🐈 Mačak se širi u kutovima: kako odstraniti, što se nositi, narodni lijekovi

Kako ukloniti mačića sranja na pogrešnim mjestima

Izbijanje mačića za sranje u uglovima je lako, glavna stvar je odrediti uzrok tog ponašanja životinje. Ako je dijete bolesno ili nije imalo vremena za trčanje u ladicu, ne biste ga trebali mučiti zbog toga. Ako se proces odlaska na zahod u kutu ili na omiljeni vlasnik tepiha ponavlja sve vrijeme, to je znak potrebe za skupom mjera za podučavanje mačke u toaletu.

Često, kako bi se postigao cilj, vlasnici kućnih ljubimaca koriste posebne alate koji se prodaju u trgovinama za kućne ljubimce. Ali prije svega, vlasnik mačića mora pratiti čistoću pladnja i odmah očistiti "označeni" kutak kako bi spriječio povratak u WC na ovom mjestu.

 • 1. Uzroci lošeg ponašanja
 • 2. Otklanjanje lošeg navika
 • 3. korištenje narodnih lijekova
 • 4. Kako odmah naučiti mačića u ladicu

1 Uzroci lošeg ponašanja

Ako se mačić, naviknut na pladanj, počne prodrivati ​​u uglovima, tada postoje logična objašnjenja za ovo ponašanje:

 1. 1. nisu imali vremena. Događa se da beba jednostavno ne stiže do stacionarnog WC-a.
 2. Izgubljena. Relativno mali stambeni prostor pretvara se u pravi labirint za mačića pa mu je teško doći u ladicu na vrijeme.
 3. 3.Dobila mu je osvetu Mačke su osjetljive životinje. Obično, osveta se razvija s godinama, ali mačići mogu pokazati svoje nezadovoljstvo odabirom nekonvencionalnog mjesta za korištenje WC-a. Razlozi za takvu osvetu mogu biti prljavi pladanj, usporeni punjač ili ponašanje domaćina.
 4. 4. Bolestan. Nakon trovanje, hvatanje bakterijske ili virusne infekcije koja utječe na crijeva, ljubimac ne može uvijek doprijeti do WC-a. Kao rezultat, zamjenski pretinac postaje prikladan kut za mačku.

Mačke bilo koje dobi mogu otići do toaleta na mjestu koje nije namijenjeno za to. Ali mačići imaju ovaj problem češće.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2Abud ovisnosti

Mačić može otići na zahod na pogrešnom mjestu zbog zdravstvenih problema. Već neko vrijeme nakon oporavka, on može nastaviti raditi. Razlog je miris ostavljen u "označenom" kutu.

Da biste dobili osloboditi od okusa morate pažljivo obraditi ovo mjesto. Složenost zadatka ovisi o označenom materijalu. Ako je linoleum lako ispran, a zatim tapecirani namještaj ili tepih za dugo vremena zadržava okus.Dovedite ga mora biti potrebno, inače će se mačić nastaviti tamo vratiti.

Nemojte koristiti sredstva za čišćenje klora. Oni povećavaju miris urina. Neke moćne kemikalije, poput bjeline, privlače pozornost mačaka.

Od nespecificiranih proizvoda, votka ili kalijev permanganat dobro funkcioniraju uklanjanjem mirisa mokraće. Bolje je primijeniti rješenje posljednjeg na površinama, koje nisu sklone uočavanju. Preporučljivo je prati pod vodenom otopinom octa u koncentraciji od 1 do 3.

Ako mačka odabere umjesto vlasnika osvete za tenisice, morate saznati razlog za to ponašanje. Problem se često nalazi u nepravilnom čišćenju ladice, neprikladnom punilu ili korištenju jedne ladice za dvije životinje. Rješenje će biti stvoriti zaseban WC za svakog kućnog ljubimca i pravodobno ga očistiti. Nakon što je primio pladanj s odgovarajućim punjenjem, mačić prestaje plijeniti u uglovima.

Ako je problem navika, možete koristiti posebne alate sa zastrašujućim mirisom za mačke, na primjer Antigadin. Načelo djelovanja – miris iz spreja je neugodan za životinju, pa se ljubimac prestaje hodati do uobičajenog mjesta i postupno se navikne na ladicu. Osoba obično ne primjećuje miris proizvoda ili ga smatra ugodnim.

Stručnjaci savjetuju uporabu antigadina u kombinaciji s sredstvima za školovanje u wc-u, na primjer, Himola za bio-sprej. Prskanje na punilo pomaže mačiću da pronađe ladicu.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

3Koristite narodne lijekove

Pored alata za pohranu, podučavanja mačića u ladicu i odbijanja od uobičajenog mjesta, koriste se folklorni lijekovi.

Popularni način da mačka ostane udaljena od ugla je korištenje agrumskih proizvoda. Školjka naranče i limuna s esencijalnim uljima i drugim sastojcima odbija životinje s njihovom aromom. Važno je zamijeniti takav "repeller" u vremenu, tako da ne gubi miris i ne postaje igračka za životinju.

Životinja ne može biti kažnjena za korištenje kuta kao zahod nakon što je već učinjeno. Potrebno je psovati kućnog ljubimca, pronalaženje "na mjestu zločina". Tada će mačka razumjeti da to nije moguće.

Obuka je potrebna za bilo koju životinju koja se unosi u kuću. Ta odgovornost u potpunosti pripada vlasniku.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

4.Kako odmah naučiti mačića u ladicu

Potrebno je odmah početi privikavati životinju u ladicu kako bi izbjegli probleme u budućnosti. Da biste to učinili, trebali biste slijediti niz preporuka iskusnih uzgajivača:

 1. 1. Potrebno je ograničiti kretanje mačića oko kuće. Najbolje je zatvoriti životinju u sobi gdje je vlasnik, tako da je, ako je potrebno, brzo reagirao na ponašanje životinje.
 2. 2. Nema potrebe žuriti i odmah psovati kućnog ljubimca zbog pogrešnih postupaka. Prilagođavanje novom mjestu stanovanja može potrajati neko vrijeme.
 3. 3. Potrebno je nositi dijete u pladanj neposredno nakon spavanja ili jedenja, kao i hvale svaki put kad ode u WC.
 4. 4. Potrebno je privući pažnju životinje na miris trave. Da biste to učinili, vlasnik mora uzeti suhu krpu i obrišite urin iz označenog kuta. Zatim stavite krpu u mačji WC kako bi miris mačića.

Ako vlasnik mačića slijedi ove preporuke, životinja će se brzo naviknuti na pladanj i neće sranje u uglovima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: