🐈 Kalifornija sjajna mačka: fotografija, cijena, pasmina, karakter, video

Kalifornija sjajna mačka

Kad su kauboji jurili po svojim rančevima, kada su se divlje zečevi kretali po prairijama, dok su rudari zlata kopali rudnike, uvijek su ih pažljivo promatrali mačke! Neki od njih su postali predaka lijepe pasmine – kalifornijsku sjajnu mačku!

Podrijetlo pasmine

Domovina kalifornijske sjajne mačke dala je ovu pasminu najbolje kvalitete – primitivnu divljinu i modernu civilizaciju. A ako su potonji samo znakovi karaktera, onda su divlje osobine prepoznatljive značajke izgleda mačke kalifornijske radosne pasmine.

  1. Glava kalifornijskog prozračnog stakla ima srednju veličinu. Čelo i jagodice su istaknute, čeljusti i brada dobro razvijeni, njuška je srednje dužine, puna, jastučići vibracija dobro su razvijeni:
  • uši su mekane, visoko postavljene, srednje veličine i blago zaobljene na krajevima;
  • oči u obliku badema, velike su i blago su zakrivljene. Boja očiju mora biti u skladu s glavnom bojom kućnog ljubimca. Plava, siva boja šarenice dopuštena je odgovarajućom bojom kaputa, ali zelene oči kalifornijske sjajne mačke neprihvatljive su. Od unutarnjeg ugla oka do vanjskog ruba usta prolazi svijetla traka.
  • vrat cilindričan, jak, dug.
  1. Tijelo kalifornijske sjajne mačke oblikovano je poput pravokutnika.

Razlike od ostalih pasmina vidljive su u posebnoj strukturi udova. Prednje noge čine kut od 90 ° s koljenima. Vizualno se čini da mačka uvijek puzi po tlu. Oni idu kao da se šuljaju, zbog čega se dojam njihova gluposti pojačava. Šape u isto vrijeme prosječne veličine, ovalnog oblika.

Rep je dug, jednolike debljine preko cijele duljine. Kosa na repu je duga i ljutita. Crna vuna na vrhu repa i prstenovi iste tamne boje duž svih duljina karakteristični su za tu vrstu pasmine. Lagana vuna na vrhu repa neprihvatljiva je.

Prosječna težina reprezentativne pasmine kalifornijskog sjajnog mačka – od 4 do 8 kg.

  1. vuna

Što izgleda životinjska krzna? Uglavnom je kratka, osim abdomena i repa. Sam kaput je nježan i tijesan za tijelo mačaka.

  1. Boji.

Karakteristične grabežljive mrlje na vuni su poželjne za kružne ili pravokutne oblike. Štoviše, važno je da je slika jasna i oštra.

Moguće su okrugle, ovalne ili trokutaste površine.

Nije dopušteno: prstenovi, vage ili polumjeseci.

Što znamo o američkom nacionalnom karakteru? Da se Amerikanac uvijek i svatko osmjehuje na sastanku, cijenio je američki način života, obitelji, rada i ustava. Kalifornijska sjajna mačka nije iznimka.

Vrlo je prijateljska, energična i pažljiva. Malo je vjerojatno da će vibrirajući jastučići biti podignuti u američkom osmijehu, ali svatko će pozdraviti prijatelje i strance sa svim svojim izgledom. Kalifornije sjajne mačke su vrlo poslušne i razigrane.

Dobre ocjene ostavljaju o ovoj pasmini obitelji s malom djecom. Oni poštuju ustav obitelji i jednako tretiraju sve svoje članove, osim pasa. Oni ne prepoznaju potonje kao članove svojih stada i, u najboljem slučaju, zanemaruju ih.

Kalifornija sjajna mačka je dobar lovac (to je njezin američki način života). Držeći sve instinkte, svakako će ih pokušati primijeniti kod kuće, skakanje visoko iza "plijena". Stoga im je potrebno puno prostora i to nisu životinje koje će biti udobne u malom stanu. Divlje mačke vole igračke, posebno perje i aktivne igre.

I vole se smjestiti na istu visinu s glavom vlasnika.I zbog demokracije! Istinski američki!

zdravlje

Zanimljiva činjenica iz povijesti formiranja ove pasmine. Njegov stvaratelj, Paul Casey, u zoru izgleda kalifornijskih sjajnih mačaka, organizirao je promidžbenu kampanju u njihovu potporu. Bio je 1986. godine. Paul je postavio fotografije mačaka (čija je cijena 1.400 dolara) u Newman Marcusovom svečanom izdanju, koji se navodno smatra ekskluzivnim darovima, izmjenjujući fotografije mačaka s fotografijama krzna od divljih životinja. Svi su bili ogorčeni – i "zeleni" i ljubitelji mačaka. No, ova akcija na kraju je obavljala svoj posao – saznali su o pasmini u Americi.

Gdje kupiti

Domaći uzgajivači ne mogu odgovoriti na ovo. U Moskvi, u Kijevu, Minsku i drugim gradovima, rasadnici ove pasmine nisu registrirani. Približno 105.000 rubalja bit će dovoljno za rezervaciju i kupnju mačića s paketom dokumenata. Minimalni paket uključuje veterinarsku putovnicu i mjerni podatak. Trebali biste znati i da mnoga izvanbračna djeca pružaju usluge pratnje onima koji su od njih kupili sjajno čudo.

Kalifornijska sjajna mačka. Kalifornija Spangled – Spangled!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: