🐈 Priroda i navike Maine Coon

Karakteristike i navike mačke pasmine Maine Coon

Pojava Maine Coon je vrlo reprezentativna: duga kosa, kraljevski ležaj i strog pogled. Gledajući u Maine, možemo pretpostaviti da je pun dostojanstva i vrlo cool vlasnicima, i preferira tmurna samoća za komunikaciju. Međutim, prvi dojam je obmanjujući, a vlasnici su uskoro uvjereni: iza nepristupačnog izgleda leži neobično šarmantan i nježan stvor koji je beskrajno lojalan čovjeku.

 • 1. Značajke Maine Coon
 • 2. Karakter
 • 3. Stav prema ljudima
 • 4. Stav prema drugim životinjama
 • 5. Neobične navike

1 značajke Maine Coon

Prilikom uzgoja bilo koje pasmine pasa, uključujući Maine, pozornost se pridaje ne samo eksterijeru nego i karakteru. Kada su uzgajali mačke rakuna, američki seljaci odabrali su najveće životinje i najbolje lovce kod štakora i miševa, što bi bilo istodobno nježno i kontaktno. Kasnije, kada su stručnjaci za razmnožavanje uzeli pas, zadatke mačke ostale su jednake: prvo moraju biti njegove životinje, dobri i pravi prijatelji čovjeka.

Rezultat je bio vrlo zanimljiv. Opis svih značajki Maine Coon karaktera može se činiti proturječnim.Kraljevski izgled životinje zamršeno se kombinira sa svojom razigranost, suzdržljivost s nevjerojatnim kontaktom, odanost sa samopoštovanjem, impresivna veličina tijela s veseljem i aktivnošću mačića. Ali sve te osobine u potpunosti su svojstvene velikim mačkama.

Svaka životinja, kao i osoba, ima svoj karakter i temperament, vlastite navike, no zajedničke značajke pasmine manifestiraju se različitim stupnjevima u svim rakunovim mačkama.

PreporučeniOdakle dolazi najveća mačka pasmina

2 znaka

Regalni tip rakunica je sasvim dosljedan sa svojim istinskim rodom. Mainesi su vrlo suzdržani, strpljivi i mirni. Politeznost i obrazovanje u Maine Coonima u krvi. Rijetko koriste kandže. Čini se da životinje razumiju: velike su, imaju veliku snagu, a sa svojim snažnim i oštrim kandžama mogu ozbiljno onesposobiti svog voljenog učitelja. Stoga je teško zamisliti koliko morate uplašiti ili ljutiti Maine Coon mač, tako da će zaboraviti na svu pravilnost i pustiti njegove kandže van. Uostalom, čak i uz neugodne postupke, kada pokušaju hraniti neupitnu pilulu ili rezati kandže, maine pokuša pobjeći i bježati, meowing, ali ne i grebanje.

Smirenost Maine Coon glavni je razlog zašto je ova pasmina idealna za obitelji s malom djecom. Kućni ljubimci će podnijeti sva djeca, a ne pustiti kandže. Na određene granice igre, Maynam ih čak voli, sretni su što sudjeluju u njima.

Maine-kunam je neuobičajen za zanovijetanje. Oni su uvijek mirni i strpljivi, a često se nalaze u velikim životinjama. Prema riječima znanstvenika, čak su u stanju planirati i razmišljati kroz svoje postupke.

Uz sve to, rakunice se ne mogu nazvati apatičnim. Za razliku od Britanaca, njihova "kaučiva" neće raditi. Lovni instinkti razvijeni su u Maine Coonu vrlo jaki, tako da će glomazni glodavci radije pobjeći, a poda će biti puna poraženih moljaca.

Maineova aktivnost je nepromijenjena u bilo kojoj dobi. Mačići su spremni igrati čak i cijeli dan. Stariji kućni ljubimci vjerojatno duže spavaju, ali kad se ujutro ustaju, odmah počinju zagrijati prije nove utrke. Rakunice mačke obožavaju razne igračke – miševe, kugle, itd., Ali jasno razlikuju "njihov" i "stranac".

Aktivnost, spretnost i znatna snaga Maine ozbiljna su prijetnja namještaju, zavjesama i dekoru.Da biste ih zaštitili, redovno morate voditi mačku na šetnju ili mu pružiti dovoljno aktivnosti – pola sata sata na dan za igranje s mišem, laserskim pokazivačem, satnim igračkim igračkama itd. Ako se uvjeti dopuštaju, preporučljivo je organizirati gimnastički kutak u stanu. U dvorištu privatne kuće treba opremiti mačkoj kavez za ptice sa stablima, grmovima i "preprekom".

Uvjeti stana mačke dobro podnose. Ali, za razliku od drugih kućnih ljubimaca, preferiraju visinu i prostor. Rijetko koriste kuću za mačke za namjeravanu svrhu, češće je to samo utočište za trajanje igre kako bi "pratili plijen" nezapaženima. Maines radije skok više i gledati domaćine od tamo. Mačke su dovoljno jake da se lako mogu nositi s preprekama. Ali vlasnici bi trebali biti oprezni i ne davati Maine prečesto za skakanje: samo u divljim prirodom mačke postaju najrazvijenije i jake, a kućni ljubimci skakanje mogu uzrokovati ozljede.

Uz svu aktivnost, Maine Coons su pravi aristokrati. Neće se popeti na stol, moliti ili ukrasti hranu. Velike mačke vole čekati strpljivo i dostojanstvenokada im se pruži večera, ali neće se ponižavati.

PreporučeniCote Polaract Maine Coon – što to znači?

Povezan s ljudima

Svi ljudi u Maine-Coonu podijeljeni su u tri skupine: vlasnici, prijatelji i ostalo. Ne boji se stranaca i vjerojatno neće pobjeći kad se pojave. Maines bi jednostavno odlučio zanemariti gosta: ne pokazati agresiju, ali ne i sisati. Oni također ne pokazuju oprez, ali zadržavaju svoju udaljenost. Zasluživanje lokacije mačke je jednostavno: samo ga liječite dobro, a ne pokušavajući lisp. Zatim je rakunska mačka također prožeta poštovanjem i dati će mu moždani udar. Osoba će se upoznati, au budućnosti Maine će se ponašati s njim više dobrohotno.

Domaćini za Maine Coon – potpuno drugačija stvar. Ove mačke mogu bez osobe učiniti samo ako su na ulici i nitko se ne brine za njih. U drugim slučajevima, dugo odsustvo ljubljenog gospodara, Maine pati vrlo teško. Komunikacija, i stalna, ljubimac je potrebno, kao zrak.

Stupanj kontakta ovisi o samom Maine Coonu, a neke životinje uživaju u sjedenju na rukama ili na koljenima.Češće u izrazu emocija, rakunske mačke vrlo su suzdržane, čak i kada komuniciraju s vlasnikom. Oni ne podnose sirup na koljenima, poput "sofnih brtvila", ne sjedaju, preferirajući da budu blizu, ali nenametljivo, u blizini. Ali u isto vrijeme mačke su prave dame. Oni su ljepši od mačaka, češće su dopušteni da se uhvate, ali oni također pokazuju karakter češće.

Majstorska ljubav sjedi na podu pod nogama vlasnika ili pokraj njega, dodirujući svoje šape, ili se naginju. U tom položaju mogu dulje vrijeme sjediti, zabavljati vlasnika glasnim prugama.

Rakunice ne dopuštaju zatvorena vrata u stanu. Oni smatraju da je njihova dužnost nevidljivo pratiti domaćina gdje god odlazi, ali ne nametnuti svoje društvo.

Zbog nevjerojatnog kontakta i predanosti Maine Coon, oni se nazivaju "mačkama koje ne idu sama po sebi".

PreporučeniKoliko dugo žive Maine Coons: prosječni životni vijek

4 povezano s drugim životinjama

Povijesno gledano, Maine Coons živjeli su u skupinama, ova navika je preživjela do danas. Dakle, rakunice su vrlo prijateljski prema drugim kućnim ljubimcima. Ako kuća ima već psi ili mačke, mačić-glavni će se lako uklopiti u tvrtku.S njom će se igrati sa zadovoljstvom i nikada neće pokazivati ​​agresiju.

U suprotnom slučaju neće biti nikakvih problema: ako dodate još jedan ljubimac u Maine Coon. Često, kao starije osobe, uzimaju nove u svoje stado, gledaju ih s užitkom, igraju s njima.

Prijateljstvo rakunovih mačaka ne odnosi se na male životinje poput riba, ptica i glodavaca. Maine Coons su izvađeni kao zarobljeni mačke, pa je vrlo naivno računati na svoje prijateljstvo s hrčka ili zamorac.

Kao prijatelji, mačke ih ne smatraju plijenom – u potpunosti. I uhvatiti plijen je sveta dužnost. Stoga, bolje je ne dopustiti parrots i štakori iz njihovih kaveza ili ne početi uopće.

Akvarij ribe za Maine Coons – također hranu. Neće se bojati ulaziti u vodu sa svojim šapama pa je vrijedno zatvaranje akvarija s poklopcem, inače će riba otići hraniti mačku.

5 Neobične navike

Maine Coons posebni su ne samo za vlasnike. Neke ih navike znatno razlikuju od drugih mačaka, a ponekad i iznenađuju. Puno vlasnika Mainsa potvrđuju da njihovi kućni ljubimci:

 • Vole vodu. Kapljica vode uzrokovat će olujnu radost u mačiću. Maine joj može dugo gledati ili dodirnuti njezinu šapu.I navika pratnje vlasnika na tuš i ljubav za pranje koja je rijetka za mačke vrlo je slabo objašnjena. Prema jednoj verziji, Maine Coons uhvatili su miševe ne samo na američkim farmama, već i na brodovima – dakle ljubav prema vodi.
 • Vole umočiti komadiće hrane u šalicu s vodom. Takav neobičan stil hrane čini ih povezanim s rakunima (nakon čega je pasmina dobila ime) – oni također vole isprati hranu. Stoga, posuda za vodu mora biti stabilna tako da njezin sadržaj ne prelijeva.
 • Pokušavaju sakriti opranu, ali ne jedu hranu: oni "pokapaju" zdjelu svojim šapama. Očigledno je ta navika također ostala od divljih predaka.
 • Uvijek umočite šapa u šalicu vode prije nego što pijete. Stručnjaci to objašnjavaju starim refleksom – tako mačke čiste površinu vode iz krhotina.
 • Meow često, zviždati i to rjeđe. Češće, mačke stvaraju zvukove koji nalikuju lutnjaku ptice ili melodijskom šuškanju. Upravo s inteligentnim dimom, ljubimac koji se vraća iz šetnje uvijek obavještava vlasnike svog dolaska. Uzgajivači su sigurni da svaka mačka ima poseban, jedinstveni glas, a nemoguće je pronaći dvije životinje s istom bojom.
 • Jednostavno se prilagodite ovjesu i sa zadovoljstvom pratite osobu na šetnji.
 • Osjetljivo uhvatiti raspoloženje osobe. Ako je vlasnik uznemiren, mačka ulazi, gleda u oči, utješi i govori nešto na njegovu melodijskom jeziku. Rakunice su vrlo pametne i s vremenom su naučili razumjeti raspoloženje osobe ne samo intonacijom nego i izgledom i pokretima.
 • Vodite brigu o potomstvu. "Tata" nikada ne pokazuje agresivnost prema mačići. U najgorem slučaju pokušavajući ostati daleko, ali češće rado sudjelovati u obrazovanju.

Ove mačke imaju visoku inteligenciju. Mains se lako može naučiti izvesti različite korisne stvari: otići do toaleta, donijeti male stvari u tim itd.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: