🐈 Kako odbaciti mačku iz Wiskasa i naučiti normalnu, domaću hranu

Kako ukloniti mačku iz hrane i podučiti ih da jedu domaće?

Veterinari preporučuju da slijedite određena pravila pri prevođenju mačke na domaću hranu. Da biste odstranili životinju iz Wiskasa i druge umjetne hrane, morate djelovati u fazama. Ne možete kombinirati suhu hranu i redovnu hranu, jer to dovodi do problema gastrointestinalnog trakta. U domaćoj hrani treba postupno unijeti hranu. Također je potrebno dodati vitamine dnevnom izborniku mačaka.

Ne možete početi odbaciti ljubimca iz suhe hrane, ako je životinja bolestan. Dodatni stres za tijelo može dovesti do katastrofalnih posljedica.

 • 1. Složenost prijelaza na domaću hranu
 • 2. Kako odbaciti mačku iz Wiskasa?
 • 3. Faze prijenosa životinje u normalni obrok
 • 4. Značajke prijelaza na prirodne proizvode
 • 5. Ponašanje mačke prilikom mijenjanja prehrane.

1Pomoć prebacivanja na domaću hranu

Komponente hrane su atraktanti i aditivi. Ovi kemijski sastojci osmišljeni su kako bi se životinja osjećala kao poslastica. Ovi elementi ne olakšavaju gubitak ljubimca iz Wiscasa. Najveći broj takvih aditiva u klasi ekonomije sirovina.

Odabirom takve hrane, vlasnik razvija ovisnost o životinji iz prve žlice.

Osim ovisnosti, suha hrana ne daje životinji potrebnu količinu vitamina i elemenata u tragovima, što dovodi do čestih bolesti ljubimca. Proizvođači su naučili proizvoditi junk food bez uključivanja prirodnih sastojaka potrebnih za puni razvoj mačke.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2 Kako ukloniti mačku iz Wiscasa?

Mnogi vlasnici počnu davati suhu hranu mačkama od mlade dobi. Mačići ne odbiju jesti i uskoro će sjesti na umjetnu hranu.

Mnogo je lakše odstraniti od mačića suhe hrane, čije tijelo navika takve prehrane nije razvijena.

Veterini zabranjuju hranidbu hrane za kućne ljubimce, na primjer, da daju suhu hranu i redovitu hranu. Takva kombinacija proizvoda nepovoljno utječe na crijeva i želudac životinje, što dovodi do tužnih posljedica.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

3 Faze prijenosa životinje u normalni obrok

Da biste se privikli na normalnu hranu mačke, morate se pridržavati određenih uputa:

 1. 1. Suha hrana zamijenjena je mokrom kolonom istog proizvođača.Životinja je navikla na određene okuse, tako da prijelaz neće biti oštar. Istovremeno u mekom verziji hrane manje štetne komponente nego u suhom.
 2. 2. Prirodna hrana postupno se uvodi u prehranu mačke. Možete kuhati mješovite žitarice – grizu ili valjane zob, plus meso / ribu. Kućni ljubimac neće odbiti takvu domaću hranu.
 3. 3. Svježa voda mora biti slobodna za životinje. Pijte puno tekućine kako biste brzo uklonili toksine iz tijela.
 4. 4. "Mačka trava", uzgaja na prozoru, bit će dodatni izvor vitamina.
 5. 5. Postupno, sve više i više prirodnih proizvoda dodano je da mačka preferira. Na primjer, ako voli kuhane ribe, a zatim umjesto hrane, daju joj točno.
 6. 6. Količina hrane smanjuje se svaki dan. Ako niste zadovoljni, mačka će početi jesti iz sljedeće zdjelice, gdje je potrebno pravovremeno staviti zdrave proizvode.

Takav plan djelovanja omogućuje vlasnicima da postepeno i bez štete zdravlju životinje prenose ljubimce iz suhe hrane na redovnu hranu, potpuno odvođenje iz Wiskasa i uklanjanje ovisnosti.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

4 Značajke prijelaza na prirodne proizvode

Kako biste olakšali prijelaz životinje na prirodnu hranu i odstupite od Wiscasa, morate uključiti u dijetni kompleks vitamina za kućnog ljubimca. Obično mačke jedu vitamini u obliku tableta s užitkom. U rijetkim slučajevima, veterinar može propisati utvrđene formulacije u obliku intramuskularnih injekcija.

Potrebno je uzeti u obzir osobitosti prijenosa odrasle mačke ili mačića u normalan obrok:

 1. 1. Mali se mačić ne može odmaći od uobičajene hrane izgladnjivanjem. Prvo morate prenijeti ljubimca na tekuću hranu iz vrećica, a zatim uvesti druge sastojke u prehranu. Najbolje je dodati nove proizvode umjesto uobičajene hrane nakon aktivne igre s kućnim ljubimcem.
 2. 2. Odrasla životinja s jakom ovisnošću na suhu hranu može ostati gladna dva dana. Glavna stvar je ne zaboraviti cijelo vrijeme da daj vodu vašem ljubimcu. Vrlo gladna, životinja na instinkt samoodržanja jede prirodni proizvod s užitkom.

Kada se prebacujete na zdrave hrane, ne smijemo zaboraviti zabranu miješanja. Istodobno prihvaćanje suhe hrane i kuhanog mesa ili drugog proizvoda dovest će do bolesti gastrointestinalnog trakta u kućanstvu..

Izvođenje mačaka kod mijenjanja prehrane

Pri prebacivanju sa suhe hrane u prirodne proizvode, vrijedi prisjećati se instinkta samodržavanja kućnog ljubimca. Životinja neće dovesti do gladi ako ima hrane u zdjelici, tako da ne biste trebali podleći provokacijama i vratiti štetne poslastice na prehranu.

Važno je kontaktirati veterinara kako bi zdrava prehrana za vašeg ljubimca. Liječnik će propisati testove i na temelju njih najaviti koji su proizvodi poželjni za mačku.

Pri prebacivanju na normalnu hranu iz suhe hrane treba slijediti nekoliko preporuka:

 • ne možete se prepustiti hirovima životinje i vratiti štetnu poslasticu;
 • možete ljubim i milovati svoje ljubimce nakon što je pojede normalnu hranu;
 • Morate davati dovoljno vode vašem ljubimcu.

Sukladnost s tim jednostavnim savjetima pomoći će u rješavanju prijevoda mačke na redovnoj hrani. Ako se u procesu obuke za novu hranu oštro pogoršava zdravlje kućnog ljubimca, potrebno je kontaktirati veterinara. Liječnik će odrediti uzrok bolesti i propisati liječenje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: