🐈 Sijamske i tajlandske razlike u mačkama

Koja je razlika između sijamske mačke i tajlandske mačke?

Prije nego što uzmete još jednog člana u obitelj, pažljivo razmislite o tome koju vrstu pasmine odabrati. Mnogi se zaustavljaju na sijamskom i tajlandskom. Ali kako birati između ove dvije pasmine i koja je razlika između sijamske mačke? Zapravo, sijamska mačka i tajlandski imaju razlike i trebaju se razgovarati, jer se manifestiraju ne samo u izgledu već i po karakteru.

sadržaj

  • podrijetlo
  • izgled
    • Sličnost u izgledu:
  • karakter
  • briga

podrijetlo

Prije su siamske i tajlandske mačke smatrale jednu pasminu, ali su uskoro podijeljene u dvije različite, iako je njihov pretka još uvijek uobičajen – tradicionalni Siam. Prije nekoliko godina u mnogim su kućama bile sijamske mačke. Ili je to tajlandski?

Činjenica je da su se te životinje pojavile prije stotinu godina u Tajlandu, koji je nekoć bio nazvan Siam (stoga ime, kao što nije teško pogoditi), a pripadaju istočnoj skupini pasmina. Nakon naseljavanja na svijet, pasmina je podvrgnuta selekciji i na taj način se pojavila vrsta u izgledu životinja. Isto tako, znanstvenici su to primijetili sjena vune i njezina gustoća mogu ovisiti o klimatskim karakteristikama zemljeu kojem se pojavila ova ili ona inačica.Danas u svijetu postoji oko 40 vrsta takvih mačaka.

izgled

Boja tih mačaka je ista, zbog toga su zbunjeni. No, zapravo će se radikalno razlikovati, a primijetiti da razlike među njima nisu apsolutno teške, čak i za dijete.

Prije svega, obratite pozornost na glavu mačića: ovdje je skrivena jedna od glavnih značajki.

Glava sijamske mačke, za razliku od tajlandskog oblika u obliku klinova, a nos je izdužen i ravni, tajlandski imaju glavu, prilično okrugli, a nosa s odstupanjem.

Usput, uši su također osobit lik: u tajlandski su proporcionalni glavi i zaokruženi na vrhovima, njihovi rođaci imaju sijamske uši u usporedbi s glavom su ogromne.

Sijamski i tajlandski mačevi se razlikuju u tijelu, jer u odnosu na tajlandski mačak, sijamci izgledaju poput Koschei Immortal: mršavo tijelo, duge noge i rep te težak samo 3-4 kg (tajlandski ima 4 do 8 kilograma).

Sličnost u izgledu:

  • boja očiju – rijetka za mačke plava;
  • Tajlandske i sijamske mačke imaju sličnu boju: karakteristična tamna maska ​​na njušci, a njihova boja kaputa je lagana;
  • kratki kaput.

Da bismo napokon shvatili, predlažemo da pogledate fotografiju razlika između sijamske i tajlandske mačke. Vjerojatno, sada ih sigurno nećete zbuniti.

karakter

Razlike između sijamskih i tajlandskih mačaka vidljive su ne samo u izgledu – što nije apsolutno čudno. Što se tiče izgleda, vrijeme je da krenete dalje.

Iako su često zbunjeni, ali po svojoj prirodi sijamska mačka i tajlandski također su potpuno drugačiji. Sijamska mačka razlikuje se od tajlandskog "psa": ona je inteligentna, vezana za vlasnika, lako je trenirati, ali u isto vrijeme mirna i vrlo ljubomorna, iako može biti zaštita vlasnika. Tajlandski su ljubazniji, miroljubivi, aktivni i lojalni, Vole brigu, prijateljski su i dobro se slažu s drugim kućnim ljubimcima. Treba reći da kod kontaktiranja s djecom, problemi se ne bi trebali pojaviti – zbog nježne i prijateljske prirode, dijete se lako dobiva zajedno s članom obitelji.

Nakon pregleda opisa možete jednostavno imenovati značajke koje će razlikovati ove dvije pasmine, što znači da možete jednostavno odabrati koju mačku više volite.

briga

Predstavnici ove pasmine nisu previše izbirljivi: sretni su jesti i domaću hranu i posebnu konzerviranu hranu.

Zbog ne prevelike vune, pahuljastog prijatelja, dovoljno je jednom tjedno glačati mokrom rukom kako bi sakupili palo dlačice i uštedjelo vrijeme na čišćenju kuće i štiteći zdravlje ljubimca. Sam po sebi, s vremena na vrijeme trebaju se okupati, ali s tim glavna stvar je ne pretjerivatikako ne bi pokvarili kućni ogrtač.

Higijenske postupke ne razlikuju se od onih koje vlasnici obavljaju i predstavnici drugih pasmina, iako Siam može pokazati postojan karakter (ali, istina je da će vaš ljubimac biti u redu bez salona za ljepotu).

Nadamo se da će nam kratka inspekcija pomoći da napravite pravi izbor kućnog ljubimca koji će postati ne samo radost u kući, nego i punopravni član vaše obitelji.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: