🐈 Mačka meows i podiže leđa - razloga i kako se smiriti

Kako se smiriti mačka koja meows i podiže leđa

Vlasnici mačaka svakako će naići na probleme kada kućni ljubimac počne tražiti mačku. Tada možete zaboraviti na mir u kući. Svatko čak i najbezgovorniji vlasnik može se ljutiti kad mačka uskrsne i podigne leđa. Kako je smiriti i što učiniti?

sadržaj

 • U kojem dobu mačka počinje tražiti mačku?
  • Trajanje ciklusa mačke
  • sterilizacija
  • lijekovi

U kojem dobu mačka počinje tražiti mačku?

Puberty fluffy ljubimac završava prvu topline. Za svaki se to dogodi u pravo vrijeme, ali, u pravilu, prije nego što se godina izvrši.

Veterinari primjećuju kako mačka može prvo početi povećavati leđa i željeti proizvesti potomstvo od 6 do 10 mjeseci starosti.

Tada je vlasnik teško razumjeti što se događa. S prvim estrusom dolazi razdoblje kada se to ponašanje redovito događa. Postoji nekoliko znakova pomoću kojih postaje jasno da osoba prvi put želi mačku.

© shutterstock

 • Viknula je grubo. Uključeni su prirodni instinkti i nećete ići protiv prirode. Divlje mačke s glasnim srdžbenim krikovima pozivaju svoje partnere, obavještavajući ih da su spremne za mate.
 • Ostavlja oznake posvuda.Techka je uvijek popraćena sekretima koje se nesvjesno zadržavaju gdje je kućni ljubimac posjećivao. Također je položila priroda da privuče muškarca.
 • Postoji smanjenje apetita ili potpuna odsutnost samo u kombinaciji sa gore navedenim simptomima.
 • Posejna karakteristika parenja. Mačka podiže leđa, uklanja rep, potičući mužjaka.
 • Mačka, koja se moli za mačku, postaje osobito nježna, može hodati po petama iza vlasnika, protrljati nogama, istodobno podižući rep. Međutim, sve mačke imaju različite likove, što se ogleda u ponašanju tijekom estrusa, vaš slatka ljubimac može postati divlji i agresivan.

Trajanje ciklusa mačke

Na pitanje o duljini razdoblja kada ona pita mačku, karakteristično podizanje leđa, niti jedan veterinar ne može točno odgovoriti.

Približno je barem tjedan dana, ali ne više od deset dana i ovisi samo o tijelu kućnog ljubimca. Gledajte je i znat ćete upravo ciklus vaše pahuljice.

Mnogi vlasnici ne žele pustiti mačku ili dovesti muškarca na drugu. Svatko zna kakve su posljedice – nekoliko mjeseci krvarenja trudne mačke, rađanja i brige za mačiće. Osim toga, često može hodati: svaka 3-4 tjedna, Ako takvi izgledi ne potiču optimizam, potrebno je poduzeti mjere za sterilizaciju ili dati lijekove koji vraćaju seksualne instinkte.

sterilizacija

Medicina ne stoji mirno iu "životinjskim" pitanjima. Ovdje metode kontracepcije dolaze do prihoda majstora, omogućujući mačiću da se spoji bez podizanja potomaka, a neki vlasnici odabiru. Sterilizacija je najbolja opcija ako ne želite promatrati kako se podiže stražnji dio, mačići i povremeni krikovi srca koji žude srce nisu potrebni.

© shutterstock

Iako sterilizirana mačka podiže leđa, to je instinkt. Bilo je to da je bolje da joj prvi put da roditi prije operacije. No, veterinari imaju drugačije mišljenje: sterilizirani prije isporuke.

Vjeruje se da se mogu pojaviti hormonske promjene koje mogu utjecati na zdravlje mačke.

lijekovi

Ako ste protiv operacije, ali slušajte krikove mačke i vidite da stražnji dio podiže, naporno se obratite svom ljekarniku. U ljekarnama "mačaka" naći ćete niz lijekova koji će ublažiti seksualne instinkte kućnog ljubimca. Međutim, često se ne mogu koristiti, konzultirajte svog liječnika o doziranju i učestalosti.

Ostaje pitanje: zašto mačka podiže leđa? Odgovor na to je samo jedan – jak seksualni uzbuđenje. Mogu se nasloniti na stražnje noge i pasti na prednju stranu. Pokušajte mu dati i sedative.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: