🐈 Siamska mačka - lik pasmine, fotografija

Karakteristike sijamske mačke

Siamska mačka – elegantan kućni ljubimac, koji ima nevjerojatan izgled i strog razmaženi lik. Sijamske mačke inače se nazivaju tajlandski, jer je to Tajland koji se smatra mjestom svog podrijetla.

sadržaj

 • Karakter siamskih mačaka
 • Sadrži siamske mačke
 • Odnos Siam-Man
 • Razgovor o mačkama
 • Karakteristike za Siam Care

Karakter siamskih mačaka

Tako se dogodilo da lik sijske mačke ne uživa vrlo dobru slavu. Budući vlasnici, u pravilu se pripremaju za činjenicu da mačka će biti hirovita i sposobna se ozbiljno osvetiti u slučaju zlostavljača u slučaju varanja.

Srećom, ovo je zabluda koja najvjerojatnije potječe od tvrdoglavosti tih životinja. Sijamska mačka ima vrlo neovisan karakter i nije sklona neupitnoj poslušnosti. Izrada vašeg ljubimca učiniti nešto protiv njegove volje je gotovo nemoguće.

Naravno, sijamci imaju snažan karakter, ali nisu agresivni. Štoviše, priroda ovog ljubimca slična je prirodi psa, jer će mačka biti lojalna jednoj osobi, bez obzira koliko je velika obitelj u kojoj živi.

© shutterstock

Vlasnici također trebaju razumjeti da životinja treba stalnu komunikaciju i njegu. Sijamske mačke pate od usamljenosti, od toga postaju depresivne i možda čak postaju psihološki nestabilne. Stoga, prije nego što započnete tajlandski kućni ljubimac, morate sigurno znati da će se u obitelji naći osoba koja će se brinuti za njega.

Po prirodi Sijamske mačke vrlo su znatiželjne i doslovce stavljaju nos u svakom kutku, Domaćini mogu koristiti ovu osobinu svog ljubimca karakter i lako ga naučiti razne smiješne trikove.

Postoji nekoliko podvrsta sijamaca, koje se također međusobno razlikuju po svojstvima karaktera i izgleda:

 • Balinese;
 • burmanski;
 • Himalaja;
 • Orijentalna kratka i dugodlaka.

Po svojoj prirodi, sijamske mačke vrlo su aktivne i razigrane životinje. Sretni su što će sudjelovati u svim aktivnostima koje vlasnik bavi, bilo da je čišćenje ili kuhanje. Mačji ljubimac voli društvo ljudi, ali neće propustiti priliku da uspostavi svoja pravila u kući.

© shutterstock

Za one koji su navikli na šutnju i red, siamski kućni ljubimac teško je prikladan.Još jedna značajka koja čini ove mačke izgledaju kao psi je prekomjerna aktivnost. Oni će igrati puno sa svime što je pao u njihove ruke, ometati i zahtijevati pažnju vlasnika, meow glasno i dobiti pod nogama. Važno je shvatiti da sijamska mačka tvrdi da je punopravni suputnik i da se neće dopustiti da se ostavi na stranu od aktualnih poslova.

Tajlandske mačke lako podnose promjene u svijetu. Ne boji se kretanja ili većih popravaka u stanu. Oni se lako prilagode novim uvjetima i ritmu života.

Karakteristična značajka sijamske mačke je visoko razvijena intuicija. Gledanje ovih životinja može dodati dojam da doslovno predviđa budućnost. Sposobnost predvidanja unaprijed u velikoj mjeri utječe na ponašanje kućnog ljubimca.

Što se tiče preživljavanja sijamaca s drugim kućnim ljubimcima, onda je nemoguće predvidjeti situaciju. Sve će ovisiti o prirodi mačke i susjeda, bilo da je to pas ili druga mačka. Odnosi mogu jednako vjerojatno biti dobri ili loši. Ali treba imati na umu da su tajlandske mačke vrlo ljubomorni. To može utjecati na njihovu stopu preživljavanja s drugim kućnim ljubimcem.

Sadrži siamske mačke

Tijelo životinja je dolina i tanka, izgleda da su prilično krhke, ali to nije. Ovi kućni ljubimci su razvili mišiće i jake kosti. Glava je oblikovana kao obrnuti trokut., Vuna na njoj obojen je tamnim i oštro se izdvaja u pozadini tijela. Uši mačke također su tamne, a vrat je dug i fleksibilan.

Posebno oduševljeni siamski uzrok zbog njihovih očiju. Prekrasna dekoltea oblika badema ističe njihovu bezdanu plavu boju.

Važno je napomenuti da je grmljavina karakteristična za sijamske mačke. Ovaj urođeni nedostatak nadoknađuje posebnu sposobnost pahuljastih kućnih ljubimaca za dvostruko viđenje.

Bojanje Sijamska mačka izravno ovisi o tjelesnoj temperaturi. U onim područjima gdje je temperatura najviša, proizvodi se više melanina i boja kaputa postaje tamno smeđa. To je zbog nejednake boje mačaka: od krema na tijelu, do tamne na nogama, repu i glavi. To je vrlo teško opisati, mnogo je lakše pogledati fotografiju.

Ovisno o nijansi kose tajlandskih mačaka, ove se vrste razlikuju:

 • plava točka;
 • moćna točka;
 • layi točka;
 • čokoladna točka;
 • crvena točka;
 • tabby point i drugi

Boja krzna tih kućnih ljubimaca mijenja se s godinama. Sijamski mačići su potpuno kremasti, a odjeljivanje boje događa se tek nakon što se životinja sazrijeva. Uznapredovano doba, mačka boje kaputa postaje slabiji, a kontrast između udova i torza postupno se smanjuje.

Odnos Siam-Man

Sijamske mačke kao da se nitko drugi ne prilagođava staništu. Uključivanje životinja vrlo brzo se naviknuto na njihovo ime i uspješno reagira na nju. Neće biti teško podučavati vašeg ljubimca određenom načinu dana.

Ali ne biste trebali biti iznenađeni što siamska mačka ima dojam pobune i ovaj će se režim s vremena na vrijeme razbiti.

© shutterstock

Odabir voljenog člana obitelji, ljubimac neće nužno biti povezan s nekim tko ga redovito hrani i brine za njega. Tvrdoglava životinja odabire svoje omiljene po vlastitom nahođenju i ostaje vjerna dugo vremena. Ljubavnik se teško dijeli sa voljenim članom obitelji, ali u slučaju prekršaja, zauvijek će se okrenuti.

Nije potrebno započeti takvu životinju ako u kući postoji mala djeca.Složena priroda sijamske mačke neće mu dopustiti da podnese nemarno rukovanje, pa se ne može povezati s djetetom. Osim toga, ove životinje ne dopuštaju natjecanje koje se javlja kada se dijete pojavi u kući, Ljubomorna priroda ponašanja sijamske mačke neće naći odobrenje u očima vlasnika, a članovi obitelji i životinja će patiti.

Ništa ne utječe na karakter siamske mačke jednako kao i na obrazovanje. Pogreška je mjeriti sve sijame prema jednom standardu, neki od njih mogu biti agresivni, dok su drugi, naprotiv, iznenađujuće nježni i nježni. Sve ovisi o tome kako vlasnici liječe mačku i atmosferu koja prevladava u obitelji.

Razgovor o mačkama

Sijamske mačke jedan su od najglupljih predstavnika njihove vrste. Prate zvukove gotovo svake akcije. Istodobno, vlasnici bi trebali biti svjesni da kućni ljubimac dobro reagira na povećanje glasova u njegovoj adresi.

U takvoj situaciji Siam može pokazati nezadovoljstvo pisanjem na licu, i ako je moguće, može se osvetiti.

Sijamci su vrlo dobri u svom glasu i pozorni vlasnici će na kraju moći prepoznati želje i potrebe svog ljubimca intonacijom, Često mi mačke previše glasno, jer raspon njihovih glasova je vrlo širok.

Puno nevolja svojim vlasnicima može donijeti siamski ljubimac u sezoni parenja. Ako se mačka ne sterilizira, a mačka nije neuterirana, onda mogu podići zavijanje cijeloj kući i smiriti ih, bit će gotovo nemoguće.

Karakteristike za Siam Care

Briga za sijamansku mačku je vrlo jednostavna i jednostavna. Ova pasmina životinja je vrlo nepretenciozna i ne zahtijeva posebne uvjete zadržavanja.

Vuna od tih kućnih ljubimaca je sjajna i svilenkasta sama po sebi, nema posebnih alata koji su potrebni kako bi bili mekani. Sijamske su mačke kratke kose, pa ih ne trebate češljati.

Da bi se uklonila višak vune, dovoljno je periodično udariti životinju mokrom rukom. Sve višak dlačica drži se kože, ostaje samo da ih opere vodom.

Česte kupanje, naprotiv, može naštetiti životinjskoj kosi i čak dovesti do ćelavosti. Neophodno je rijetko kupati mačku, jer su te životinje vrlo osjetljive na agresivne deterdžente.

© shutterstock

Što se tiče drugih postupaka, oni su isti kao i kod drugih pasmina. Jedina je razlika u tome što priroda ljubimca ne mora biti okus čišćenja ušiju ili rezanja kandži, a vlasnik će morati trpjeti, pokušavajući priviknuti mačku na higijenu.

Sijamski kućni ljubimci imaju dobro zdravlje i nisu jako osjetljivi na bolesti. ovi životinje s pravilnom skrbi često žive do 20 godina, Iako su neke vrste sklone manifestiranju genetskih bolesti, kao što su:

 • amiloidoza jetre;
 • kardiomiopatija;
 • malignih tumora mliječnih žlijezda.

U tajlandskim mačkama, za razliku od ostalih pasmina, zubne bolesti su rijetke. Također, sve druge bolesti se lako liječe i ne dovode komplikacije na pravodobno liječenje veterinara.

Siamska mačka – životinja tvrdoglava i osjetljiva. Kako se pas raste, ovisi o njegovu odnosu s vlasnicima. Siam vlasnici imaju svaku priliku da rastu nježan i posvećen prijatelj, ako pokazuju maksimalnu brigu i strpljenje u skrbi za kućnog ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: