🐈 Kaciga snimaka - što učiniti i kada

Kakvo ubrizgavanje ne oduzima

Mačke se smatraju nepretencioznim životinjama koje ne trebaju odabrati posebnu prehranu i pružati skrb. Ali ovo je potpuno pogrešan pristup. Često u zbunjenosti dana ne možete odmah primijetiti manifestaciju bolesti i kao rezultat ćete morati injekcije lišiti mačaka.

sadržaj

 • Znakovi lišavanja mačaka
 • Prednosti ličinki lizanja za obitelj mačaka
 • Trošak cijepljenja protiv lišaja za mačke

Zapravo, može postojati niz bolesti, ali zoster je jedna od najneugodnijih i najopasnijih vrsta.

Neki dalekovidni i brižljivi vlasnici čine preventivno cijepljenje protiv lišavanja kućnih ljubimaca. No, ako takve mjere nisu poduzete, a životinja je još uvijek pronađena toliko bolna negdje, onda vam ne treba panika i mudro pristupiti procesu liječenja.

Znakovi lišavanja mačaka

Trebao bi uvijek biti pozoran vašem ljubimcu. Prisutnost određenih bolesti često se može razumjeti ponašanjem mačke – to će biti trom, pasivno, inhibirano. U slučaju virusne infekcije pojavit će se i znakovi lišavanja mačaka:

 • životinja se ogrebotina vrlo teško, osobito područja iza ušiju ga muče;
 • muljaža se povećava, vuna počinje ispasti u cijelim grudima;
 • na tijelu se pojavljuju ćelavosti, oni imaju tendenciju da imaju malo drugačiju nijansu, obično ružičastu od zdrave kože životinje;
 • ćelavost može biti crvena, naborana i ljuskica;
 • mačka ima apatiju, ona odbija jesti, gubi težinu i spava puno;
 • pojava vune blijedi, dlake postaju dosadne, postaju lomljive.

Glavni simptom smatra se stvaranje neobičnih okruglih točkica na koži, bez krzna. Najopasnija vrsta je ringworm. U ovom slučaju, ne morate izrezati mačku, ali sada se osoba može zaraziti od životinje.

© shutterstock

Kada je životinja zaražena, oštećena područja kože postaju prekrivena ljestvicama – izvrstan medij za širenje pustularne infekcije.

Najprikladnija mjesta za življenje gljiva su glavno područje, posebno u području ušiju, repa.

Ako ne liječite svog kućnog ljubimca s lijekovima u obliku tableta i injekcija u vremenu, s vremenom će se lihen postupno širiti po tijelu sve dok ga ne pokrije u potpunosti. Kao rezultat toga, mačka će izgubiti svoj krzno, a koža će izgledati masnu i prljavštinu.

Prednosti ličinki lizanja za obitelj mačaka

Često, oduzimanje vlasnika liječenja samo onda kada bolest postane zanemareni oblici. Ako nađete prve znakove bolesti, odmah se obratite veterinaru za pomoć. Tamo će pacijenti biti ponuđeni da se podvrgnu potpunom ispitivanju kako bi utvrdili točnu i potpunu dijagnozu, a tek tada će im biti propisani tretman. Injekcija je najbolji tretman za mačku. dokazano visokokvalitetni lijek ili tijek injekcija.

Ovisno o vrsti i ozbiljnosti bolesti, injekcije možda nisu ni potrebne. U nekim slučajevima, samo trebate voditi brigu o poboljšanju imuniteta životinje, zasićući svoje tijelo vitaminima i mineralima, tako da bolest ode sama po sebi. No, dijagnosticiranje kod kuće bez pomoći specijalističke bolesti i propisivanje injekcija može biti opasno i za samu mačku i za vlasnike.

Trošak cijepljenja protiv lišaja za mačke

Da biste posjetili veterinara, ne trebate unaprijed tražiti imena oduzimanja injekcije. Stručnjaci će ponuditi alternativna cjepiva koja će pomoći da se brzo riješi otuđivanja i ne našteti krhkom životinjskom organizmu.

© shutterstock

Nemojte se uzrujati zbog činjenice da će vam bolest ljubimca biti skupo za vas. Injekcije su obično jeftine, te su u rasponu od 40 do 150 rubalja.

Zamolite liječnika unaprijed koliko je injekcija koštalo lišavanje i koliko je učinkovito. Pregledajte moguće nuspojave predloženog lijeka. Najpopularnije vrste cjepiva su:

 • Wackderm – cijena injekcije za mačku koja je bolesna s ovim lijekom bit će oko 150 rubalja;
 • Mikrodermalni trošak je u rasponu od 150-200 rubalja.
 • Polivak TM – cijena injekcije 50-70 rubalja;
 • Biofel M – cijena od 100-120 rubalja.

Svi ti lijekovi su prikladni i za odraslu mačku i mačiće bilo koje pasmine. Oni se razlikuju po odsutnosti nuspojava. U rijetkim slučajevima može postojati samo lagana alergijska reakcija. Lijekovi su sigurni i vrlo učinkoviti., Budite sigurni da uvijek napravite jedan metak, a nakon 10-14 dana drugi popraviti. Ova tehnika se koristi i za liječenje bolesti i za prevenciju.

Moguće je snimiti puštanje mačića od tri mjeseca.

Od dva mjeseca mogu se cijepiti kako bi se spriječili. Uvijek je lakše spriječiti pojavu oduzimanja nego tretiranju.Stoga je pravodobno cijepljenje idealna sigurna metoda brzog liječenja i učinkovito učinkovita prevencija bolesti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: