🐈 Koja je razlika između hrane za sterilizirane mačke od uobičajene?

Koja je hrana za neuterirane mačke različite od uobičajene?

Nakon što se životinja sterilizira, njegova dijeta treba biti potpuno revidirana. Promjena prehrane mačke koja je podvrgnuta takvoj operaciji postaje glavni uvjet za daljnje održavanje zdravlja.

Takva potreba nastaje zbog činjenice da se životni stil životinje mijenja: životinja postaje mirnija, tjelesna aktivnost se smanjuje, metabolizam se usporava i hormonske promjene javljaju. Zbog toga mačka treba posebnu prehranu s prikladnijim sadržajem mikroelemenata i hranjivih tvari.

  • 1. Zašto nam je potrebna posebna hrana?
  • 2. Značajka posebne prehrane
  • 3. Sastav specijalizirane hrane

1Zašto je potrebno poseban feed?

Kastrirana / sterilizirana životinja prolazi kroz značajne promjene u fiziologiji i načinu života. Kućni ljubimac postaje manje pokretljiv, a usred hormonalnih promjena, zanimanje za suprotni spol smanjuje. Sterilizirana mačka gubi svoju bivšu aktivnost, a entuzijazam za hranu se uopće ne smanjuje.

Životinjski apetit počinje rasti, a sve je teže kontrolirati količinu hrane koju mačka jede.Nakon što je izgubio kontrolu nad svojim apetitom, ljubimac riskira zaraditi pretilost. Često dovodi do bolesti poput dijabetesa i stvaranja kamenja u mjehuru.

Prema savjetima veterinara, kada je sadržaj kastriranog ljubimca, njezin bi se jelovnik trebao sastojati od specijalizirane hrane koja je dizajnirana u skladu s potrebama mačjeg tijela.

Takav proizvod nastaje uzimajući u obzir smanjenje aktivnosti kastriranog kućnog ljubimca. Često je kalorijski sadržaj određene hrane nešto niži od obične hrane. Broj obroka ostaje isti: dan je životinji 2 puta dnevno. Ali volumen se smanjuje: srednja veličina mačka dovoljno je da jede 30 g suhog krmača za kastrirane životinje.

Preporučeni"Royal Canin" za neuterirane mačke: vrste hrane za životinje i uporabu

2Dijelovi posebne prehrane

Nakon operacije sterilizirane životinje povećava se rizik od urolitijaze. Hrana razvijena za neuterirane mačke prikladna je za prevenciju ove bolesti zbog strogo kontroliranog sadržaja elemenata koji izazivaju bolest: fosfor, magnezij i kalcij. Dodatno, sastav je uravnotežen na takav način da životinji osigurava mineralne komplekse i hranjive tvari koje mu je potrebno.

Količina masti u posebnoj hrani je niža nego uobičajena, što je važno za lijenu mačku. Neki proizvođači dodaju L-karnitin na svoj proizvod koji podržava funkcioniranje srca i utječe na pretvorbu masnog tkiva u mišiće.

Na mnogo načina, sastav specijalizirane hrane ovisi o tome kojoj klasi pripada. Bolja prehrana košta više od opcija proračuna.

Količina bjelančevina u hrani, gotovo jednaka kao u hrani za sterilizirane mačke, iu normalnom. Ovaj parametar zajedno s ostatkom ovisi o klasi proizvoda.

3 Sastav specijalizirane hrane za životinje

Oni hrane neuterirane mačke sa specijaliziranom prehranom, koja je podijeljena u nekoliko tipova:

  1. 1. Suhe hrane za eunukove gospodarske klase su dostupne, ali se takva hrana teško može nazvati uravnoteženom i prikladnom za životinju koja je podvrgnuta operaciji. Umjesto prirodne komponente mesa u njihovom sastavu sadrzi ostatke.Količina vitamina i minerala je nedostatna, ali ima previše okusa i okusa. Potraga za prednostima može koštati zdravlje mačaka i rezultirat će dodatnim troškovima za liječenje kućnog ljubimca.
  2. 2. Hrana s vrhunskom klasi nije baš jednaka prosječnoj razini. Takvi se proizvodi smatraju profesionalnim i mogu se kupiti u veterinarskim klinikama. U sastavu ovog hrane još uvijek postoje konzervansi, a glavni sastojci u njoj su daleko od najviše kvalitete. No, u usporedbi s hranom za ekonomiju, to je prikladniji izbor za steriliziranu životinju.
  3. 3. Proizvodi super premium klase imaju savršeno uravnoteženu kompoziciju. Zajedno s takvom hranom, potrebna količina hranjivih tvari, elemenata u tragovima i vitamina ulazi u tijelo kućnog ljubimca. Kvalitetni pokazatelj sastojaka je visok, a količina umjetnih aditiva smanjena je na oznaku koja ne predstavlja prijetnju zdravlju mačke.
  4. 4. Suha hrana holistički klase smatra se najboljim izborom za neuterirane mačke. Umjetni okusi i drugi aditivi u njoj potpuno su odsutni, a kvaliteta sastojaka je veća.Ovaj hran je savršeno uravnotežen, zadovoljava sve potrebe životinjskog tijela za hranjivim tvarima i vitaminima. Povoljno je da ova dijeta djeluje na održavanju normalne težine mačke zbog gotovo potpune odsutnosti sastojaka zrna i soje. Volumen korišten u pripremi mesnih proizvoda ponekad doseže 70% ukupne mase.

Kastrirana životinja treba dobru prehranu. Izbor proizvoda ovisi o zdravlju kućnog ljubimca. Nije poželjno, iako dopušteno, dati mu nesposobnu hranu. Ako imate bilo kakvih pitanja, trebali biste se posavjetovati sa stručnjakom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: