🐈 Kako utjerati mačku na ruke, za sebe

Kako ukrotiti divlju mačku ili mačića u svoje ruke

U uređenju životinje, važno je ne samo želja i ustrajnost, već i znanje o malim trikovima koji će pomoći ljubimcu da se brže navikne novom vlasniku. Ovaj proces trebao bi se odvijati u mirnoj atmosferi, bez iznenadnih pokreta i glasnih zvukova. Da biste pokupili mačića, morate polako djelovati i ne držati životinju protiv svoje volje. Postupno, mačić će naučiti vjerovati i otići će vlasniku. Da biste ukrotili odraslu životinju, potreban vam je drugi pristup.

  • 1. Tamivanje mačića
  • 2. Kako uzeti mačića u svoje ruke
  • 3. Tamivanje divljih mačaka
  • 4. Nekoliko trikova
  • 5. Igra i posebna sredstva

Imam mačiće

Lakše je ukrotiti mačiće rukama od ranog djetinjstva. Prva potreba za komunikacijom dolazi od njega već u dobi od dva tjedna. Od ove točke, vlasnik bi trebao uzeti njegov ljubimac u svoje ruke što je češće moguće kako bi se mogao naviknuti i naučiti vjerovati nekoj osobi. To treba biti pažljivo i pustiti bebu na svoj prvi zahtjev. Ni u kojem slučaju ne može držati mačića, inače to može biti traumatično iskustvo za njega i stalno dobiti uporište u sjećanje., Vraćanje povjerenja životinje nakon toga je vrlo teško.

Ponekad mačići ne žele sjediti na svojim rukama bez ikakvog razloga. U ovom slučaju, vlasnik bi trebao patiti i podsjetiti se da su životinje izuzetno znatiželjne, svijet oko njih čini se da je beskrajno zanimljiv. Osim toga, kao i ljudska djeca, mačići su nemirni, dosadno su dugo ostali na jednom mjestu.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2 Kako uzeti mačića u svoje ruke

Potrebno je osigurati da kućni ljubimac bude udoban i ostati u ljudskim rukama. Čvrsto podizanje ili nepravilno držanje mačića, uzrokujući mu nelagodu, vlasnik može nesvjesno plašiti bebu.

Da bi se životinja osjećala ugodno, trebate ga uzeti ispod prednjih šapa, dok druga ruka podupire stražnji dio. Stoga ima osjećaj podrške. Ako se dijete boji visina, vlasnik bi trebao srušiti na podu pokraj njega i pokušati privući pozornost igračem ili poslasticom.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

Obrada odrasle divlje mačke

Jedna odrasla divlja mačka nikada nije imala kuću, ili ima negativno iskustvo s ljudima i zaboravila je kako im se povjeriti.Da biste uspostavili kontakt s životinjom, morate ispunjavati sljedeće uvjete:

  • Komunicirati s divljom životinjom u opuštenoj atmosferi.
  • Nedostatak i nemojte iznenadni pokreti.
  • Pričekajte dok se mačka sama ne zanima, možete mamiti njezinu delikatesu.
  • Pokušajte ljubim životinje ako se mačka približila ili skočila na koljena. No, na prvi znak nezadovoljstva, bolje je ukloniti ruku.

Morate se pobrinuti da se mačka ne boji oštrog mirisa od odjeće, prevelikog glasa ili nekih drugih čimbenika novog vanjskog okruženja. Mačke su vrlo oprezne životinje; za opuštanje, moraju se osjećati potpuno sigurno.

Uz pravilnu strpljivost, svaki put kada se razdoblje aktivne komunikacije povećava, a životno povjerenje u vas će rasti.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

4A nekoliko trikova

Ako je kućni ljubimac ušao u novi dom kao odrasla osoba, tada obično doživljava ekstremni stres. Ponašanje životinje u prvim danima može biti nepredvidljivo, trebat će vremena da se navikne. Postoji nekoliko tehnika koje mogu ukrotiti čak i neku vrlo društvenu mačku.

Nakon dobrog obroka, mačke obično ostaju u mirnom i samozadnom raspoloženju. Vrijedno je uzeti ovaj trenutak da započnete razgovor. Mirno, neotkriveni govor ima blagotvoran učinak na raspoloženje životinje.

Tretirajte – ovo je pravi put do srca kućnog ljubimca, koji će mu pomoći da se brzo privikne na njegove ruke. Možete ponuditi životinji malo hrane ili komad kobasice. Ako je mačka uzela poslasticu, nemojte odmah je uhvatiti u rukama, proces pripitomljavanja trebao bi se pojaviti u fazama. Svaki put kad se hranite, trebate smanjiti udaljenost, i to dok životinja ne jede rukama, a zatim sjedi na majčinom krilu. Tek tada može se zvijer pomilovati.

5Game i posebna sredstva

Zabava je još jedan dokazani trik. Tijekom igre, morate postupno dovesti igračku na koljena. Nepoznat sam sebi, ljubimac u vrućini će skočiti u svoje ruke. Onda biste trebali dopustiti vašem ljubimcu da "zgrabi plijen". Zadovoljan pobjedom, mačka će biti mnogo spremnija samostalno krenuti.

Brzom uspostavljanju kontakta pridonosi upotrebi posebnih mačjih sprejeva s feromonima ili mačjom.Ova metoda je osuđena na uspjeh, jer mačka jednostavno ne može nadvladati njegovu žudnju za mirisom. Ali zloupotreba feromona može biti ovisnost, što će rezultirati ozbiljnim problemom.

Redovita pozornost, milujuća, ukusna poslastica, vesela igra i pohvala na niskim glasom poslužit će za stvaranje snažnog prijateljstva između mačke i muškarca. Pravilnom primjenom ovih preporuka, čak će vrlo divlja životinja uskoro početi tražiti komunikaciju s osobom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: