🐈 Kanadski Sfinks: mačka fotografija, cijena, opis pasmine, lik, video, uzgajivačnice

Kanadski Sfinks

Je li NLO neidentificirani omiljeni objekt, boca stranog vruće vode ili samo ćelav mačka? Vrlo je lako prepoznati kanadsku pasminu Sphynx – neke vidljive razlike razlikuju ih od svih linija domaćih mačaka.

Podrijetlo pasmine

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Pa koliko sfinge postoje u svijetu? Do sada ih nitko nije brojeo po komadu, ali postoje samo tri gole pasmine: Sanktburgska sfinga (poznatija kao Pieterbold), Don Sphynx (ruski bez dlake) i naš poznati Sphynx kanadski. Čini se da su sve tri pasmine bez dlake, pa stoga budu isto? Nikada nemojte reći takvu stvar zaljubljenu u vlasnike kanadskih Sphynxa! Standard pasmine će vam reći kako odrediti da ste ćelavka Sphynx i naglasiti karakteristike pasmine.

  1. Kanadski ima srednju glavu koja sliči klinu s zaobljenim obrisom. Duljina glave nije mnogo veća od širine. Jazavice istaknute, izbočene, snažne čeljusti, možda kratkotrajne:
  • nosni most je širok, a nos je kratak, prekriven kratkom kosom;
  • uši su široke u podnožju, također široke.Uši su uvijek velike, u podnožju izvana mogu biti dlakavi. Četke, četke – nisu dopuštene;
  • Mačići ove pasmine otvaraju oči vrlo rano i odmah pogledaju u vašu dušu! To je istina – recenzije vlasnika i urbanih legendi govore da samo kanadski sfingi dugo mogu i vole, bez da trepnu i ne odvrate, da izgledaju kao čovjek u oku. Zapravo, Kanađani su ponekad čak rođeni vidljivi, a oči su velike, oblikovane poput limuna. Udaljenost između očiju nešto je veća od širine očiju. Boja očiju može se voljeti u skladu s bojom životinje;
  • oni praktički nemaju brkove, ali za neke predstavnike mogu se sačuvati, standard to dopušta.
  1. Stenica kanadske sfinge je šarmantna! Oduševljeni su milošću i milošću. U njihovoj strukturi nema nijedne ravne oštre crte, one su lomljive i glatke. Slično kao i kipovi, Sphynx mačka je srednje veličine, mišićav i jak. Želuca ne smije biti mršav, ali prsa bi trebala biti široka, općenito, silueta nalikuje zreloj kruškari.

Zbog širokog prsnog koša, prednje šape uvijek su široke.Udovi su sami tanki s dugim prstima (takva struktura zove se "majmunska šapa"). Stražnji udovi su duži od prednjih nogu, to je činjenica koja utječe na njihov poseban hod. Na vrhovima šape mogu ostati mali pištolj.

Ove ćelavke mačke se ne može nazvati prevelikim, težina odrasle životinje je od 3,5 do 6 kg.

  1. Koža i boja. Znakovi vune mogu se pojaviti samo kao minimalni pištolj na tijelu životinje. Za dodir mačke su vruće i vrlo ugodne – koža sfinge je slična koži djeteta.

Kanadski Sphynx je poznat po svojim naborima. Štoviše, toliko je kože da ako se kanadski izvuče u punoj dužini, onda to još uvijek neće biti glatka, već "presavijena". Preklopnice moraju biti na čelu, vratu i ekstremitetu. Fotografije potvrđuju da su Kanađani – najviše "presavijeni" svih sfinga. Sada u uzgoju sve više i više životinja koje ostaju gole s godinama, ali gube većinu dječjih "kapuljača". Poželjno je, međutim, da geni vašeg ljubimca omogućuju održavanje ovih razlika u koži Kanađanima.

Boje su dopuštene sve – bilo koju vrstu i bilo koju kombinaciju. Boja može biti kontinuirana: crna, siva, čokolada, ljiljana, crvena, cimet, faun, bijela, tortie.Možda tabby, boja, itd.

karakter

Prema vlasnicima, lik kanadskog Sfinge je zlatno! Vrlo se vole i ne zaboravite na priliku da dođete do vlasnika na ručkama. Ili na glavu – onda kako to ide. Njihova razina inteligencije slična je trogodišnjem djetetu. Takvo dijete pokazuje sve znakove zdravlja i apsolutno nije ljubomoran na druge životinje ako žive zajedno.

Vjernost sfinge je nevjerojatna – uvijek su odani vlasniku i spremni su da ga neprestano zagrijavaju, zabavljaju i razgovaraju s njim.

Sfinge su drugovi ponosni. Ne mole za brošure, a oni sami vole skidati snack. Štoviše, sitost kanadskog Sfinge nije jamstvo integriteta blagovaonice.

I ne samo njihovo srce nego i njihovo tijelo je toplije! Razlikujuće osobine pasmine: uobičajena temperatura kanadskog Sfinge je 38-38,5 stupnjeva, a njihovo srce dvostruko brže od ostalih pasmina.

Nažalost, kanadski sfingi su predisponirani na pristojan popis bolesti. Među glavnim prijetnjama, pretilost je na prvom mjestu, tako da može (ili ne mora biti): zakrivljenost repnog dijela kralježnice, vaskulitisa kože, kongenitalne torzije kapaka, akni,omekšavanje posljednje kaudalne kralješnice, dermatitis, gingivna hiperplazija, hiperplazija i cista mliječne žlijezde, itd. Popis je impresivan, ali ako pozornost obratite pozornost na zdravlje kućnog ljubimca, tada se većina tih zamki može zaobići.

Važna točka! Koža Sfinks je toliko gusta da je na nekim mjestima vrlo teško probiti iglu.

Prosječna životna dob kanadskih mačaka je 13-15 godina. Ali primjer Bambi inspirira Kanadski Sfinks da prevlada bar u 17-19 godina!

Njega i održavanje

Gdje kupiti kanadski Sfinks mačić

Sfinks iz Sjeverne Amerike prvi su ušli u Rusiju (i Ukrajinu). Bila je to mačka Pelmen i njegova supruga Nefertiti. Njihov se potomci smjestili na slavensku zemlju.

Kanadski Sphynx uzgajivači i uzgajivači nude obilje prekrasnih mačića.

5-8 tisuća rubalja (2-3 tisuća grivna) – dobra cijena za kanadski Sfinks mačića. No, troškovi, naravno, ovise o rodovini mačića (koju pružaju uzgajivačnice) i osobnih osobina.

Odaberite kanadsku Sphynx cattery:

  • U Moskvi, Džoser cattery //www.josercat.ru/
  • U Kijevu //silversphinx.com.ua/
  • U Minsku // sphynxcat.by/

Kanadski Sfinga je neočekivani zgodan čovjek!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: