🐈 Lop-eared maca Britanci i škotski: što je razlika između pasmina?

Koja je razlika između britanskih i škotskih mačaka?

Glavna razlika između britanskih i škotskih mačaka je u tome što škotski lopatice imaju ušiju, dok britani imaju podignute uši. Razlike se odnose ne samo na izgled tih životinja, već i na njihov karakter.

 • 1. Britanska kratkodlaka
 • 2. Lop-eared plaid
 • 3. Križanje
 • 4. Oblikovanje uha
 • 5. Razlike u izgledu i ponašanju
 • 6. Zaključak
 • Pokaži sve

1britanska kratkodlaka

Britanski mačići izgledaju kao mala mladunčad zbog guste kratke kose. U odrasloj dobi, oni postaju samodostatni, prilično velika i često se osjećaju kao puni vlasnici kuće. Britanske ravnopravne mačke u svom mentalnom razvoju vrlo su slične pasa. Oni su jednako jaki i lojalni, to je ova pasmina koja je postala prototip Cheshire mačke iz "Alice in Wonderland".

Prve britanske mačke uvedene su u Velikoj Britaniji prije dvije tisuće godina. No pasmina je postala popularna mnogo kasnije. To se dogodilo 1871. godine, kada je po prvi put organizirana izložba mačaka u Engleskoj izabrala britanskog predstavnika mačke kao pobjednika.

Snažan dizajn tijela, jake kosti, velika glava i kratki vrat – to je standard za britanske. Uši su ravne, srednje veličine, velike okrugle oči, kratke i jake šape. Kosa predstavnika ove pasmine s kratkim gustom poddlakom, do dodira nalikuje dodiru na pliš.

Važna je točka: Britanska kratkodlaka je uvijek veća i veća od škotskog skela.

Britanci imaju uravnotežen, miran, tihi karakter. Ali uvijek su odani svom gospodaru. U slučaju neposredne opasnosti mogu se naletjeti u bitku. Mačke ove pasmine mogu živjeti sa svim vrstama ostalih kućnih ljubimaca. A mali mačići su smiješni i smiješni, privrženi i razigrani. Vrlo se sviđa djeca svih dobnih skupina.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

2Zatvorite pladnju

Škotski fold (škotski fold) bio je uzgojen prije četrdeset godina, odnosno 1961. godine u Škotskoj. I stotine godina prije ovog događaja, bile su prve spominjane mačke s zakrivljenim ušima koje su živjele u Kini. Razlog rađanja mačke s neobičnom strukturom uha bio je mutacija gena.

Predstavnici ove pasmine imaju čvrstu konstituciju, kratke masivne noge i prilično kratak vrat, gustu vunu, mekanu na dodir.Ali posebna razlika između škotskog sklekova i britanaca je u ušima. Što su više savijeni i što više zatvaraju otvaranje uha, to se bolje razmatraju predstavnici ove pasmine. Pojava čašice ovisi o namjeni za koju se rodio određeni mačić – za izložbu, za prijelaz vrsta ili kao kućni ljubimac.

Osim egzotičnog izgleda, Škoti imaju neke osobitosti u ponašanju:

 • Predstavnici pasmine Scottish Folda bili su nježni i nježni.
 • Oni su tihi. Teško je zamisliti da tako lijepa "sova" može naštetiti ili ogrebati dijete.
 • Ove mačke vole komunikaciju, a kad im gospodar napusti dugo vremena, propuštaju mu, susrećući se s radosnim meowom.
 • Neki članovi pasmine mogu biti prilično sramežljivi, pa se obitelji s djecom savjetuje da kupuju mačića u dobi od tri do četiri mjeseca.

U nekim slučajevima, uši škotskih pasmina podigli su nabore. To može biti uzrokovano promjenom vremena, estrusa, trudnoće, stresa ili parenja životinja. Najčešće nakon nekog vremena čašica se vrati na svoje mjesto.Stalni, "jaki" uši – ovo je karakteristična značajka izložbene životinje.

PreporučeniRedhead Briton – opis i značajke pasmine

3 Cross breeding

Budući da je prvi mačić rođen s ušima i očima poput sove, ova vrsta mačaka čvrsto je osvojila srca ljudi. No, uzgoj škotskog skoka nije bio lagan zadatak. Mačići rođeni iz parenja osoba s krakom su rođeni sa zakrivljenim ušima, ali su također imali problema s mišićno-koštanog sustava.

Zato je odlučeno uzgajati životinje koje su lopovale prelazeći škotski lopov s britanskom kratkovidom. S takvim križem, mačići su rođeni s ravnim ušima i lop-ušima. Ove životinje s ravnim ušima postavile su temelje za novu pasminu – škotski kratkodlaki ili škotski ravni.

Miješanje drevnih škotskih i britanskih pasmina bilo je poticaj za pojavu lopovih osoba u Britancima. Pitanje, koja je razlika između britanskog i škotskog folda, nije sasvim točna. Stvar je u tome što mačke britanskih fold ne postoje u prirodi. Postoje samo škotske ravne i labave pasmine.

PreporučeniCrni Britanac: značajke izgleda, ponašanja i sadržaja pasmine

4 Oblikovanje uha ušiju

Nemoguće je predvidjeti oblik ušiju mačaka rođenih zbog parenja dviju pasmina. Stoga je vrijeme od rođenja do 4 tjedna bolno za one koji uzgajaju ovu vrstu. Tijekom tog razdoblja nastaje stvaranje uha i vidjet će koju vrstu dobivaju: zavoj ili ravnu liniju.

Od 4 do 6 tjedana oblikovanje ušiju u mačića može se smatrati potpunim. No, također se događa da nabora ušiju ima malo neobičan kut, au ovoj verziji savjeti ušiju samo se lagano naginju naprijed. Takvi predstavnici često osvajaju na raznim izložbama i natjecanjima.

Razlike u izgledu i ponašanju.

Glavna razlika između predstavnika ove dvije vrste je u ušima. Preostale razlike nisu toliko značajne. Osim činjenice da su britanski školjci nešto veći u veličini, imaju kraći vrat i duboko uši.

Škotski fold ima duže i tanke šape, tonirana tijela. Britanci imaju kratke i debele noge, čučunasto, masivno tijelo.

Postoji oko 60 boja britanskih mačaka, oboje jednobojnih i raznobojnih: plava, čokolada, crna, ljubičasta, uočena, tabby, itd. Škotske lopovne mačke mogu se pohvaliti istom količinom boja, bijele su, vrhnje, žute, mramor, pjegavi.

Škoti su puno ljubazniji i nježniji, idealni su za obitelji s malom djecom. Jednostavan je za naučiti, pa čak i nerado stati na stražnjim nogama. Mačići su opušteniji. No, bilo je slučajeva kada su predstavnici ove pasmine napali goste doma, od kojih je negativna upućena domaćinu. To je zbog ogromne privrženosti prema kući i obitelji, i između Škoda i Britanaca. Ovu osobinu nalikuju malim psima. Obje pasmine razlikuju se od običnih mačjih mačaka u inteligenciji i nježnosti karaktera.

6Zaklyuchenie

To su sve glavne razlike između škotskog folda i britanskih mačaka. Samo škotska sorta ima ukočen uho. Škoti mogu susresti pojedince s ravnim ušima, a nazivaju se škotski ravno uši.

Britanske mačke mačke nemaju bore na ušima.Purebred Britanci su rođeni iz mačke i mačke iste vrste.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: