🐈 Ponašanje mačke nakon kastracije - kada treba brinuti

Kako se mačke ponašaju nakon kastracije

Castracija je složen proces za ljubimca i njegovog vlasnika. Uostalom, važno je da ovaj postupak bude brz, jednostavan i bezbolan. I kako će se mačka ponašati nakon ove operacije? Ponašanje mačke nakon kastracije može biti nepredvidljivo.

sadržaj

 • Ponašanje nakon operacije
 • Pravilna briga
  • gledanje

Ali to nije uvijek slučaj, ponekad sve ostaje isto kao i prije operacije. Ali kako bi bili spremni za neočekivane posljedice, vrijedno je razmotriti ponašanje životinje nakon kastracije.

Ponašanje nakon operacije

Vrijedno je razumjeti da je kastracija ili uklanjanje testisa teška procedura, jer nakon što je potrebno pravilno skrbiti za svog ljubimca, Istodobno će moći brzo vratiti snagu, ali pod uvjetom da vlasnik brzo ukloni sve neugodne posljedice koje je izazvala kastracija. Obavezno se brinite o životinjama i u sljedećem razdoblju do oporavka.

Kako bi se osiguralo oporavak kućnog ljubimca, važno je razmotriti sljedeće ponašanje kućnog ljubimca:

 • nakon 5-6 sati, mačke nakon kastracije su nemirne. U tom razdoblju počinju žalosno oplakivati, to je znak da se anestezija počinje odmaknuti i životinja ima glavobolje.Najbolje je pričekati malo, ova se situacija normalizira nakon određenog razdoblja. Dobra pozornost pomaže, mamurluk, s kućnim ljubimcem treba razgovarati;
 • u sljedećem razdoblju ponašanje kastrirane mačke postat će malo smireno. Bolje mu je dopustiti da spava u tom razdoblju, bez obzira koliko čudan san će imati ljekoviti učinak i brzo vratiti životinjsko tijelo;
 • 4-5 dana ponašanje životinje će se promijeniti, on svibanj iskustvo blagi šok. To je zbog činjenice da je nešto ispod njegovog repa prije operacije, ali ovdje nema ništa. Naravno, ova se situacija normalizira samostalno, ali ipak ne biste trebali ostaviti sve što je bilo. Preporuča se igrati sa svojim kućnim ljubimcem što je češće moguće, milovati, razgovarati i glačati.

© shutterstock

Ako iznenada primijetite neke promjene u ponašanju vašeg ljubimca koje uzrokuju zabrinutost, bolje je konzultirati veterinarski stručnjak. Na pregledu, liječnik će moći reći je li to normalno ponašanje ili ne. Stoga, nakon operacije, ne zaboravite snimiti telefonski broj liječnika koji je proveo ovaj postupak.

Pravilna briga

Castration je veliki stres za životinju, ali važno je da ponašanje kućnog ljubimca bude normalno u budućnosti i stanje mu se brzo obnavlja.

Zbog toga se mora paziti na njega.Mačka u prvom razdoblju trebala bi biti zaštićena, ništa ne bi trebalo izazvati tjeskobu, strah.

Nije iznenađujuće da u početku ponašanje neće biti isto kao i prije operacije. Često, nakon kastracije, mačke postaju letargične, pasivne. Također se mogu primijetiti sljedeći simptomi pogoršanja:

 • izazvati mučninu;
 • vrtoglavica;
 • slabost mišića;
 • osjećaj žeđi, pa će kućni ljubimac često pitati za piće. Bolje je odmah sipati vodu u zdjelu i staviti je blizu nje.

Svi ovi simptomi potpuno nestanu kada se učinak anestezije odmakne. Stoga, nemojte misliti da ovo nije normalno, ne morate stalno zvati veterinara i bacati mu pitanja. Tijekom vremena, ponašanje kućnog ljubimca će se normalizirati i svi će ti znakovi nestati.

© shutterstock

gledanje

Kako biste osigurali vašem ljubimcu pravu brigu, pažljivo pratite njezino stanje. Preporuča se redovito pregledavati, obratite pažnju na ponašanje.

Obavezno uzeti u obzir sljedeće znakove stanja:

 • suhe oči. Kod izvođenja kastracije u životinjskim očima su u otvorenom stanju, tako da nisu podmazani kao u normalnom stanju.Iz tog razloga, vlasnik mora malo trzaj oči tako da su lagano omekšani suzom;
 • Vrijedi obratiti pažnju na jednu osobitost, kastracija uzrokuje probleme s ljubimcima. Mogu biti prekrivene folijom. Bolje ih je podmazivati ​​odmah s tetraciklinskom mastom od prvog dana, poboljšat će stanje životinjske sluznice;
 • nakon kastracije, mačka počinje povrijediti, ima pad temperature. Ovo je možda glavni nedostatak rehabilitacijskog razdoblja. Dakle, mačka treba biti na toploj tkanini, također može biti pokrivena toplim pokrivačem. Osim toga, možete staviti toplom jastučić za grijanje;
 • ponekad neutered mačke ponašaju se čudno, oni svibanj imati nestabilan hod, oslabljena koordinacija. Činjenica je da tijekom operacije mačka opušta mišiće. Stoga je važno pratiti stanje kućnog ljubimca tijekom prvih nekoliko sati kako ne bi slučajno padao s visine;
 • Obavezno uzeti u obzir činjenicu da s mačkom nakon kastracije ima mnogo promjena u ponašanju. Također, mogu doživjeti bol i sve životinje ih mogu tolerirati na različite načine – netko pati, dok drugi počnu meow.Ali u većini slučajeva, kućni ljubimac ne pokazuje nikakve znakove da ima bol. Stoga vlasnik mora sam mu dati posebne lijekove protiv bolova koji će uvelike ublažiti stanje ljubimca.

Naravno, kastracija je prilično složen postupak, ali ima mnoge prednosti. Prvi faktor koji uzrokuje mnoge vlasnike da pribjegnu ovom postupku je da nakon što mačka ne može uzgajati, ne ludi tijekom razdoblja pogoršanja, a mačka ne označi namještaj i druge predmete u stanu. Glavna stvar koju je kastraciju proveo iskusni liječnik.tko može sve učiniti brzo i bezbolno. Potrebno je pažljivo zbrinuti životinju tako da se njegovo ponašanje brzo vrati u normalu i ponovno može živjeti normalan život.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: