🐈 Kako trenirati mačku [9 Timovi + Video Tutoriali]

Kako trenirati mačku

Psi se obučavaju u velikom broju vrtića i specijalnih škola, mačke su manje sretne – uglavnom se treniraju kod kuće. Pogledajmo osnovna načela treninga mačaka i najčešćih naredbi koje možete podučavati vašem ljubimcu kod kuće.

Možete trenirati mačića kada je star 7 do 8 mjeseci. U toj je dobi životinja dovoljno zrela da na odgovarajući način percipira upute vlasnika i pokušava ih ispuniti.

Dressura mačke – okupacija koja zahtijeva strpljenje od vlasnika mačke. Prije početka vježbanja morate pažljivo pratiti mačku i naučiti sve svoje navike, omiljene aktivnosti i igre, osobito karakter. Ova vrsta promatranja pomoći će vam da kompetentno kreirate program osposobljavanja, organizirajte trening u fazama i iskoristite svoje ljubimce.

Vidi također: Tretira se za haljinu.

Popis mačaka za vježbanje naredbi

Najpopularnije ekipe iz kursa za početnike:

 1. Za mene
 2. Donesite ga.
 3. Sjedni.
 4. Lezi.
 5. Pričekajte
 6. Poljubac
 7. Daj mi šapu.
 8. Skoči kroz obruč.
 9. Stajati na stražnjim nogama.

Obuka mačaka kod kuće – osnovna načela

Metoda mrkve i štapa u odnosu na mačke ne funkcionira – oni su previše slobode voljeti.

 • Podučavanje mačke zapovijedima je moguće, ali morate pokazati svu svoju ljubav, pažnju i strpljenje. Mačka ne bi trebala biti prisiljena učiniti nešto, već mora sam htjeti izvršiti određenu radnju.
 • U idealnom slučaju, potrebno je osigurati da životinja smatra da je to ono što trenira vlasnika. Neka mačka pomisli kako vlasnik tima daje svoje slatkiše, a ona podiže stopalo na vlastitu inicijativu.
 • Glavno pravilo treninga – nikada ne zavarava životinju. Za svaki pravilno izvedeni trik mačka treba dobiti promociju. To se pravilo mora strogo pridržavati. Čak i ako je mačka naučila zapovijed i to stotinu puta.
 • Drugi važan princip je hvale se uvijek moraju izraziti istom riječju, Ta se riječ može koristiti samo tijekom treninga. U svakodnevnom životu ova se riječ nameće zabrana. Ako se ne pridržavate ovog pravila, mačka će biti zbunjena i neće razumjeti zašto izvršiti naredbu, ako je hvaljena.
 • Trening treba provoditi stalno, ali ne bi trebao biti dug.Životinja će se umoriti i izgubiti interes za studije.

Obvezno pravilo – sve se klase održavaju na praznom želucu.

 • Najbolje vrijeme za odijevanje je jutro. U to je vrijeme mačka počivala, gladna, a još nije imala vremena ispuniti glavnu mačku s važnim životinjskim poslovima. Vjerujte mi, za mačku joj je posao puno važnije od majstorskog treninga.
 • Drugi princip obuke je podučavanje timova postupno. Učenje novog triketa započinje tek kada je prethodna momčad jasno naučila. Ne pokušavajte podučavati mačku sve odjednom i bit će vam zbunjena i uvrijedena.

Što prije počnete trenirati, to će biti veći rezultati. Mačići su lako uvježbani u igri. A odrasle mačke je teže trenirati. Već je formirala karakter, navike i vlastite želje. U bilo kojoj dobi, kako bi mačka bolje razumjela, sve se naredbe izgovaraju dodavanjem nadimka životinje.

Pogledajmo bliže kako trenirati mačku, koristeći se primjerom osnovnih naredbi.

Za mene

Najčešći i najjednostavniji tim – "Ko me!" Ako mačić odgovara na svoje ime, spreman je izvršiti ovu naredbu. Svaki put kad ga zovete, dodajte naredbu "meni" nakon imena životinje.

Nakon što uspješno popunite ovu naredbu, nagradite svog ljubimca komadom svoje omiljene poslastice. Mačke brzo pamte da tim slijedi poslastica. Nakon nekog vremena, mačić će sretno trčati na noge, čujući riječi "meni".

Obučavanje videozapisa

Donesite ga

Tim "Donesite!" teže od momčadi "Ko me!" Za uspješnu provedbu morate znati koja igračka je najomiljeniji mačić. Pronalaženje takve stvari, bacajte je tijekom igre. Kad mačka povuče glasno i jasno izgovoriti naredbu "Donesite!". A ovdje nije bez delicije.

Ako je mačka donijela igračku, svakako ga potaknite s poslom. Mačka će se sjetiti ovoga i svaki put će donijeti loptu ili drugu igračku kako bi dobio nagradu.

Video sat

Sjediti

Psi brzo uče ovaj trik. Mačke su teže. Neke mačke pokazuju izuzetnu tvrdoglavost u razvoju ovog tima. Da biste podučili mačku da sjedne, morate izgovoriti zapovijed, nježno pritiskajući stražnji dio životinje.

Kad mačka sjedne, trebate ga pohvaliti, reći još jednom riječi "sjesti", popušiti. Ponavljanje ovog slijeda radnji nekoliko puta sigurno će dati rezultat.

Obučavanje videozapisa

Lezi

Naredba "Lezi!" – ne samo nevjerojatan trik. Ovo je vrlo korisna vještina koja će biti korisna kod veterinara. Da biste poduçavali ovu ekipu maÄ ka, držite sjediÄ ‡ u životinja na podruÄŤju krune i spustite poslasticu iz maÄ anog nosa na pod. Održavajte opipljivu udaljenost od lica do poslastica i začarajte mačku uz snack. Pokušajte napraviti mačku da leći.

Čim životinja uzme laganu poziciju, jasno reći naredbu "Lezi!" i dati joj zasluženu poslasticu.

Video upute

stajati

Mačka koja obavlja ovu naredbu treba smrznuti na mjestu čim čuje riječi "Stand!" Ova vještina može spasiti životinji život ako je u opasnoj situaciji. Ili spriječiti oštećenje imovine.

Morate početi trenirati kada mačka dođe k vama na svoju vlastitu inicijativu. U ovom trenutku, potrebno je blokirati svoj put rukom savijenim u lakat i reći naredbu "Stand!", Dodajući ime životinje nakon naredbe riječi. Ako se mačka odmah zaustavila – hvale ga i pružite poslasticu. Ako je skočio za ruku i nastavio, započnite.

Mačke su prilično teško naučiti ovaj trik. Budite strpljivi i uporni.Kad mačka nauči da se zaustavi pred barijerom, pokušajte je zaustaviti bez korištenja barijere, samo riječima. Kada je ova faza izobrazbe završena, pokušajte je zaustaviti na naredbu s velike udaljenosti. Pobrinite se da vaš glas bude glasan, ali i mirni.

video

Poljubac

Mnogi ljubimci vole njuškanje lica vlasnika. Ova je značajka sjajna prilika da ih poučavate u Kissu. Prije treninga morate razmaziti obraz uz nešto ukusno. Zatim dati mačiću njuškanje za ovaj obraz. Potrebno je osigurati da životinja ne može lizati umrljano mjesto. Nakon toga, morate se udaljiti od mačke za neku udaljenost. Kada mačka dolazi trčanje i počinje lizati liječiti, naredba "Kiss" je jasno izgovara.

Daj šape

Tim iz arsenala ruku psa također se može koristiti za mačke. Dopustite da vam kažemo kako trenirati mačku tako da uči da šapa nije gore od psa. Samo će ova mačka biti obučena kad mačka pouzdano izvodi sit trik.

Čim mačka sjedne na zapovijed, zapovijed "Daj šapću!" i jedna prednja strana se podiže rukom čovjeka.Nakon toga, životinja dobiva svoju poslasticu. Ovaj niz postupaka mora se ponoviti nekoliko puta dok mačka ne razumije ono što se traži od nje. Vlasnici pacijenata mačke mogu "dati 5" na zahtjev.

Hoop skok

Skakanje kroz obruč je spektakularna štos iz repertoara mačaka Kuklachev kazališta, koje se mogu podučavati mačiću kod kuće. Najlakši način da podučavate ovaj trik su mačke koje vole skakati.

Da poučite životinju da izvršite ovu naredbu, morate staviti obruč između njega i vlasnika i nazvati ljubimca. Kad mačka prolazi kroz obruč, kažu naredbu "An!". Ova će riječ biti signal za djelovanje. Naravno, mačka može varati i zaobići obruč. U tom slučaju, morate premjestiti obruč tako da životinja nema izbora. Malo strpljenja i naklonosti, a uskoro će vaš odjel moći preskočiti obruč, poput prave cirkuske mačke.

Video udžbenik

Stajati na stražnjim nogama

Sve cirkuske mačke mogu napraviti taj trik. Zašto ga ne igrate kod kuće? Mačke se podučavaju da stoje na stražnjim nogama s komadićima mesa ili druge hrane koju ljubimac voli.

Mačka mora biti gladna u vrijeme treninga. Vlasnik širi svoju ruku i pokazuje mačku poslasticu. Ruka mora biti na takvoj visini da mačka može doći do hrane koja stoji samo na stražnjim nogama. Kad mačka stoji na tom položaju, ruku s ukusom stavljen na stranu potičući životinju da poduzme nekoliko koraka. Čim mačka uspije u ovoj akciji, hvaljena je i dala mu poslasticu.

Video sat

Ovo je važno: nikad ne pomičite mačku ako odbije izvoditi učene trikove.

Mačke, kao i ljudi, možda neće biti raspoložene za izvršavanje vaših naredbi. U tom slučaju, trebali biste ostaviti kućnog ljubimca sam i nastaviti obuku za povratak kad mačka ima želju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: