🐈 Cinkova mast za mačke - upute za uporabu

Kako se nanositi cinkovita mast za mačke?

Kod mačaka, bolesti kože uzrokovane patogenima različitih vrsta su vrlo česte. Najneugodnije posljedice su bolesti parazitne naravi, koje utječu na kožu i krši cjelovitost kaputa. Cinkova mast za mačke pokazala je najveću učinkovitost u liječenju raznih kožnih bolesti, uključujući i uklanjanje.

sadržaj

  • Ukratko o svojstvima
  • Sveobuhvatno liječenje u pobjedi nad bolesti
  • Način primjene
  • kontraindikacije
  • Otpustite obrazac

Ukratko o svojstvima

Cinkova mast je lijek apsolutno siguran za mačke. Temelji se na vazelatu. Aktivni sastojak se dodaje cinkov oksid. Namijenjena je samo za vanjsku upotrebu. U roku od nekoliko sati nakon početka tijeka liječenja zabilježena je sljedeća akcija.:

  • uklanja se upala na mjestu prerade;
  • koža se osuši;
  • dezinficirati mjesto na koje je ta bolest pogođena.

To uvelike olakšava stanje mačke, svrbež i anksioznost se smanjuju.

© shutterstock

Sveobuhvatno liječenje u pobjedi nad bolesti

Ako pronađete simptome bolesti kože, trebali biste se posavjetovati s veterinarkom i pronaći odgovarajuće liječenje.U svakom slučaju, najučinkovitiji lijekovi propisuju se kako bi pomogli mači.

Liječenje će ovisiti o stupnju patologije i vrsti lihen. Liječnik može propisati lokalne lijekove i tretirati zoster mast cinka ili odabrati sveobuhvatan tretman. To uključuje ne samo upotrebu masti, već i pilule koje mačka treba dati prema tečajnoj shemi.

Način primjene

Cinkova mast za učinkovito liječenje lihen treba primijeniti dva puta tijekom dana. Taj se postupak treba provesti sljedećim redoslijedom.:

  • Prije nanošenja, lezija se temeljito očišćuje od ljuskavih čestica. Njihova prisutnost može ometati jednoliku distribuciju masti na površini oštećenog područja kože.
  • Cinkova mast za oduzimanje mačaka trebala bi se utrljati u kožu laganim pokretima masaže, izbjegavajući pretjerani pritisak. To može traumatizirati glavu lezije i može uzrokovati bol u mačiću.

Pratite dozu. Nije potrebno prekoračiti dvostruku upotrebu tijekom dana i staviti ga tankim slojem. Načelo "što je bolje" ovdje ne radi.

kontraindikacije

Obično se upotreba cinčanice za mačke dobro podnosi,ako životinja nema povećanu osjetljivost na sastojke masti. Stoga, nema kontraindikacija za upotrebu. Ako se pronađe lokalna reakcija, liječnik može pronaći još jedan učinkovit tretman.

© shutterstock

Otpustite obrazac

Cinkova mast za životinje prodaje se u veterinarskim ljekarnama u posudama od 250 ili 200 grama. Obavezno se primjenjujte na informacije o spremniku proizvođača, što znači da je alat namijenjen za vanjsku uporabu i za životinje. Također su naznačeni datumi izdavanja, trajanja i uvjeta skladištenja.

Sam po sebi, mast je homogena u konzistenciji, gusta, bijela ili blago žućkasta, bez mirisa. U sastavu glavne komponente petrolatuma, prisutnost cinkovog oksida ne smije prelaziti 10 posto.

Cinkova mast ima veliki opseg jer pomaže u borbi protiv kožnih bolesti, ne samo kod mačaka, već iu drugim životinjama. Aktivne komponente lijeka učinkovito se nose s liječenjem lezija kože blage forme i u prilično naprednom stadiju. To je osobito važno kada se bakterijske infekcije pridruže primarnoj infekciji..

Antiseptički učinak cinkovog mlijeka zaustavlja širenje bolesti i sprečava djelovanje patogenih mikroflora. Vaseline će ublažiti zahvaćenu kožu, ukloniti piling i svrbež.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: