🐈 Kako ukloniti mačku iz suhe hrane (viskija, kitiketa) i prevesti na mokro

Kako ukloniti mačku iz suhe hrane (viski, Kitiket)

Većina mačaka samo voli krasti hrskavicu hrane u bilo koje vrijeme. Stoga, potreba za odstranjivanjem suhe hrane često postaje stresna za mačku. I to je jedna stvar kada je zamjena hrane želja vlasnika, a sasvim druga prilikom prelaska na vlažnu hranu je neophodna jer je prirodnija.

kako odstraniti mačku jesti suhu hranu – doza nove hrane

4. Bez obzira koliko glupo može zvučati, izraditi događaj iz mačke – razgovarati s njim kad dođe u zdjelu, nazvati ga za hranu, ljubazno ga udarati i hvale kada je kućni ljubimac jedo ili bar pokušao novi obrok.

5. Ako životinja uobičajeno percipira novu hranu, tada 3. dan možete povećati sadržaj nove hrane do 25% ukupne količine hrane. Ako životinja nehotice jede novu hranu nakon 3 dana, nemojte žuriti da se prebacite na sljedeću fazu, moguće je da će vaš ljubimac trebati 2 ili 3 puta više vremena od drugih. Nije zastrašujuće.

6. Ako je prijelaz glatka, a 4-5 dana možete pokušati dati ujutro ¼ komadi mokre hrane i ¼ dijela u večernjim satima, ostaviti 1 žlica suhe hrane u popodnevnim satima kako bi se životinja lakše prebacila na manje učestale obroke.

7.Postupno povećavajte udio vlažne hrane, pobrinite se da se životinja osjeća udobnijom, ne pokušavajte odmah napustiti suhu hranu tijekom dana.

8. Mačka koja je manje vjerojatno da će jesti, može se nagaziti na hranu i brzo pojesti sadržaj zdjelice, to će negativno utjecati na probavu i zdravlje općenito, stoga je važno slomiti vlažnu hranu vilicom, kao da ga šire preko zdjele. Na taj način, mačka će imati više vremena za jesti više i polako, nego gutati hranu u jednom komadu.

9. Postoje slučajevi kada, unatoč svim naporima, životinja se ne može potpuno prebaciti na vlažnu hranu, tada se trebate posavjetovati s veterinarkom o mogućnosti napuštanja 15-20% suhe hrane u hrani. To znači da ćete svaki dan dati dosta suhe hrane ili, primjerice, 1-2 žlice nekoliko puta tjedno.

10. Pazite na ponašanje svog ljubimca i cjelokupno zdravlje tijekom cijelog razdoblja promjena prehrane. Ako postoje odstupanja od uobičajene, nemojte zanemariti savjete veterinara.

Poput članka o tome kako ukloniti mačku iz suhe hrane? Podijelite ga na društvenim mrežama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: