🐈 Kako trenirati mačku kod kuće za početnike

Kako trenirati mačku i koje ekipe mogu naučiti?

Dugo vremena, činjenica da mačke ne mogu biti stručno osposobljena, kao i psi, i dalje je pitanje sumnje za mnoge vlasnike pahuljastih kućnih ljubimaca. A sve to zato što neiskusni vlasnici ne znaju kamo početi trenirati mačku kod kuće i kako podučavati svoje neobične trikove.

Prije nego što nastavite izravno na poučavanje zamršenih zapreka i mačaka, trebate znati važna pravila treniranja psa, bez kojih će željeni rezultat od kućnog ljubimca biti izuzetno težak. Polazeći od osnova odgoja i kreće se postupno od jednostavnih do složenih, čak i neiskusni vlasnik će moći brzo učiti mačku fascinantne trikove i važne naredbe.

 • 1. Osnove obrazovanja za početnike
 • 2. Kako započeti trening?
 • 3. Obuka za funkcionalne timove
 • 4. Naredbe "Sit" i "Lie"
 • 5. Zanimljivi i korisni trikovi

1 Tehnološko obrazovanje za početnike

Najbolje je početi trenirati pola godine staru mačku, jer je u to doba pas postaje zreli i lakše mu je razumjeti i svladati naredbe domaćina. Vlasnik bi također trebao pogledati mačku, promatrati svoje navike i značajke igre i shvatiti za sebe kako je najbolje izgraditi proces treniranja psa, tako da bi bilo zanimljivo ne samo za njega nego i za svog ljubimca.

Važnu ulogu u treningu igra ne samo pasmina mačke, poštivanje svih pravila i povjerljiv odnos između vlasnika i kućnog ljubimca, nego i osnove odgoja. Treninzi treninga odmah su nepraktični. Morate početi poučavati vašeg ljubimca na red u kući i ispunjavanje obveznih pravila.

Za uspješnu obuku, mačić u početku mora svladati sljedeća važna pravila:

 1. 1. Osobne igračke. Vlasnik mora kupiti vlastite igračke za kućne ljubimce, inače će kućni ljubimac koristiti osobne stvari vlasnika i članova obitelji za aktivnu zabavu.
 2. 2. Odabir pravog mjesta. Za spavanje i odmor, mačić mora biti dodijeljen osobno mjesto. Ne bi smio spavati u učiteljevu krevetu ili kauču.
 3. 3. Kazne. Vrištati mačiću i pobijediti ga ne može. Bit će dovoljno odabrati strog i blago povišen ton, kako bi kućni ljubimac shvatio da je kažnjen. Životinje savršeno razlikuju intonacije ljudi i brzo zapamtite ono što im je zabranjeno.
 4. 4. Pravilno mjesto za hranjenje. Od ranog doba, kućni ljubimac mora jasno poznavati mjesto zdjelice. Nemoguće je hraniti mačića sa stola, inače će se nesigurno skočiti na njega i ukrasti hranu.
 5. 5. Trajno mjesto za ladicu.Moramo naučiti mačića da je pladanj na jednom mjestu, a potreba se može potrošiti samo u njemu. U početku bi trebalo staviti u pladanj i ne smije se odavde odavde nekoliko minuta. To će biti dovoljno kako bi se osiguralo da se kućni ljubimac prisjeća i zadovoljava potrebom u predviđenom prostoru.
 6. 6. Komunikacija i igre s vlasnikom. Potrebno je uspostaviti povjerljiv odnos s kućnim ljubimcem radi daljnjeg usavršavanja ne uzrokuje probleme. Preporučljivo je da vlasnik više pažnje posveti mačiću, igra s njom, udara ga i snažno potiče poslušnost.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2Što biste započeli trening?

Mačka je sposobna zapamtiti više od 50 ljudskih riječi pa stoga nije potrebno napuniti sjećanje "nepotrebnim" zapovijedima, poput "Kis-Kis" ili "Scat". Najupečatljiviji i najjednostavniji tim za kućne ljubimce, kojeg morate vježbati za početak, jest "jesti". Dovoljno je ponoviti nekoliko puta i napraviti serijski niz radnji kako bi ga ljubim uči. Nakon naredbe morate čekati dok mačka ne uspije do zdjelice, dati joj hranu i neku vrstu tretira. Zahvaljujući ukusnoj delikatnosti i pozitivnim emocijama mačka će moći zapamtiti zapovijed u roku od 5 minuta i uskoro će raditi kondicionirani refleks.

Sljedeća osnovna naredba bit će "Sleep".To će pomoći da "neutralizira" ljubimac brzo kada je vrijeme za čišćenje kuće ili dolazak gostiju se očekuje. Neće biti tako zabavno da mačka spava kao da se trči u zdjelu hrane, pa je stoga potrebno ponoviti korak-po-korak više puta. Morate staviti ljubimac na njegovo mjesto i zagrliti ga, osuđujući tim. Tijekom vremena, mačka će naučiti tim i skočiti na svoje mjesto neovisno, na zahtjev vlasnika.

Vlasnik bi trebao biti oprezniji od dnevnih aktivnosti ljubimca i primijetiti da je više zainteresiran za to. Mačke vole skočiti u kutije, voziti se na leđima, penjati se pod tepih i preskočiti prepreke. Za svaki takav trik, domaćin može izvući kratku i zvučnu naredbu, poput "Fas" ili "Allah", i izgovoriti je tijekom ili nakon izvođenja akcije. Tijekom vremena, mačić će razviti uvjetovani refleks i izvesti će svoje neobične trikove na zapovijed.

Pravilno osposobljavanje osnovnih timova je nemoguće bez promocije hrane. Ljubiteljica će naučiti momčad vlasnika puno brže ako će, nakon što ga uspješno završi, primiti njegovu omiljenu poslasticu kao nagradu.Neispravno izvršenje naredbe ne može se unaprijediti.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

3Poznavanje funkcionalnih timova

Funkcijske naredbe obično se pripisuju prirodnim akcijama i usvajanju određenih položaja koje životinje izvode na zahtjev trenera. Tijekom nastave, vrištanje, napad, strogost i monotonija nisu dopušteni. Između lekcija poželjno je provesti pauze i igrati sa svojim kućnim ljubimcem. Potrebno je provoditi trening samo u stalnom mjestu prebivališta kućnog ljubimca gdje će se osjećati mnogo sigurnijim i ugodnijim.

Uspjeh treninga ovisi o koncentraciji pažnje ljubimca. Dugotrajni trening je bolje provesti mačku u jednoj godini, jer se u to doba neće brzo umoriti. Za mlađe mačiće, trening bi trebao biti kraći na vrijeme i s više pauze.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

4Commands "Sit" i "Lie"

Prije početka treninga ljubimca je bolje ne hraniti. Ne biste trebali trenirati mačku više od 5-10 minuta, jer će mačka početi umoriti i odbiti se pridržavati.Obuka za ekipu Sit trebala bi se provoditi u fazama:

 • jasno i jasno izgovoriti zapovijed;
 • dobiti liječenje i podići ga preko mačke glavu;
 • ljubimac će početi podići glavu i uskoro će se čučati na stražnjim nogama;
 • nakon što je mačka sjedila, možete mu pružiti poslasticu;
 • Čim ljubimac jede nagradu, treba ga privezati.

Drugi korisni tim koji može trenirati mačku bit će "Laž". Za početak, kad mačka sjedne, treba pokazati poslasticu. Polako počnite spustiti ruku s nagradom dolje i na stranu i čim mačka leži. Možete izgovoriti tim i predati zaslužene poslastice. Ako se kućni ljubimac odbija ići u krevet, onda mu se pomogne rukom, malo pomicanjem.

5 Zanimljivi i korisni trikovi

Postoji nekoliko nestandardnih naredbi koje će naučiti mačku ne samo zanimljivima nego i korisnim:

 1. 1. Najlakši način naučiti mačku da skoči na naredbu "Gore". Važno je da je objekt iz kojeg će se skakati ljubimac stabilan, inače se mačka može uplašiti i trenirati će biti puno teže. Prvo morate staviti mačku na stolicu i staviti poslasticu na noćni stol. Kućni ljubimac će morati skočiti do noćnog stola, a čim to učini, vlasnik mora reći naredbu i potaknuti mačku.Odmah, trebate staviti još jednu hranu na stolicu tako da mačka skače na nju. Za izvođenu ekipu, mačka mora biti pohvaljena i napravila lažan pokret u smjeru noćnog ormarića, kao da je ponovno bila delikatna. Ako mačka skače, onda mu se nagrada može dati već iz ruke.
 2. 2. Neke mačke vole dodirivati ​​vlasnike sa šapom kako bi privukle pozornost. Takvo djelovanje može biti odličan preduvjet za podučavanje naredbe "Daj šape". Potrebno je uzeti peticu i malo ga iscijediti u ruci, rekavši zapovijed mirnim tonom. Nakon što ju otpustite, morate dati mačku nagradu. Potrebno je ponoviti ove manipulacije sve dok mačka sama počne dati stopalo.
 3. 3. Kako psi dovode svoje vlasnike u usta novina i papuča, tako da se mačke mogu nositi s tim jednostavnim zadatkom. Ali prije početka vježbanja, preporučljivo je pogledati mačku – ima li način privlačenja predmeta u zubima? Trening s tom predispozicijom će ići mnogo brže. Za trening, morate odabrati mali predmet ili omiljenu igračku mačke i jasno pokazati kako ga povlačiti u zube. Većina mačaka vole kopirati ponašanje vlasnika, pa će uz pomoć dobrog primjera brzo nadzirati naredbu "Donesite".

Možete trenirati svoje ljubimce kao klasični tim i neobične trikove. Najvažnije je pogledati mačku i prepoznati njegove skrivene talente, a zatim ga možete naučiti jedinstvenim trikovima, izmišljenim na temelju standardnih.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: