🐈 Razbijanje zlih mačaka

Koje pasmine su najgore i kakva pravila treba slijediti vlasnik agresivnog ljubimca?

Karakter životinja određuje se ne samo individualnim karakteristikama lika, nego i pripadanjem određenoj pasmini. Prije nego što počnete kućni ljubimac, trebali biste saznati kako je pasmina kojoj pripada, sklona agresiji. Uzroci ogorčenog ponašanja mačke ukorijenjeni su ne samo u divljim predjelima i lovačkim instinktima, ponekad je objašnjen banalnim stresom ili teškom bolesti. Također treba napomenuti da se sve agresivne manifestacije na dijelu životinje mogu ispraviti slijedeći jednostavna pravila.

 • 1. Najveći osvetoljubivi i nesretni pasmini
  • 1.1. Reedova mačka
  • 1.2. Maine coon
  • 1.3. Savannah
  • 1.4. Bengalska mačka
  • 1.5. Pallas
  • 1.6. Siamska mačka
  • 1.7. Ceausu
  • 1.8. Abyssinian pasmina
  • 1.9. Britanska kratkodlaka
  • 1.10. Sibirske pasmine
  • 1.11. Bombayova mačka
 • 2. Zašto su mačke ljute?
 • 3. Što je potrebno učiniti vlasniku agresivne životinje?
 • Pokaži sve

1 Najveći osvetoljubivi i neskladni pasmine

Prije nego što kupite mačku, trebali biste se sjetiti da su prije svega grabežljivci. Priroda ih nagrađuje oštrim kandžama i zubima, što u prirodnim uvjetima olakšava dobivanje hrane za sebe.U domaćim životinjama lovački instinkt često je otupljen, ali postoje vrste pasmina u kojima grabežljiv znak izgleda sasvim jasno.

Naravno, svaka životinja pojedinačno. I sudi samo uzgoj prirode mačke ne bi trebao biti. Osim toga, primjena riječi "zlo" u kućne ljubimce je neprikladna. Umjesto toga, oni su stoga temperament.

PreporučeniTop 15 najpopularnijih pasmina mačaka u svijetu

1.1Kamija mačka

Predstavnici ove egzotične pasmine prikladnije se pripisuju divljim životinjama nego kućnim ljubimcima. Njihova visina doseže pola metra, a masa se kreće od 8 do 15 kg. Ustavom, oni nalikuju risu.

Reedova mačka je vrlo okretna i treba stalne igre i lekcije s vlasnikom. Inače, može se igrati divlje i ponašati se agresivno, ne samo u odnosu na članove obitelji, već i na druge kućne ljubimce. Ove mačke vole ljubav, ali se ne preporučuje da ih pokupite. Pasmina je sposobna učiti, ali konačno je vrlo teško ukrotiti svoje predstavnike. Do kraja svojih dana, prije svega, ostaju grabežljivci.

PreporučeniIzvorne i neobične pasmine mačaka – opis, izgled, karakter

1.2 Maine Coon

Ove mačke smatraju se jednim od najvećih. Njihova težina doseže 15 kg. I po veličini, više su poput pasa. Oni vole otvorene igre i zahtijevaju pažnju vlasnika barem pola sata dnevno.

Maine-coons imaju neovisan karakter, ali ne podnose samoću. Ako vlasnik želi, ove će mačke ostati cijelo vrijeme, ali neće biti nametnute, baš kao da sjedaju na koljenima. Unatoč činjenici da kućni ljubimci izdržati napore djeci da se igraju s njima, a možda čak i postati neka vrsta medicinske sestre, i dalje bi ove životinje u kućanstvima s malom djecom nije preporučljivo jer postoje slučajevi napada na ljudska predatora.

PreporučeniNajpopularnije pasmine mačaka bez repa ili s kratkim repom

1.3 Savannah

Ove mačke imaju impresivnu veličinu i potječu od divljih predatora. Na grebenu dosežu 60 cm, a težine do 15 kg. Pokažite neuobičajeno i individualno. Savanne su pametne, hladne i izuzetno razigrane.

Oni se razlikuju po velikoj naklonosti vlasniku, oni ne podnose samoću. Mačak bi trebao biti kupljen samo u posebnom vrtiću, jer nisu svi pojedinci ove pasmine testirani kao liberalni za ljude, što je poseban uvjet za uzgoj ove rijetke pasmine.Pored toga, savana pokazuje neprijateljstvo prema strancima. Šetnja bi trebala biti isključivo na uzici.

1.4 Bengalska mačka

Predstavnici ove pasmine su neovisni i hiroviti. Često pokazuju svoju individualnost, ali su savršeno podložni osnovnoj obuci i lako prepoznaju nove uvjete. Razlikuju se odanošću vlasniku, ali oprezno prihvaćaju strance. Apsolutno je nemoguće uzeti ih u ruke stranca.

Bengali imaju jak osjećaj nadzora nad teritorijem. Oni se mogu koristiti za zaštitu kuće, točno praćenje svih sumnjivih šuškanja i obavještavanje vlasnika.

1.5Manul

Ovo je apsolutna divlja mačka, koja se ne preporuča držati kod kuće. Ne percipira vlasnika i preferira se povući. Pravno je nemoguće kupiti, budući da je navedena u Crvenoj knjizi.

Pasmina je proučavala malo, ali obilježja prirode ovih životinja su nestabilni i arogantni karakter. Manul često pokazuje agresiju prema maloj djeci i drugim kućnim ljubimcima.

1.6.Samska mačka

Među predstavnicima obitelji mačaka, sijamci se smatraju najcjenjenijim, osvetoljubivim i nerazumnijom. Oni dugo vrijeđaju i mogu podučavati vlasnika lekciju u najočarnijem trenutku.

Oni ne podnose prisiljavanje na milovanje i ponekad se ponašaju vrlo neprijateljski. Imaju oštar um, oni su u stanju prepoznati kad se krše, a kad je tako. U drugom slučaju sigurno će se osvetiti. Nije preporučljivo pokrenuti ovu pasminu u obiteljima u kojima postoji mala djeca.

1.7Chauzi

Vrlo velika mačka, čija tjelesna težina doseže 15 kg. Uzgajivači savjetuju držati posebno velike pojedince na otvorenim kavezima na ulici, jer trebaju prostor.

Ima oštar um, znatiželjni je, stalno treba komunikaciju i privržen vlasniku. Ali to joj ne sprječava da od djetinjstva očituje svoje grabežljive instinkte. Ni u kom slučaju ne bi trebalo poticati da igrate mačića rukama i nogama vlasnika, a trebali biste također zaustaviti svaki pokušaj ugristi.

1,8 Abyssinian pasmina

Abyssinok se ne naziva agresivnim. Vrlo su vezani za osobu, apsolutno ne ljubomorni drugim kućnim ljubimcima. Vole ljubav, trebaju pažnju i ne mogu provoditi vrijeme sama. Savršeno prikladan za obuku i obrazovanje. Ali nemojte tolerirati prisilu.

Problemi donose nemirnu prirodu kućnog ljubimca. Njihova omiljena aktivnost je igranje na otvorenom, tijekom kojega mogu slobodno zabadati kandže i zube.

1.9briljska kratka kosa

Osim impresivne veličine, te životinje imaju osjećaj samopouzdanja i samodostatnosti. No, unatoč vrlo uravnoteženom i čak u engleskom prvom znaku mačaka ove pasmine može se dogoditi i propasti.

Britanci to uopće ne mogu podnijeti kad su često podignuti ili pomilovani. Vlasnik takvog kućnog ljubimca treba pokazati ljubav samo uz njegovu prešutnu suglasnost. Inače, mačka će pokazati svu snagu karaktera.

1.10 Sibirska pasmina

Ime pasmine govori za sebe. Ove životinje razlikuju se od mraka i ozbiljnosti. Po prirodi vrlo surova i neovisna. Oni ne dopuštaju strancima da se udari, oni su vrlo oprezni u komuniciranju sa strancima.

No, da ih zovemo najgore mačke ne mogu. Oni ustanu na igre djece, ponekad čak dopustiti sebi da se zabavljaju. Velik dio prirode ove pasmine ovisi o uzgoju mačke od strane vlasnika.

1.11 Bombay Cat

Ove su mačke potpuno crne, što je glavni znak boje ove pasmine. Ali nemojte misliti da oni donose nevolje ili sudjeluju u vjerskim ritualima.

Unatoč prijateljskoj prirodi, predstavnici pasmine su vrlo neovisni i ponosni.Uopće se ne sviđa kada ih se previše često preuzimaju i ne podnose nepotrebne milovanja. U ovom slučaju žele se povući. Za malu djecu tretiraju se s velikom tolerancijom.

2Zašto su mačke ljute?

Ako je priroda ljubimca drugačija i agresivna, onda vlasniku može donijeti ozbiljne probleme. To se posebno odnosi na obitelji s malom djecom, jer nisu svi mačke vole da ih stisnu i nose u naručju. Djelomična eksplozija agresije pripada jednoj pasmini ili drugoj, no postoji niz razloga zbog kojih se životinje mogu ljutiti:

 • Borite se za teritorij. Mačke su jako ljubomorni čuvajući svoj osobni prostor i ne vole prisutnost nepozvanih gostiju.
 • Zaštitite potomke. U slučaju kada se mačić pojavljuje kod kućnog ljubimca, agresivno će se ponašati kad im se vlasnik pokuša dotaknuti.
 • Strašan ili prisilni kontakt s osobom. U stresnim situacijama, naknadno ponašanje mačke nepredvidljivo je.
 • Bolest. Ponekad je uzrok prekomjerne agresije bilo kakva bol. Ako kućni ljubimac, obično mirno, odmah postaje razdražljiv, trebao bi ga pokazati veterinaru.
 • Sezona sezona.U ovom trenutku, prekomjerno bijes zbog hormonalnih valova.
 • Izgled u kući drugog ljubimca. Neke mačke mogu biti vrlo ljubomorni. U tom slučaju, oni pokazuju agresiju ne samo u odnosu na novo kućanstvo već i vlasniku.
 • Prijelaz u novi dom. Većina mačaka vezana je uz njihov vlasnik i slabo percipira izdaju s njegove strane. Novi vlasnici u ovom slučaju trebaju biti strpljivi. Prije ili kasnije, mačka će im dati njihovo povjerenje.

3Što je potrebno učiniti vlasniku agresivne životinje?

Ako se mačka ponaša ljutito, svoje ponašanje možete prilagoditi jednostavnim tehnikama:

 1. 1. Prvo morate razumjeti razlog agresije. Nije uvijek kvaliteta karaktera ili osobina pasmine. Možda mačka doživljava stres i u neugodnim uvjetima za sebe. U tom slučaju potrebno je ukloniti što je više moguće uzroke zabrinutosti životinji.
 2. 2. Roditeljstvo je temelj dobrog ponašanja mačaka. Potrebno je trenirati ljubimac od prvog dana svog izgleda u kući. Ako je mačka sklona od djetinjstva da se igra s rukama ili nogama vlasnika, tada pokušava ugristi ili ogrebotina vlasnika tijekom procesa igre treba lagano zaustaviti.
 3. 3. Svaka životinja treba pozornost i komunikaciju s vlasnikom. Većina pasmina, unatoč neovisnosti, ne toleriraju samoću. Ako osoba dugo nije u kontaktu sa svojim kućnim ljubimcem, postaje divlji.
 4. 4. Djecu se ne smije previše davati životinju. Nisu sve mačke voljne tolerirati takav stav.
 5. 5. Ako u kući postoje stranci, obavijestite ih da ne biste trebali uzeti životinju u rukama. Neke mačke vrlo su oprezne od stranaca i mogu grizu ili ogrebotine ako pokušaju udariti.
 6. 6. Ljubljenje je moguće samo uz njegovo dopuštenje. Ako ga čvrsto držite u rukama, životinja će vrlo aktivno pokazati nezadovoljstvo.
 7. 7. Kada se novi kurac pojavio u kući, ne zaboravite na postojanje prve. U razdoblju navikavanja na nove uvjete života, mačka bi trebala platiti mnogo više pozornosti nego obično.
 8. 8. Ako je vaš ljubimac stečen mokro, ne morate previše dirati mačiće ispred nje.
 9. 9. Trebao bi jednom mjesečno pokazati životinju veterinarki kako bi odmah identificirao zdravstvene probleme koji bi ga mogli učiniti nesnosnim i zlim.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: