🐈 Kako zaraditi prijateljima dvije mačke u istom stanu jedni s drugima?

Kako sprijateljiti dvije mačke u istom stanu

Postoje slučajevi kada se u kući nalaze dvije mačke koje žive na istom području. Njihova reakcija jedni na druge mogu biti nepredvidljiva. Mnoge životinje su vrlo agresivne. Pitanje kako privući prijatelje dviju mačaka u isti stan postaje akutno.

 • 1. Dvije životinje u kući: ponašanja
 • 2. Prvi korak u prijateljstvu
 • 3. Kako organizirati sastanak
 • 4. Uzroci sukoba
 • 5. Kako se družiti s odraslim mačkama
 • 6. Kako sprijateljiti dvije mačke
 • 7. heteroseksualni par
 • 8. Odrasle životinje i mačići
 • 9. Nekoliko savjeta za domaćina
 • Pokaži sve

1 2 životinje u kući: ponašanja

Mačke – jedna od najpoželjnijih kućnih ljubimaca. Kada se dvije životinje pojavljuju u istom stanu odjednom, sukob između njih gotovo je neizbježan. Jednu odraslu mačku lakše je prihvatiti ako morate uzeti mačića. Stvaranje prijatelja dvoje zrelih muškaraca je vrlo teško.

Predstavnici mačkoga svijeta su ljubomorni na svoj teritorij, pažnju vlasnika, krmi. Nakon što je započeo drugu mačku, vlasnik bi trebao poduzeti sve napore, tako da se prvi ne osjeća lišen. Istodobno, novu životinju mora pružiti potrebnu udobnost.

Od dvije odrasle mačke može se uspostaviti nekoliko varijanti odnosa:

 • Prijateljstvo. Na prvom sastanku, životinje će brzo pronaći zajednički jezik. Oni njuškaju jedni druge bez pokazivanja neprijateljstva. U budućnosti, životinje mogu spavati zajedno mirno, igrati i tiho biti u istoj sobi. Ne zanima ih zajedničke posude i zdjele za hranu, mogu se lizati.
 • Strava. Često, ljubimac doživljava pravi užas iz novog okruženja. Zgušnjava se ispod sofe ili ormara, odbija jesti za nekoliko dana. Užasnuta mačka može se zeznuti i čak se boriti.
 • Natjecanje. Svaka od životinja može se smiriti, uvrijediti. Kućni ljubimci svakako će se pokušati boriti za zdjelu hrane, najbolje toplo mjesto, pažnju vlasnika. Nekoliko dana nakon što su se upoznali, možete promatrati kako se svaka od mačaka približava nekoj osobi, lupne leđima, trlja se po nogama, prelijevanja. Na takav način životinje pokušavaju dobiti milovanje vlasnika.

Način ponašanja dviju životinja uvelike ovisi o prirodi svake od njih. Često se ponašanje može prilagoditi ovisno o situaciji.Na primjer, odrasla mačka mirno je uzela mačića, ali kad je sazrijeva, počela je doživjeti izrazitu agresivnost prema njemu. Međutim, nadležne akcije vlasnika mogu smanjiti probleme vezane uz dvije životinje.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

Prvi korak do prijateljstva

Kako bi susret dviju životinja išao glatko, vlasnik, koji je odlučio imati drugu mačku, mora razmišljati o svemu:

 • Odredite gdje će se nalaziti posuda za novu mačku. Najbolje je staviti ga u neku udaljenost od mjesta za hranjenje drugog ljubimca. Istovremeno, životinje ne bi smjele doživjeti nelagodu od prisilnog susjedstva. Ako su međusobno agresivni, tada će se udaljenost između feedera morati povećati.
 • Kupite ladicu i odredite mjesto za to. Možda će se nakon nekog vremena životinje toliko družiti da će koristiti zajedničku ladicu. Međutim, svaka mačka mora najprije imati vlastiti WC.

Mjesto prvog ljubimca, omiljene stolice ili jastuka treba ostati netaknuto. Životinja ne može biti lišena uobičajenih uvjeta. Ako jedna mačka spava u kući, za drugu je potrebno kupiti isti.

U pripremi za pojavu novog ljubimca Ne biste trebali napraviti permutaciju u stanu.Inače, životinja će se zaustaviti sam Osjećajte se ugodno i sigurno.

Bolje je poučavati obje mačke da se unaprijed osjećaju mirisi. Da biste to učinili, obrišite leđa, lice i rep mačke suhom krpom. Nakon toga treba dati krpu drugoj životinji. Zatim ga trljati. Dakle, okusi za ljubimce se miješaju. To će pomoći da njihov prvi sastanak nije previše neočekivan.

Kada se nova životinja smiri u stanu, ne možete organizirati sastanak za prvih nekoliko dana. To je učinjeno kako bi se osiguralo da je mačka navikla na novo okruženje. Uostalom, taj potez je stresan za nju.

Nakon što ste dali neko vrijeme da se naviknete na to, možete nastaviti s procesom datiranja. Bolje ga je organizirati u prostranoj sobi. Osoba bi svakako trebala biti tako da se kućni ljubimci ne bore. Djelomično kako bi se zaštitili i životinje mogu, ako nekoliko dana prije sastanka, kosaju obje mačke kandže.

Na dan vašeg poznanika, ne biste trebali razbiti, kazniti ili uplašiti mačku, koja će se susresti s novim susjedom. Važno je obratiti pozornost na njega, udar, igrati, dati svoju omiljenu hranu. To će poboljšati raspoloženje vašeg ljubimca prije ozbiljnih promjena u životu.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

Kako dogovoriti sastanak

Dovođenje nove mačke u prijevoznik, nemojte žuriti da izvadite životinju iz vrećice. Bolje je staviti ga na pod, dajući životinji priliku da izađe i pogleda okolo. Druga mačka u ovom trenutku bi trebala biti u sobi.

Interferiranje u procesu datiranja vlasnika strogo je zabranjeno! Ne možete gurati životinje jedni drugima, donijeti. Trebali biste se potpuno pouzdati u kućne ljubimce, ali budite na oprezu.

Ako prvi sastanak ide glatko, onda možete sigurno ostaviti mačke u istom stanu. Nakon datiranja može biti nekoliko scenarija:

Povoljan rezultatNepovoljni rezultat
Životinje su se polako približile jedna drugoj. Oni su mirni, ne pokazuju agresijuMačke su počele zviždati, međusobno su udarale šapama, ispočetka. Vuna je stajala na kraju, rep odskočio, pandže puštene
Mačke iz daleka buke ili lagane nježne meowingŽivotinje su se odmah borile
Iskazano zainteresirani jedni za drugeAko su kućni ljubimci heteroseksualni: mačka je počela pokazivati ​​znakove pažnje na mačku, uzrokujući agresivnost i pokušaj da se brani. Osobito karakteristično za sterilizirane životinje.
Nakon čestitke, mačke su otišle u posao, povremeno su se pogledale jedna na druguLijevo sam, životinje traže da razvrstavaju stvari.U različitim kutovima divergiraju se samo u nazočnosti vlasnika.
Mačke ne tvrde da su prostor, ladice i hranili jedni drugeJedna mačka pokušava iseliti drugu od voljenog smeća, tvrdi svojoj kući, ne dopušta mu da jede i pije.

Ako je ponašanje životinja mirno i prijateljsko, onda se životinje mogu ostaviti sami sljedećeg dana. Međutim, vrlo je važno osigurati manevar povlačenja – ostaviti vrata drugoj sobi ili otvorenom hodniku. Po želji, svaka mačka treba biti u stanju povući se.

Ako kućni ljubimci pokazuju agresiju, bolje je izolirati novu zvijer neko vrijeme u zasebnoj sobi. Izdavanje za ovisnost treba biti samo u nazočnosti vlasnika.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

4 uzroka sukoba

Među glavnim razlozima zbog kojih se mačke međusobno odbijaju, treba pripisati sami instinkt prirode:

 • Strah. Obje se mačke međusobno bore i buduće promjene. Jedna se životinja nalazi u nepoznatom okolišu, pa stoga doživljava pravi šok. Druga mačka se boji izgubiti ljubav vlasnika, nervozna zbog pojave natjecatelja.
 • Zaštita teritorija.Svaka mačka ili mačka osjeća se kao punopravni vlasnik stana. Pojava nove životinje se percipira kao utjecaja na imovinu.
 • Borba za ladicu za hranu. Mačke su čiste pa neće ići na toalet koju je konkurencija već iskoristila. Oni neće jesti iz tuđe zdjele, ali će pokušati svim sredstvima da vraćaju "resurse" od neprijatelja.
 • Borba spolova. To se odnosi ne samo na pojavljivanje različitih spolnih životinja u istom stanu. Sukobi mogu nastati ako je jedan od kućnih ljubimaca steriliziran, a drugi nije. Rivala jedni drugima vide se u zrelim, neprobavljenim mačkama. Između njih bit će borba za ženu.

Vlasnik treba razumjeti da neće sve odrasle mačke moći biti prijatelji. Mnogi, do kraja života, mrze protivnika i nastoje ga udariti šapama. Proces usklađivanja između životinja može potrajati jako dugo. Međutim, oni će koegzistirati, dijeleći teritorij.

5Kako se družiti s odraslim mačkama?

Najteže se naviknuti na nove okolnosti kategorije kućnih ljubimaca – nemuručenih mačaka. Puni vlasnik kuće, obilježavanje teritorija, vrlo će negativno reagirati na izgled susjeda.Da bi takve mačke postale prijatelji, potrebno je mnogo napora:

 • Za određivanje teritorija, podjelu između mačaka. Oni bi trebali biti izolirani, ali čuti i mirisati jedni druge. Obična rešetka ili pregrada koja razdvaja, na primjer, prolaz između soba pomoći će u ostvarenju takve ideje.
 • Postavite zdjelice za hranu u blizini mreže. Pri uzimanju hrane, mačke se trebaju međusobno upoznati i postupno se naviknuti na miris.
 • Uklonite septum kada životinje postanu manje agresivne. Nakon toga promatrajte njihovo ponašanje. Ako su životinje mirno konfigurirane, nakon nekoliko dana rešetka se može potpuno ukloniti.

Dakle, mačke se postupno navikavaju jedni drugima.

Preporučuje se veterinari kastrirati životinje ako je moguće, nakon čega će postati manje agresivni. Ako operacija nije moguća za oboje, moguće je sterilizirati samo novu mačku. U tom će slučaju jedan ljubimac biti siguran, a drugi – neće tražiti da vodi.

Pokušavajući pomiriti dvije zrele mačke, trebali biste biti spremni na nasilnu otpornost na obje strane.Životinja koja se prvi put pojavila u kući može se, borbom odreći svog teritorija, percipirati novog ljubimca kao protivnika. Od vlasnika je potrebno pokazati strpljenje, a ne žuriti stvari.

Ako u stanu nije moguće instalirati particije ili mreže, možete jednostavno odabrati zasebnu sobu za svaku životinju. Na primjer, jedna mačka će živjeti u njegovoj uobičajnoj spavaćoj sobi, a druga će živjeti u dnevnoj sobi. Kako bi se životinje postupno navikavale jedna drugoj, vrata u prostorije trebala bi se otvoriti dok je domaćin prisutan. Tako će se životinje moći slobodno kretati i upoznati se.

6Kako se družiti s prijateljicama dvije mačke

Dvije žene u istom stanu vrlo su problematične. Mačke imaju izrazitu individualnost, ponosni i voljni voljeti, osjećaju se hostese. Oni su izuzetno nerado prihvatiti bilo koga na svom teritoriju.

Vlasnik treba obratiti jednaku pažnju. Inače, ljubomora je neizbježna. Preporuča se postupati kako slijedi:

 • Prvo, životinje trebaju biti izolirane u različitim sobama ili za određivanje teritorija uz pomoć particija. Neka se neko vrijeme priviknu na prirodni miris drugih.
 • Otpuštene životinje u jednoj prostoriji samo pod nadzorom vlasnika. Imaju vremena da budu zajedno.Vlasnik treba pomno pratiti reakciju životinja.
 • Ako su mačke zadovoljene, tada je postupak navikavanja završen, životinje se mogu ostaviti zajedno.

Ako, unatoč svim naporima zvijeri zvijeri i nastoje se pridružiti bitci, tada je od vlasnika potrebna posebna pozornost. Vlasnik mora stvoriti slične uvjete za oboje: kupiti iste kuće, istaknuti područje jednake veličine. Tada se mačke neće osjećati povrijeđene, više ne u sukobu.

7Bed par

Mačka i mačka u istoj kući su najlakši izbor za izgradnju odnosa. Životinje s višestrukim spolovima brzo pronađu zajednički jezik i počinju dobro povezati jedna s drugom.

Kad se susreću sa životinjama, najčešće najprije njuškaju jedni na druge. Nezadovoljna mačka može početi davati pozornost na mačku. Žena može odgovoriti siktanjem. Ovaj je sukob iscrpljen.

Kada žive zajedno suprotno spolni parovi, preporučuje se steriliziranje jedne od životinja. Lakše je kastrirati mačku. Operacija je jednostavna. Nakon što joj nije potrebna dodatna njega za kućnog ljubimca.

8Uživotinjski ljubimac i mačić

Stavljanje mačića odrasle mačke smatra se najboljom opcijom.Ona će ili uzeti mačiće kao svoju, lizati nježno, ili ga tretirati s potpunom ravnodušnošću. Mačke trebaju malo više vremena da se naviknu, ali neće biti nikakvih posebnih problema s njima. Djeca ih ne plaše svojim izgledom, jer zreli muškarci ne vide kao suparnike.

Vrlo je važno osigurati da odrasla životinja ne ozlijedi mačića slučajno ili u igri. Možete ići malo trik. Kako bi odrasla mačka pozitivno reagirala na mačića, morate širiti greben i leđa bebe sa svojim omiljenim hranom za odrasle zvijeri i dati mu lizanje. Zato upoznaj.

Najjednostavnija je mogućnost imati dva mačića iste dobi odjednom. Možete čak i braću ili sestre. Oni će se razvijati, zabaviti i igrati zajedno. Jedan će postati vođa, drugi će se pokoriti. Nije potrebno pomiriti ove životinje jedni s drugima. Priroda i navika učinit će sve sami.

9 Nekoliko savjeta za domaćina

Pri kupnji druge mačke trebali biste razmotriti neke preporuke:

 • Ako kuća ima starog ljubimca, onda ne biste trebali uzeti aktivni mačić. Stara životinja će gnjaviti njegov stalni pokušaj da se igra.Za takvu zvijer, idealni par je mirna odrasla mačka, uzdignuta i tiha.
 • Ako se mačić uvede u zrelu, neuljudnu mačku, treba paziti. Osjećajući se kao natjecatelj, mačka može zadaviti bebu.
 • Vrlo je važno obratiti pozornost na ponašanje kućnog ljubimca, koja nije bila spremna za pojavu nove mačke u kući. Ako životinja odbija jesti, izgubi težinu, tada doživljava teške stres. Od vlasnika je dužan obratiti pozornost na njega. Ako se abnormalno stanje produži, svakako posjetite veterinara.

Pokušavajući pomiriti dvije odrasle mačke, vlasnik mora shvatiti da je taj proces težak, dugotrajan, zahtijeva strpljenje i pažnju obje životinje. U rijetkim slučajevima, oba kućna ljubimca imaju poslušnu raspoloživost i počnu mirno živjeti od prvog dana. Najčešće, vlasnik mora organizirati postupno navikavanje mačaka jedni drugima. Može potrajati nekoliko tjedana ili čak mjeseci kako bi mačke imale priliku da ne vide međusobno neprijateljstvo.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: