🐈 Kako se okupati mačku ako se boji vode i ogrebotine

Kako se okupati mačka ako se boji vode

Mačke su čiste životinje, koje svaki dan rade, lizaju vunu, čineći krzneni kaput čistim i lijepim. Ali ponekad postoje situacije kada se ljubimac može prljaviti ili počinje emitirati neugodan miris. Mnogi se vlasnici pitaju kako se okupa mačiću ako se boji vode i ogrebotine?

sadržaj

 • Uzroci straha od vode
 • Pripreme za kupanje strašan ljubimac: što su stvari potrebne?
 • Korak-po-korak upute za kupanje plašljiv mačka
 • Što ne raditi kad se kupate životinju
 • Korisni savjeti za kućne ljubimce

Većina mačaka ne podnosi vodu i boji se panike. Kao rezultat toga, postupak kupanja završava s ogrebotinama, kupelji ispunjenom vodom, pokvarenim raspoloženjem ljubimca i vlasnika. I dok plivaju, krzneni prijatelj će vrištati, izbiti i čak ugristi.

Na prvi pogled, da se okupaju mačiću ako se boji vode je nemoguć zadatak.

Ali, ako se približite stvari na lukav način, koristeći nekoliko savjeta i suptilnosti, onda je sasvim moguće bez strašnih posljedica. I životinja neće doživjeti puno stresa.

© shutterstock

Uzroci straha od vode

Za razliku od pasa, koji s užitkom percipiraju vodu i bilo kakvu zabavu povezanu s njim, u mačkama je to nepoštovanje inherentno prirodi. Ali zašto se mačka bojao plivati ​​ili može toliko reagirati na kupanje? Kućni ljubimac može biti zastrašen promjenom krajolika, zvukom vode, neobičnim ljudskim ponašanjem. Mačke se ne mogu bojati samog postupka pranja, već trenutka uranjanja u vodu.

Zbog bistre tekućine, životinje ne vide pravu granicu vode pa strah također može nastati.

Drugi razlog za nastanak straha – nemogućnost da se željene geste. Tijekom kupanja, ljubimac je obično čvrsto komprimiran od vlasnika brige, tako da ne može pobjeći ili ogrebotina. A za životinju je previše stresa. Ako u blizini nema podrške, za koju se mačka može pričvrstiti na kandže ili ne osjeća pouzdanu podlogu ispod nogu, također će se panika i meow.

Najgora stvar za mačke je tuš. Zvuk vode, prema mačiću, agresivno biće. Dakle, morate se kupati bez prisutnosti životinje i isprati je samo s posudicom.

Pripreme za kupanje strašan ljubimac: što su stvari potrebne?

Kupanje mačke koja se boji vode nije najugodniji i najjednostavniji zadatak. Stoga biste se trebali pripremiti unaprijed i vrlo pažljivo. Sve potrebne stvari trebaju biti pri ruci:

 • Suhe ručnike, koje će nakon kupanja biti omotane u mačku. Nekoliko ručnika ili krpe mogu se širiti na podu u slučaju neplaniranih situacija ili jednostavno kako bi se spriječilo širenje vode.
 • Specijalizirani šampon. Šampon treba koristiti za pranje mačaka ovisno o vrsti vune. Ne preporučujem pranje vašeg ljubimca ljudskim šamponom. Stručnjaci to zabranjuju, jer to u najboljem slučaju ne utječe na stanje krzna vunastog prijatelja.
 • Dva bazena za plivanje. U jednoj od njih morate sipati toplom vodom za pranje mačke, a druga će se koristiti za ispiranje životinje. Razina vode u zdjelici trebala bi doseći trbuh životinje, a ne viši. Temperatura vode treba odabrati između 36 i 38 °.
 • Kanta ili šalica. Spremnik je potreban da bi bilo prikladno pranje zvijeri – vodu ga čistom vodom.
 • Peroksid i ljepljiva žbuka. Lijekovi su potrebni za liječenje rana u slučaju da mačka iznenada oslobodi svoje kandže.

© shutterstock

Svaki put prije nego što se kupate sramežljivu životinju, morate nositi odjeću s dugim rukavima kako biste smanjili vjerojatnost da ostavljaju duboke ogrebotine na tijelu. Možete unaprijed odrediti kandže svog kućnog ljubimca., Za pranje vašeg ljubimca, preporučljivo je da ne djelujete sami, već kao tim od dvije osobe. Potrebno je sakriti sve staklenke i boce dok se plivaju, tako da ih mačka ne slučajno izbacuje, a zatim ne moraju ukloniti cijeli nered.

Korak-po-korak upute za kupanje plašljiv mačka

Kada su svi pripremi završeni, možete nastaviti do kupanja. Vrlo je važno pravilno podešavanje samih vlasnika kućnih ljubimaca. Ponašanje mačke neće biti najugodnije, morate biti spremni za to. Nemojte je uzrujati, vikati na životinju, pogotovo pobijeditipokušavajući uvjeriti. Dakle, kupanje mačka ne radi sigurno. Sve što je potrebno je mirno, nježno ton, odsutnost oštrih pokreta. Koraci za pranje kupaonice:

 • Iako je milovanje tijekom postupka važno, potrebno je i snažno držanje. Potrebno je uzeti jedni druge brkove ispravno s obje ruke ispod i iznad, držeći svoje šape. U tom položaju mačka neće moći ogrebati. Polako ga spustite u vodu.
 • Životinja može početi raspadati, vrištati. Pokušajte ga smiriti s mekim ugodnim glasovima. Često ova tehnika pomaže kućnim ljubimcima da se malo opustite i dođu do njihovih osjetila.Ako zvijer osjeti da se neće uvrijediti, tada je doživljaj puno manje.
 • Nježno pržite kaput i nanesite šampon. Važno je da nema vode ili sredstvo ne spadaju u ušima (inače bi izbjegli upalu), oči, nos i usta. Stoga, njuška mokri i pranje ne smije biti.
 • Dobivena pjena treba postupno ispirati.
 • Obrišite životinju ručnikom nije potrebno. Prvo, umotajte u jedan ručnik i pričekajte dok ne upija vlagu. Tada morate zamijeniti ručnik suhom.
 • Ne dopustite mokrom murku u hladnim sobama ili nacrtima kako bi izbjegli hladnoću.
 • Nakon završetka higijenskog postupka, bolje je ostaviti samog ljubimca i pružiti mu priliku da se odmakne od stresa. U idealnom slučaju, bolje ga je postaviti na toplom mjestu za potpuno sušenje.

Što ne raditi kad se kupate životinju

Uobičajene pogreške vlasnika mačaka tijekom higijenskih postupaka za njih:

 • nemojte otvarati slavinu i istodobno uroniti mač u vodu – jak će ga strujanje prestrašiti;
 • ne uključujte tuširanje i pokušajte oprati pjenu s životinje vodom;
 • prestrašena zvijer ne bi trebala biti napunjena pamučnom vunom – to će ga samo iritirati;
 • ne preporuča se okupati mačku s psa sredstvima, šamponi za druge životinje i još više s deterdžentom za pranje;
 • često šampon izlazi iz staklenke izravno na vunu – to je pogrešno, pogotovo ako je koža suha;
 • Ne biste trebali pokušati smiriti mačku, hraniti je s umirujućim – oni su štetniji, a tu su i nuspojave.

© shutterstock

Korisni savjeti za kućne ljubimce

Panika zastrašujuće kupanje mačka, možete se pokušati okupati u sudoperu. Zatim neće biti nikakvih pitanja o tome kako završiti postupak s rukama koje nisu ogrebene. Ali asistent je ovdje također koristan. Jedna osoba će držati životinju, a druga će ga temeljito oprati., Ne treba voditi vodu u sudoper. Stavite svoje ljubimce tamo, smirite je i pustite ga. Morate unaprijed pripremiti bazen s vodom ili skupljati toplu tekućinu u kupaonici.

Korištenje kapljice, vodu, obrišite, pokušajte to učiniti tako da ne vidi ništa. U ovom će slučaju njegov strah biti manje.

Drugi način plivanja nervoznom stidljivom mačkom je korištenje posebne mrežaste vrećice.Ovaj uređaj je oblikovan više poput vrećice, koja je fiksirana na vratu kućnog ljubimca. Možete kupiti takvu stvar u trgovini za kućne ljubimce. Torba je izrađena od gustog poliestera, veže kretanje životinje. U njemu životinja neće moći ogrebati, bježati. I kroz mrežicu prikladno je pustiti i isprati pjenu s kućnog ljubimca.

S takvim pranje, ljubimac će ostati mirna, a domaćin sigurno i zvuk.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: