🐈 Frontline (sprej, kapi): upute za uporabu za mačke

Kapi i prskanje Frontline za mačke: upute za uporabu

Frontline lijek je dizajniran za borbu protiv krpelja i buha u mačaka, kao i za sprečavanje zaraze. Alat je dostupan u obliku kapi i raspršivanjem u različitim dozama. Svaka mogućnost prikladna je za korištenje kod kuće.

Glavni aktivni sastojci lijeka i dalje djeluju dugo nakon primjene. Pomaže uništiti sve parazite i potpuno osloboditi životinje od nelagode.

 • 1. Značajke lijeka Frontline
  • 1.1. Sastav i otpust
  • 1.2. Prednji dio linije
  • 1.3. svjedočenje
 • 2. Upute za uporabu Front Line
  • 2.1. Drops Spot-on i Combo
  • 2.2. sprej
  • 2.3. kontraindikacije

1Facijalne značajke lijeka

Sve opcije lijekova imaju isti učinak, bez obzira na oblik otpuštanja. Kada se koristi za liječenje mačke ili mačke, ima insekto-akaricidni učinak, koji se manifestira u različitim fazama razvoja buha, trepavica i krpelja raznih vrsta.

Trošak lijekova, ovisno o obliku otpuštanja, vrsti lijeka i volumena varira od 370 do 1120 rubalja. Važno je pažljivo ispitati ambalažu još uvijek u trgovini i pronaći oznaku Frontline na pipeti kako biste izbjegli kupnju lažnih predmeta.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

1.1 Sastav i otpust

Lijek se proizvodi u obliku otopina isključivo za vanjsku upotrebu. Glavna aktivna tvar u svim njegovim oblicima je fipronil. Ovisno o vrsti lijeka, ovaj aktivni sastojak je u različitim koncentracijama iu kombinaciji s drugim tvarima koje daju složeni učinak na životinjsko tijelo.

Danas u prodaji možete pronaći sljedeće vrste alata:

 1. 1. Frontline sprej. Koncentracija glavne aktivne tvari u ovom obliku izračunava proizvođač tako da je lijek siguran čak i za mačiće i ne uzrokuje nuspojave.
 2. 2. Front Line Spot It. Ova opcija znači kap koji se mora primijeniti na točku kože odrasle životinje.
 3. 3. Frontline Combo. To je kap s poboljšanim pripravkom. Uz fipronil, ona također uključuje S-metopren. Kao rezultat toga, alat se može boriti čak i uz trčanje problem. Dodatna komponenta zaustavlja razvoj ličinki i jaja te sprečava ponovnu infekciju mačke.

Sprej se prodaje u bocama različitih veličina. Možete kupiti bocu od 100 do 250 ml.Glava za raspršivanje boce je dizajnirana na takav način da je također i raspršivač. Kapi su dostupni u pojedinačnim paketima, od kojih svaka predstavlja 0,5 ml pipete.

PreporučeniNajbolje kapljice od ušnih grudi za mačke

1.2 Prednja strana djelovanja

Lijek ne spada u kategoriju otpadaka koji odmah uništavaju buhe i krpelje na životinji. Ali ova se osobina može pripisati prednostima sredstava jer mu omogućuje da djeluje dulje i da se nositi s najmanjim ličincima koji tek počinju razvijati. Frontline uskoro nakon primjene na kaput i kožu prodire kroz potkožni sloj i lojalne žlijezde kućnog ljubimca.

Fipronil počinje djelovati s parazitima i blokira njihov živčani sustav. Kao rezultat toga, javlja se smrt krpelja ili buha. Razdoblje za uništenje svakog pojedinog parazita je dan. Ne smijemo zaboraviti da su u velikom broju ne samo na samoj mački, nego iu okolišu. Infekcija se javlja kontinuirano. Čim novi parazit dobiva životinjsku krznu ili kožu, aktivni sastojci pripravka odmah počinju djelovati.Sljedeći "gosti" umiru na kućnog ljubimca. Alat ima paralizirajući učinak na parazite bilo kojeg stupnja razvoja.

Da bi se brže riješio problem, potrebno je obraditi ne samo kućni ljubimac već i prostorije u kojima se redovito nalazi. Mačka se može prati prahom ili očistiti usisavanjem i krpom navlaženom bilo kojom otopinom za dezinfekciju i provesti temeljito mokro čišćenje. Možete obrađivati ​​svoje omiljene životinjske mrlje Frontlineom kao sprejem.

PreporučeniNajbolji antiparazitski kapi na grebenu za mačke i mačke

1.3 Indikacije

Prije uporabe alata trebate se posavjetovati s veterinarom. Veterini preporučuju korištenje lijekova koji se raspravljaju zbog sljedećih indikacija:

 • prisutnost buha, uši;
 • infekcija s kreditelii i krpelji ixodic tipa;
 • alergijski dermatitis uzrokovan parazitizacijom krpelja i buha;
 • acaroza i entomoza;
 • otodektoza (samo Front Line Spot It).

Dopušteno je koristiti lijek za profilaktičke svrhe. Obrada se provodi 1 put u 3 mjeseca.

2 Upute za primjenu na prednjoj strani

Detaljne upute za uporabu uvijek su u pakiranju s lijekom u obliku list linera. Sadržaj ovisi o vrsti odabranih lijekova.

Važno je ispitati svaku mogućnost prije primjene lijeka na životinju. Dodatne savjete o upotrebi kapljica i Frontline sprej za mačke i mačiće možete dobiti od svog veterinara.

2.1Drops Spot-on i Combo

Prije svega, potrebno je pažljivo ukloniti vrh iz pipete, sigurno pričvrstiti životinju, širiti kosu na lopatama i staviti cijelu dozu lijeka na jedno mjesto. Ona će štititi životinju od krpelja 15-20 dana, a od drugih insekata do 45 dana. Mačka kosa mora biti čista i suha kada se nanese.

Preporuča se vagati ljubimac prije prerade. Doza lijeka ovisit će o njezinoj težini. Ako težina životinje ne prelazi 5 kg, za to će biti dovoljna jedna standardna pipeta. Za veće mačke koristi se 1,5 ili 2 pipete.

Kapi trebaju biti naneseni na kožu, a ne na kaputu.

Nakon obrade 48 sati, morate zaštititi mačku od vode. Zabranjeno je spavati s životinjom i udariti ga tijekom tog razdoblja.

Morate biti sigurni da mačka ne lizati drogu. Ako se to dogodi, onda će kućni ljubimac imati pretjeranu slinavost. Ovo je normalan fenomen koji će nestati nakon nekoliko sati. Medicinska njega nije potrebna mačka.

Ako su kapi dodijeljeni životinji za liječenje šupljina ušiju, tada će njihova upotreba biti nešto drugačija. Alat se distribuira na unutarnjoj površini ušiju s pažljivim pokretima za masažu. Postupak se obavlja jednom. Nakon 48 sati možete oprati mačku.

2.2Sprey

Trebate temeljito tresti bocu i prskati lijek na kožu životinje. Alat treba lagano utrljati prstima radi aktivne apsorpcije.

Jedna doza lijeka je 3-6 ml po 1 kg težine mačke ili mačke. Razmotrite potrebu i duljinu krzna ljubimca. Količina lijeka ovisi o volumenu bočice. Jedna preša na kapacitetu od 100 ml sadrži 0,5 ml pripravka, u kapacitetu od 250 ml do 1,5 ml.

Tablica će pomoći u rješavanju doze sprej:

Dužina mačke / dlakeBroj klikova (boca 100 ml)Broj klikova (bočica od 250 ml)
kratkedugokratkedugo
5 kg30601020
10 kg601202040
15 kg901803060

2.3. Kontraindikacije

Prednji kapci se ne koriste za mačiće mlađe od 8 mjeseci. Sljedeće stavke spadaju u popis kontraindikacija lijeka:

 1. 1.Pojedinačna netolerancija na bilo koju komponentu lijeka.
 2. 2. Preosjetljivost na lijek.
 3. 3. Alergijske reakcije.

Ako ne možete koristiti Frontline za mačku ili mačku, trebali biste odabrati analogni lijek sličnog učinka. To može biti poljski Fiprist ili domaći BARS, kao i Barrier-super ili Chistotel.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: