🐈 Ketofen za mačke - upute za uporabu

Ketofen za mačke – upute za uporabu i doziranje

Ketofen – lijek namijenjen liječenju poremećaja mišićno-koštanog sustava kod mačaka, mačaka i mačića. Ovaj lijek ima analoge koji imaju sličan sastav i terapeutski učinak. Dostupno u obliku tableta i u obliku otopine za injekcije.

Prije kupnje lijeka trebate se posavjetovati sa specijalistom. U slučaju netolerancije jedne od komponenti, trebali biste prestati koristiti lijekove.

  • 1. Opis lijeka
  • 2. Indikacije i kontraindikacije
  • 3. Upute za uporabu
  • 4. Doziranje i režim doziranja
  • 5. Analozi

1 Opis lijeka

Ketofen za mačke – učinkovit lijek za liječenje mačaka i ima protuupalni učinak. Ovaj lijek proizvodi Merial. Zemlja podrijetla – Francuska. Ovaj lijek dostupan je u dva oblika doziranja: injekcijska otopina i tablete.

Otopina za injekciju i tabletni oblik lijeka imaju drugačiji sastav:

Oblik doziranjaAktivna tvarPomoćna tvar
Otopina za injekcijuketoprofenAlkohol, voda za ubrizgavanje
tableteketoprofenCeluloza, laktuloza, magnezijev stearat i laktoza

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Indikacije i kontraindikacije

Indikacije za uporabu ovog lijeka su takve bolesti kao što su:

  • akutne i kronične bolesti mišićno-koštanog sustava;
  • postoperativno stanje;
  • artroza, artritis i kila.

Kontraindikacije uporabe netolerancije na najmanje jednu komponentu lijeka, bolesti gastrointestinalnog trakta i zatajenja bubrega. Preporuča se uzimanje lijeka s oprezom u bolestima kardiovaskularnog sustava, jetre i bubrega. Lijek treba koristiti pod nadzorom veterinara.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3 Upute za uporabu

Prema uputama na zahtjev, potrebno je pridržavati se pravila o sigurnosti pri radu s lijekom. Prije rada, operite ruke toplom vodom i sapunom. Važno je da su šprica i igla sterilni. Tijekom manipulacije ne smije jesti, piti i pušiti.

Nakon postupka morate oprati ruke sapunom i vodom. Liječenje se ne može izvesti u kuhinji. Tijekom prolaska terapije morate poštivati ​​točan način dana životinje. Tablete treba dati kućnog ljubimca istodobno s prehranom.

Injekcije treba davati ljubimcu s oprezom. Injekcije treba izvesti na vodoravnoj površini. Preporuča se polagano izvršiti manipulaciju i bez iznenadnih pokreta kako bi se spriječilo neodgovarajuće reakcije kućnog ljubimca. Pri preskakanju doze, uporaba lijeka treba nastaviti bez odlaganja u istoj dozi i načinu upotrebe.

Uz dugi tijek liječenja predoziranja je moguća droga. U slučaju predoziranja moguće je povraćanje i iritacija želučane sluznice, kao i povećana slinavost. U slučaju alergije na kućne ljubimce, potrebno je kontaktirati stručnjaka za propisivanje antihistaminika. Ketofen nije kompatibilan s drugim lijekovima.

Osobe s preosjetljivosti na lijek treba izbjegavati izravan kontakt s njom. Ako se lijek dobiva na sluznici i koži, potrebno je oprati točke kontakta s puno vode.U slučaju alergijske reakcije, odmah se obratite najbližem liječničkom uredu za pomoć specijalistu.

Uvjeti skladištenja: od 0 do 25 º C. Lijek se čuva izvan dohvata djece. Datum isteka: 3 godine od trenutka proizvodnje. Na datum isteka, trebali biste odbiti uzimati lijekove.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

Doziranje i režim doziranja

Doziranje i režim lijeka ovisi o vrsti patologije, tjelesnoj težini životinje i oblika doziranja. Tijek liječenja propisan od strane veterinara, ovisno o težini patologije.

Oblik doziranjadozaTrajanje terapije
tablete1 mg / 1 kg; Jednom dnevno3-5 dana
Otopina za injekcijuSubkutano 0,2 ml / 1 kg; Jednom dnevno1-3 dana

5Analogi

Postoje analoge ketofena. Lijekovi kao što su Ainil, Ketoject, Ketoquin i Flexoprofen mogu se pripisati analozi lijeka. Ovi lijekovi imaju protuupalni i analgetski učinak.

Kao aktivna tvar u svim gore navedenim pripravcima ima ketoprofen. Pomoćne komponente imaju razlike.Gore navedeni lijekovi dostupni su u obliku otopine za injekcije. Postoje indikacije i kontraindikacije.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: