🐈 Kako izrezati vunu mačiću kod kuće ako se ne daje

Kako smanjiti mačku na vlastiti kod kuće?

Bilo koja jadna mačka, bilo da je perzijski ili čistokrvni ljubimac, baca s različitim stupnjevima intenziteta. Šišanje pomaže i vlasnicima i životinjama. Obrijana mačka proguta manje vune i osjeća se bolje u toplini. Vlasnik može provesti manje vremena za čišćenje i češljanje kućnog ljubimca. Međutim, postupak salona nije dostupan svima. No, vlasnik može sami presaviti mačku, čak i ako se ne daje. U tom se procesu mogu koristiti škare, stroj i dodatna sredstva.

  • 1. Pripremni postupci
  • 2. Škare za rezanje
  • 3. Korištenje pisaćeg stroja

1 Pripremni postupci

Postoji niz metoda koje vam omogućuju što sigurnije izvedbu postupka kod kuće. Postoje tri glavna pristupa:

  • Prirodno. Pruža dugu, fazu frizuru u doba kada ljubimac spava. Ako se životinja probijala na sunce ili je u dobrom raspoloženju iz drugog razloga, vlasnik dobiva priliku da obrađuje veliki dio tijela. U tom stanju, tvrdoglavi ljubimac ponekad vam čak i dozvoljava rezanje nekoliko kandži. Prednost pristupa je najmanje pripremnih postupaka.Vlasnik mora imati gotove škare u pravom trenutku. Nedostaci uključuju trajanje procesa i heterogenost rezultata.
  • Mehanička sredstva. Za visokokvalitetnu frizuru mačka treba popraviti. Proces bi trebao uključivati ​​nekoliko ljudi, budući da životinja mora držati šape. Posebno agresivni pojedinci nose plastični ovratnik ili pričvršćuju kopču na vrat. Mačke šape također se mogu vezati, ali s tim pristupom vlasnik riskira povećanje nervoze životinje.
  • Kemijskim sredstvima. Idealno rješenje je kombinirati rezanje kandži i vune jednostavnim radom pod općom anestezijom. Kad kastracije, na primjer, vlasnici dobiju kućne ljubimce gotovo odmah nakon postupka. Mačka do 24 sata je u otežanom stanju, omogućujući vam da s bilo kojim tijelom manipulirate. No uporaba takvih metoda samo za kozmetičke svrhe kategorično se ne preporučuje zbog jakog stresa tijela životinje. Stručnjaci ne preporučuju prekomjernu uporabu sedativa, preporučujući rad bez anestezije. Ako nema alternative, možete razmotriti sredstva kao što su Koot Bayun ili Fiteks.Inozemne tvrtke proizvode specijalne sprejeve za davanje životinjskih lijekova bez izravnog kontakta. Lijekovi su relativno sigurni, ali nemaju neposredan učinak. To je, potrebno je početi smirivati ​​nekoliko dana prije frizure.
PreporučeniKako odabrati pasta za zube za mačke i četkati zube vašeg ljubimca?

2Skupnja škarama

Alat je potreban i kod pisaćeg stroja. Uz pomoć škara, uklanjaju se tepisi, vuna je uklonjena u intimnom području i blizu bradavica. Oštar alat će vam omogućiti da mačka dobije frizuru za ljeto bez dodatnih troškova. Jedna od prednosti škara je bezzračna. Njihov zvuk ne plaši životinju, dopuštajući mu da radi dok spava ili počiva. Nedostatak alata – ovisnost o vještini vlasnika. Za početnike je teško napraviti visokokvalitetnu frizuru pod "zmajem" škarama ili stvoriti još jedan stilski frizuru za kućnog ljubimca. Ali svaki vlasnik dovoljno oštrog instrumenta lako će rezati mačku pod lavom, čak i ako je to "ljestve" na vuni.

U tom procesu koriste se obični i rijetki škare. Potonji omogućuju volumen vune na kraju frizure.

3. Koristite pisaći stroj

Pomoću posebnog stroja možete brijati ljubimca bilo koje pasmine gotovo na nulu (preporučljivo je ostaviti najmanje 3 mm vune). Treba naglasiti da životinje nemaju šišanje pomoću običnog pisaćeg stroja za ljude. Takav uređaj sklizne u gustu vunu koja je razrješiva ​​od ljudske kose.

Stroj daje vlasniku mačke više slobode za kreativnost. Uz pomoć je lako stvoriti različite uzorke na tijelu životinje. Prilikom rada s nepristojnim kućnim ljubimcem, stroj omogućuje brži završetak postupka, smanjujući stres za mačku i vlasnika. Glavni nedostatak uređaja je buka. Zvuk radnog stroja može uplašiti čak i ne vrlo nervoznu osobu. Prije početka stroja za šišanje uključiti se od mačke, dajući mu se naviknuti na novi poticaj. U tom se postupku mlaznice koriste bez iznimke, a koža životinje je lagano ispružena. Posebno agresivne mačke preporučuju se za rezanje vune, što uzrokuje manje nezadovoljstvo.

Obrijan ili škarastog kućnog ljubimca izvlači se i okupa kako bi uklonio preostale vlasi. Zatim se mačka može osušiti sušilom za kosu ili se maknuti s ručnikom.

Prerada postaje stres za vlasnika i životinju. Trajanje procesa i kvaliteta rezultata izravno ovise o prirodi mačke. Neki se nose s frizurama za sat vremena, dok drugi traju nekoliko dana s ponovljenim pristupima. S obzirom na to da stručnjaci ne preporučuju uporabu lijekova, kada se radi s agresivnim pojedincima, bolje je pribjeći mehaničkim metodama. Plastični ovratnik, koji drži dţep i pričvršćuje šape, neće voljeti mačku, već će to omogućiti što prije rješavanje zadatka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: