🐈 Kantaren za mačke: upute za uporabu

Kantaren za mačke i pse: upute za uporabu i doziranje lijeka

Kantaren – lijek dizajniran za suzbijanje bolesti genitourinarnog sustava životinja. Kada uzimate lijekove, promatramo normalizaciju metabolizma, povećava se imunost, smanjuje se upala bubrega i uretre. Kantaren vam omogućuje sigurno uklanjanje kamenja i djelotvorno je za liječenje mačaka i pasa.

  • 1. Kantaren za mačke i pse
  • 2. Upute za uporabu
  • 3. Doziranje lijekova
  • 4. Sheme primjene lijeka za liječenje bolesti

1Cantar za mačke i pse

Kantarin se odnosi na složeni homeopatski lijek koji sadrži komponente biljnog, organskog i mineralnog porijekla, kao i pomoćne tvari.

Komponente Kantarene (borovnica, sumporna jetra, arsenni bakar i leti) imaju protuupalni, antibakterijski i analgetski učinak. Ovaj lijek se koristi u liječenju bolesti genitourinarnog sustava mačića i pasa malih pasmina.

Kantaren je proizveden u dva oblika doziranja: sterilna otopina za subkutanu ili intramuskularnu primjenu i tablete.

Rok trajanja lijeka je 3 godine nakon proizvodnje.Pohranjuje se na suhom i tamnom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Injekcijska otopina može se koristiti tri tjedna od datuma otvaranja. Nakon datuma isteka lijeka ne podliježe upotrebi.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 upute za uporabu

Trajanje liječenja Kantarenom propisuje veterinar. Koristite lijek ne može biti duži od mjesec dana. Injekcije su učinkovitije u borbi protiv bolesti.

Kantaren se može dati mačkama bilo koje dobi, ali pazite na trudne mačke i mačke mlađe od 6 mjeseci.

Ne poštuju se učinci nuspojava. U nekim slučajevima, lijek može izazvati poremećaj u gastrointestinalnom traktu. Ne preporučuje se uporaba lijeka ako postoji netrpeljivost na njegove komponente.

Kantaren se lako izlučuje iz tijela. Ako životinja ima alergijsku reakciju, potrebno je prestati uzimati lijekove i kontaktirajte veterinara.

Uvođenjem injekcije, životinja može biti agresivna.U ovom slučaju, morate se služiti specijalističkim uslugama. Prilikom samog davanja injekcije trebate slijediti određena pravila:

  • ubrizgavanje se uvodi u zonu grebena;
  • koža mora biti lagano odgađana;
  • igla se umetne u punoj duljini;
  • nježno i nježno pritisnite na klip;
  • druga osoba mora čvrsto držati šape i tijelo mačke.

Injekcije treba izvesti na vodoravnoj površini. Tijekom ove manipulacije, trebate razgovarati s životinjom kako bi ga smirili. Tijekom izvršenja postupka nije potrebno napraviti oštre i snažne pokrete, inače može dovesti do panike kućnog ljubimca. Važno je promatrati ispravan način dana i brigu za životinje tijekom perioda liječenja.

Tablete su prethodno zdrobljene i dane mačiću uz hranu. Obično se koriste u svrhu prevencije, a injekcije se koriste izravno tijekom liječenja. Prevencija je neophodna za životinje koje se neuteriziraju.

Važno je pridržavati se sigurnosnih mjera i osobne higijene pri radu s lijekovima. Nakon manipulacije morate oprati ruke toplom vodom i sapunom. U slučaju prisilnog gutanja lijeka na kožu ili sluznicu, kontaktne točke trebaju se prati s puno toplih voda. Ako se osoba javlja u alergiju, odmah se obratite zdravstvenoj ustanovi.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3Dosage lijekovi

Ovisno o obliku davanja lijeka i težini patologije, propisana je određena doza lijeka.

Stadij bolestitableteinjekcije
akutan1 tableta 4 puta dnevno. Tijek liječenja je do 5 dana.Subkutana injekcija 0,5-2 ml 3 puta dnevno tijekom 5 dana
kroničan1 tableta dnevno tijekom jednog mjesecaIntramuskularna ili supkutana primjena 3 puta tjedno tijekom jednog mjeseca
prevencija1 tableta dnevno tijekom 14 danaSubkutana injekcija dnevno

Svrha doze i trajanje liječenja ovisi o obliku, stupnju i težini bolesti, dobi i tjelesnoj težini životinje. Dozu označi veterinar bez iznimke. Dnevna doza injekcije nije veća od 4 ml.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

4. Sheme primjene lijeka za liječenje bolesti

Ne mogu se koristiti tablete za određene vrste bolesti:

Upozorenja za uporabuinjekcijetablete
cistitis1-3 puta svaki dan; tijek liječenja je 7-10 danaNemojte se prijaviti
urolitijaze2 puta dnevno; dva tjedna liječenja2 puta dnevno; tijek liječenja je 1-2 tjedna
Nephritis i pyelonephritis2 puta dnevno; tijek liječenja je od 2 do 4 tjedna2 puta dnevno; tečaj – 2-4 tjedna
Sprječavanje urolitijazeJednom dnevno; Tijek liječenja je 2-3 tjedna. Preporučeno ponavljanje tečaja s učestalošću od 2-3 puta godišnje.Jednom dnevno; tijekom liječenja od 14 do 21 dan. Potrebno je ponoviti tečaj s učestalošću 2-3 puta godišnje.
Prostatitis (za kabele)Jednom dnevno; tečaj – 2-3 tjednaJednom dnevno 2-3 tjedna

U slučajevima teške bolesti, veterinari se preporučuju propisati lijek 2-3 puta dnevno. S blagom ili umjerenom bolesti pomoću lijeka 1-2 puta dnevno. U jednom koraku mačići i male pasmine pasa i mačaka dobivaju jednu tabletu, srednje životinje primaju dvije tablete, a velike životinje dobivaju tri tablete pripravka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: