🐈 Izlučivanje mačke iz anusa - što je i zašto

Koje mačke imaju iscjedak iz anusa

1

Kao i ljudi, mačke često pate od različitih bolesti. Stoga, ako mačka ima iscjedak iz anusa ili bilo koji drugi sumnjivi simptomi, trebali biste pridati veliku važnost za to.

sadržaj

  • Uzroci iscjedka iz anusa
  • Liječenje analnog pražnjenja

Ovdje je važno poduzeti mjere na vrijeme i pribjeći se pomoć stručnjaka. Samo će liječnik moći točno odrediti uzrok iscjedka, prepoznati bolest i dati preporuke za liječenje.

Uzroci iscjedka iz anusa

Ispuštanje iz mačke tijekom proljeva ili zatvor je sasvim normalno i prilično je uobičajeno. Oni se manifestiraju na različite načine, ali su vrlo lako identificirani, dakle, nisu previše opasni. Vlasnik također može primijetiti malu količinu krvnih ugrušaka u njima. Ovaj simptom potpuno nestaje s punim oporavkom. Stoga, ne brinite previše o tome.

Ali ako iscjedak ili anus u mačiću ili u vaginalnom području mačke ima gnojan ili slimy karakter i ima karakterističan miris, možemo govoriti o prisutnosti infekcije.

Često se to može povezati s problemima genitalija mačaka.Ali postoje i druge opcije koje zahtijevaju pomno ispitivanje, posebne testove i mrlje. Trebalo bi što prije kontaktirati pomoć stručnjaka kako ne bi pogoršala situaciju i ublažila patnju mačke.

© shutterstock

Često je razlog zbog kojeg postoji iscjedak iz anusa je upala paralelnih žlijezda. Prije su mnogi bili skloni vjerovati da su takvi problemi izravno povezani s obilnom korištenjem suhe hrane u prehrani kućnih ljubimaca. Međutim, pokazalo se da je to mit. Često se iscjedak pojavljuje zbog neobične strukture samog crijeva., Na primjer, možete primijetiti česte pokušaje životinje da sjedne na stražnje noge ili da se voze po podu. Takve manifestacije pokušaja da se riješe višak tajni trebaju odmah biti vidljive vlasniku.

Liječenje analnog pražnjenja

Bez obzira na razloge analnog iscjetka kod mačaka, prije svega treba liječnik.

No, mnogi vlasnici kućnih ljubimaca ne žele se služiti veterinarskih klinika. Naravno, ako je vlasnik apsolutno siguran u njegove sposobnosti i potpuno je svjestan situacije koja se dogodi sa svojom mačkom, dopušteno je samostalno liječenje. Međutim, pridošlice bi trebali slušati mišljenje liječnika kako ne bi stavili svoju mačku u opasnost.

povremeno oslobađanje mačke izlučaka iz anusa nije tako lako, Ako se bogatstvo tajne ne smanji i traje nekoliko dana, potrebno je izvršiti inspekciju. Mora postojati temeljito oprati i sanificirati ruke. Dalje, morate istisnuti područje oko sfinktera životinje s dva prsta. Ako u isto vrijeme postoji izbor guste i viskozne tajne, ima smisla razmišljati o prisutnosti određenih poremećaja u životinjskom tijelu.

Kako bi se izbjeglo otežavanje situacije, treba poduzeti čitav niz mjera koji će pomoći u ispravljanju stanja mačke. U početku treba opremiti posebnim medicinskim rukavicama. Nakon što je premazao prst s vazelinom, potrebno je uvesti fokus iscjedka u mačiću.

Izvođenje manipulacija prema uputama dovest će do poboljšanja u stanju ljubimca za 2-3 dana.

Međutim, nemoguće je izvršiti ovaj postupak bez posebnih vještina i potpunog razumijevanja onoga što se događa. Najbolje je povjerenje stručnjaka u veterinarsku kliniku koja se brine o zdravlju životinje.

© shutterstock

Kada je bolest zanemarena, liječnici mogu propisati složeno liječenje iscjedak.Ovdje će se koristiti oba postupka i medicinske pripreme. Posebno često preporučujemo uzimanje antibiotika. Ako mačka ima krv iz anusa, to može biti razlog za operaciju., Međutim, ovo je ekstremna mjera, koja se rijetko provodi. Često, manje radikalne metode liječenja su dovoljne, čak i ako krvare.

Nakon što poboljšate stanje mačke, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom o prevenciji sekreta. To će izbjeći recidiva i poboljšati stanje mačke općenito. Samo usklađenost s propisima liječnika će spriječiti pogoršanje kroničnih bolesti i ponavljanje upalnih procesa. On može dati savjete koji se odnose na:

  • brinuti se za mačku;
  • prehrana;
  • rutinske inspekcije životinje.

Šteta je kada je vaš omiljeni ljubimac bolestan. Pogotovo kad mačić iscrpi od svećenika. Međutim, glavni cilj, u ovom slučaju, treba biti usmjeren i produktivna borba protiv ove bolesti.

Pravovremene mjere ne samo da mogu ublažiti stanje mačaka, već i brzo spasiti od opasne bolesti.

Stoga, većina vlasnika pokušava maksimalno nastojati stvoriti povoljan okoliš za ljubljenu životinju da se oporavi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: