🐈 10 metoda kako odbaciti mačke označavaju vrata

Kako ukloniti oznaku mačaka na vratima?

1

Ljudi koji žive u privatnim kućama često primjećuju urin i neugodan miris na ulazu ispod vrata. Ova slika je zbog činjenice da je susjedna mačka obilježila njezin teritorij ili je mačka koja ovdje živi u toplini i želi doći do njega. Ponekad možete vidjeti obilježavanje, čak i dok stanujete u stanu u visokoj zgradi.

sadržaj

 • Radikalna metoda
 • Načini uklanjanja urina i mačaka

U ovom slučaju, kućni ljubimac ili neka susjedi za šetnju, ili je upao u stubište sve dok vrata nisu bila zatvorena. Da biste riješili situaciju, trebate razumjeti kako zastrašiti mačke označiti vrata. Ako ništa ne bude učinjeno, oni će nastaviti počiniti zločin i nastaviti spriječiti vlasnika imovine da živi.

Radikalna metoda

Tako da mačke ne označavaju vrata koja trebate znati zašto to rade. Životinje, osobito ulice vođene nekim instinktima. Na primjer, uvijek mora biti vođa u paketu, i samo on ima pravo obilježiti teritorij, Ostale mačke čekaju da se vođa oslabi za izazov. Slična se situacija događa kod vrata i kod drugih mačaka.

Nakon što su jednom obilježili ovo mjesto, oni će stalno raditi svoj posao, osvježavajući miris ili zamjenom vlastitog.

Vlasnik stana ili kuće treba shvatiti da besmisleno bacanje životinje u njezin miris. Ovdje će pomoći neobičnom radikalnom putu. Njegova je bit u razgovoru s počiniteljem na "materinjem" jeziku. Algoritam akcija je sljedeći:

 • Uhvatite mačku dok označi vrata, čvrsto ga zahvati za ogrlicu.
 • Podignite ispred vas na razinu očiju. Životinja istodobno drži rep i noge.
 • Učinite zvukove poput siktanja ravno u lice životinje.
 • Nasuprot pozadini reprodukcije strašnog zvižduka, započnite naglo, ali ne i vrlo teško da prekršitelj pljesne ušima. To bi trebalo učiniti naizmjenično i po mogućnosti nekoliko puta da dodirnete nos.
 • Kad mačka počinje pokriti lice sa šapama, savijati se, cviliti i pokušati pobjeći, mora se osloboditi.
 • U potrazi za počiniteljem trebao bi glasno zazvučati.
 • Vrata će morati obraditi i "označiti" svojim mirisom.

© shutterstock

Najvažnije je u ovom procesu zapamtiti da se cijelo vrijeme gleda u oči životinje. Ako pogledate na stranu ili ne uvjerljivo provodite svoje postupke, mačka možda neće razumjeti bit procesa. U tom će slučaju nastaviti obilježavati vrata, misleći da se samo igraju s njim.

Za označavanje mjesta s vašim mirisom znači baciti neko vrijeme vlasniku mirisnu znoj, na primjer, dres nakon trčanja ili čarapa. Djevojke mogu koristiti svoj omiljeni parfem. Mačka može doći na vrata, ali neće početi plijeniti, osjećajući miris osobe koja ga je ponižavala.

U većini slučajeva dovoljno je jedan postupak. Ako se ne izvrši uvjerljivo ili postoji nekoliko prekršitelja, onda će se cijeli proces morati ponoviti. U osnovi, mačka označava osporeno područje, ali nakon identifikacije "istinskog" vlasnika, on više ne pokušava. Ponekad čak i vidjeti životinju na ulici, možete vidjeti strah u njegovim očima, što ukazuje na točnost izabrane metode.

Načini uklanjanja urina i mačaka

Ostavljajući miris urina mačaka, nema sumnje da će drugi članovi mačke obitelji početi obilježavati ovo mjesto. Kako ne biste označili mačke, morate obraditi vrata na jedan od sljedećih načina:

 1. Slaba otopina kalijevog permanganata pogodna je za tretiranje površine koju mačka označava. Preostale mrlje nakon što se može izbrisati bez puno poteškoća.
 2. Ocat se smatra vremenom testiranim lijekom za mirise.Najveća prednost je sposobnost brzog izlijevanja. Ocat se može koristiti u čistom obliku, ali onda morate isprati vodom.
 3. Vodikov peroksid ne može samo dezinficirati mjesto gdje mačka označava vrata s ulice, nego i riješiti problem s mirisom. Međutim, ako je njegova površina lakirana, tada se ovaj alat treba koristiti s pažnjom kako ne bi oštetio premaz.
 4. Ako vrata označavaju stranu mačku, možete ga liječiti alkoholom., Životinje ne vole miris, pa su njihove prirodne potrebe spojene negdje drugdje.
 5. Rastvaranjem 5 kapi joda u 500 ml vode možete dobiti dobar zastitu za mačke. Njegov miris, predstavnici obitelji mačaka ne vole pa se vrata neće ni uklopiti.
 6. Kada mačke obssykayut vrata mogu spasiti uobičajenu praonicu rublja. Dobro uklanja mirise i nanosi se na svim površinama.
 7. Nakon prskanja crvenog papra na mjestu gdje mačka zadovoljava svoje potrebe, možete biti sigurni da se on neće vratiti tamo. Nakon obrade vrata, trebate ostaviti proizvod nekoliko dana, a zatim dobro oprati.
 8. Snažna otopina soda dobro se bori s vanjskim mirisima.Međutim, mjesto pored vrata nakon sušenja znači da će morati proći.
 9. Bjelilo obično pomaže dobro kada je potrebno da mačke prestanu označavati vrata. Primjenjuje se na mjesto zločina i odlazi 2-3 dana. Glavni nedostatak metode je kaustična. Može se koristiti samo s točnim uvjerenjem da površina vrata neće trpjeti.
 10. Miris plodova iz obitelji agruma vrlo je oštar za životinje. Neće urinirati na mjestu gdje se liječe. Sok od limuna posebno pomaže.

Stručni alati mogu riješiti problem., Prodaju se u gotovo bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce. Među posebnim alatima koji su stvoreni tako da mačka ne otvara prednja vrata i da se riješi mirisa mokraće, možemo izdvojiti najosnovnije:

 • "Zoosan";
 • "OdorGone";
 • "Deso San";
 • "Kompletan Pet Stain & Remover";
 • "Bio-G".
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: