer, bilo je slučajeva kada je nakon uzimanja takvih lijekova gnoj uklonjen iz maternice.

Ali čak i nakon operacije nema jamstva da se životinja potpuno oporavi. Stoga, apsolutno svaki vlasnik treba ozbiljno uzeti ovo pitanje, a prije davanja bilo kakvih kontraceptiva trebate se posavjetovati s veterinarkom.

© shutterstock

tablete

Tablete od trudnoće za mačke su nekoliko vrsta, to je: prirodno i neprirodno.

Najčešće, liječnici preporučuju prirodne, jer sadrže korisna svojstva. Međutim, u pravilu, djelovanje takvih lijekova prolazi vrlo brzo i šanse su da će vaša mačka ostati trudna. Prednost takvih lijekova je da oni imaju pozitivan učinak na tijelo životinje i sigurno neće štetiti.

Non-prirodni lijekovi su učinkovitiji, a vaša mačka će se smiriti tijekom dana nakon što je uzeta.Postoje proizvođači koji preporučuju stalno davanje kontraceptiva za kućne ljubimce. Ali, također je poznato da ne-prirodni kontraceptivi mogu nepovoljno utjecati na tijelo kućnog ljubimca.

kapi

Kontraceptivne kapi za mačke vrlo su prikladne i jednostavne za upotrebu. Imaju točno iste značajke kao i injekcije s pilulama. Kao i tablete, mogu biti prirodne ili kemijske. U pravilu, prirodni proizvodi se proizvode na temelju različitih biljaka i dekocija. Kapi nisu usmjereni na regulaciju hormona, već na imitiranje hormonalnih razina. To znači da mačka ne gubi želju i uživa bez seksa. Zbog toga ljubimac postaje mirniji i uravnoteženiji.

Takav kontraceptiv je vrlo prikladan za korištenje, jer ćete se složiti da je lakše kapati droga u usta za kućne ljubimce nego da napravi pilulu.

sterilizacija

Naravno, kontracepcijske injekcije i pilule lako se koriste i sasvim bezopasne, ali su u određenoj mjeri dobre. Mnogi liječnici to vjeruju kontraceptivi imaju negativan učinak na zdravlje životinja, jer, u pravilu, hormonska intervencija ne može proći nezapaženo. Stoga, ako ne želite da vaša mačka uzgajati, onda je najbolje sterilizirati.

Prednost ove metode je da ne morate stalno kupiti kontraceptive, a ova metoda smanjuje šanse za razvoj raka.

U suvremenom svijetu, sterilizacija se može provesti na tri načina:

 • sanitetski materijal;
 • kemija;
 • zračenje.

© shutterstock

Učinak kontraceptiva na tijelo mačaka

Većina vlasnika smatra da pilule i pilule za kontrolu rađanja puno bolje od sterilizacije, ali nisu. I često na internetu pitaju se kada početi davati mačka kontraceptivi. Da, nikada. Ako želite da vaš ljubimac dugo živi i da nije bolestan, onda je bolje da ne koristite takva sredstva, jer to je vremenska bomba.

Čak i uz kratkotrajnu uporabu takvog lijeka mogu nastati problemi.

Nije bitno da dajete kapljice ili pilule životinja, razine hormona reguliraju se uz pomoć. Dakle, lijek utječe ne samo na proizvodnju istih hormona nego i na cijelo tijelo. Ako još uvijek odlučite da ne želite da vaš kućni ljubimac za proizvodnju potomaka, onda sterilizacija je bolja, učinkovita i sigurna za životinje, A ako se odlučite neko vrijeme nakon poroda mačića da biste davali pilule za kontrolu rađanja, bolje je konzultirati liječnika.

Koji su kontraceptivi bolji

Medicinski kontraceptivi, prema veterinarima, smatraju se učinkovitima i omogućuju vam da sigurno izbjegavate neželjenu trudnoću. Da biste odredili koji lijek želite koristiti, najprije se morate savjetovati s liječnikom. Također, ako želite, možete pročitati recenzije o pilulama za kontrolu rađanja za mačke. I tek nakon toga, razmislite stvari i donesi odluku.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: