🐈 Maine Coon - karakterističan i opis pasmine, fotografija

Karakteristike pasmine Maine Coon

Izvana, to je moćna i graciozna mačka, obdarena neobično ljubljenim i prijateljskim karakterom. Glavne karakteristike pasmine Maine Coon uključuju veliku veličinu, dugu debelu kosu, paletu boja rakuna, visoke ušiljene uši s kopčama i kosim očima.

sadržaj

 • Porijeklo pasa
 • Opis pasa
  • Standardi pasa:
 • foto
 • Inteligencija i karakter pasmine
 • Njega i prehrana

Ovo je legenda i ponos Sjeverne Amerike, priča o svom izgledu datira još 150 godina unatrag. Maine Coon je vezana za svoje vlasnike, beskrajno zahvalna i sretna za komunikaciju s djecom, to su razigrani, mirni i inteligentni kućni ljubimci.

Porijeklo pasa

Porijeklo pasmine povezano je s dva mitova:

 1. Prema prvoj verziji, Maine Coon je plod međusobnog ljubavi između mačke i rakuna, dakle jedinstveno obilježje – izgled rakuna, ogromne repove i sive nijanse vune.
 2. Prema drugoj priči, rođen je Maine Coon. kao rezultat križanja dugih kose na francuskom kraljevskom suduu vlasništvu Marie Antoinette i sjeverno-američkog risa, što je uvjerljivo naznačeno sljedećim karakteristikama – ušima s remenima iimpresivne dimenzije životinje. To se dogodilo u vrijeme kada je kraljevski bjegunac pobjegao od revolucije u Sjedinjenim Državama. Sada Amerikanci smatraju ovu rodnu materinu.

Prema genetskim istraživanjima pasmina Maine Coon rezultat je prirodne evolucije mačaka u Americi. I ime mu je bilo ime države Maine, odakle je došlo. Karakteristike Kun povezane s vanjskom sličnosti s životinjskim rakunom i njegovim navikama.

© shutterstock

Zbog svog povijesnog razvoja, Maine-Coon mačke značajke su kako slijedi: oni su fizički razvijeni i velike životinje koje mogu loviti i preživjeti u oštrim uvjetima šume. Ne boji se snijega, kiše, vjetra i mraza, lako preživjeti i prilagoditi se okolišu.

Opis pasa

Karakteristična pasmina Maine Coon razlikuje ovu mačku od svih članova obitelji mačaka.

Standardi pasa:

 • Tijelo. Razlikuje se impresivnom veličinom i širokim grudima, ova mačka pripada kategoriji najvećih u svijetu. Životinjska je muskulatura razvijena, tijelo je dugo i masivno.
 • Ekstremiteta. Šape: velika i moćna, vunena pramenovi su prisutni između prstiju.
 • Rep.Druga karakteristika Maine Coon je neuobičajeno dugi i pahuljasti rep koji doseže duljinu od 80% cijelog tijela životinje.
 • Glava. Lubanja je masivna i široka jagodica, izdužena glava, visoko ušiljene uši s tipičnim kopčama – to su pojedinačne karakteristike Maine Coon mačke.
 • Očima. Ova utičnica oka za oči su ovalne i široke, boja očiju podudara se s tonikom opće boje životinje.
 • Uši. Velike uši trokutastog oblika posađene su visoko, na njima su "risovi" četke točno raspoređeni.
 • Vuna. Mačka ima dugu, debelu i pahuljastu kapu, koja zahtijeva pažljivu i redovitu njegu. Debela vuna je zaštita od oštrih zimskih uvjeta i duži boravak izvan.
 • Boji. Paleta boja u boji Maine Coon je vrlo bogata – od crne do sive do crvene i bijele.
 • Težina. U prosjeku, životinja teška od 6 do 8 kg, divovi su poznati, dostižući 13 do 15 kg.
 • Godine. Mačke su u potpunosti formirane u dobi od pet godina, životni vijek divovske mačke je od 12 do 20 godina.

foto

Inteligencija i karakter pasmine

Priroda mačke je različita ljubavna i prijateljska, predstavnici ove obitelji vole slobodu i komunikaciju. Mačić je znatiželjan, studira i prilagođava se domaćinu i obitelji u kojoj padne.Maine Coon nikada neće gnjaviti, te životinje su dosljedne i logične u svojim akcijama, njihova razina inteligencije je slična onoj psa.

Opis prirode Maine Coon je zanimljiv u odnosu na svoje potomstvo: to su odgovorni i poštovani roditelji koji aktivno sudjeluju u obrazovanju i odgoju svoje djece.

Maine Coon ima izvrsnu memoriju, mogu pamtiti mnoštvo riječi i izvršiti mnoštvo naredbi, dok savršeno analiziraju intonacije govora, mogu kretati gestama i oponašanjem domaćina. Zvuci koje sami životinje stvaraju također su zanimljive, kažu da je njihov purr sličan američkom folkloru, u njoj postoje mnoge zanimljive zvukove i intonacije.

© shutterstock

Recenzije i karakteristike vlasnika koji dugo čuvaju velike mačke, opisuju Maine Coon pasminu kao razumne i plemenite životinje koje mogu živjeti i suživjeti ne samo sa svima koji žive u kući, već i sa gostima i kućnim ljubimcima. Lako je trenirati, pa čak i vlak. Velika veličina životinje zahtijeva visoku aktivnost za pravilan i skladan razvoj njihovih mišića. Omiljena igra Maine-Coona je imitacija lova, životinja s užitkom prati i prati plijen, aktivno napada i uništava zamišljenu žrtvu.

Njega i prehrana

S obzirom na fotografije predstavnika Maine-Coon pasmina, možete beskrajno diviti svojoj veličanstvenoj vuni, čija skrb uključuje redovito pranje i češljanje s posebnim češljem s zaobljenim zubima. Čistoća zahtjeva uši životinje, a kandže moraju biti sustavno odrezane.

© shutterstock

Opis pasmine Maine Coon sa strane hrane sugerira da su oni veliki ljubitelji mesa, što je inherentno u njima same prirode. Meso proizvodi trebaju biti dani kuhani u velikim komadima. Jedući piletinu, puretinu, govedinu i žvale, mačka razvija mišiću čeljusti. Prirodna hrana je dobra za gastrointestinalni trakt ove životinje.

Možete raznovrsiti dijete za mačke s kuhanom ribom, povrćem i mliječnim proizvodima.

Značajke onih ljudi koji su imali priliku komunicirati s predstavnicima Maine Coon pasmine obilježeni su takvim svojstvima kao osjećaj takta i zahvalnosti, suzdržanosti i plemstva, neovisnosti i odgovornosti.Maine Coon kitty opis razigrana dispozicija, ljubav prema slobodama i aktivnostimastoga, kuća bi trebala osigurati životinji maksimalni prostor i učestale šetnje s njom.

Visoka cijena mačića će u potpunosti pokriti sva očekivanja i nade, nećete dobiti samo kućnog ljubimca, naći ćete vjernog, pouzdanog i nježnog prijatelja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: