🐈 Scottish Fold kittens briga, hrana

Kako se brinuti za škotske mačiće

Zajedno s hranom, briga za škotski mačak i pravilnu organizaciju jedno je od prvih mjesta važnosti. To je neophodno, tako da vaš škotski mačić uvijek ostane zdravi, duhovit i ne treba dodatnu veterinarsku njegu.

sadržaj

 • Na bilješci
 • Organizacija osobnog prostora za mačića
 • Organizacija WC-a za škotski mačić
 • Imate vlastitu zdjelu za hranu i vodu
 • Organiziranje vlastitog kreveta
 • Kogtetochka i igračke
 • Postupci higijene
 • Higijena očiju
 • Higijena kandže
 • Usluga oralne šupljine
 • Njega kose
 • postrojenja
 • Snaga pravila
 • nijanse
 • aditivi
  • Od preporučenih proizvoda glavno mjesto zauzima:

Njega je pravilna konstrukcija hrane, organizacija kreveta, dostupnost potrebnih igračaka i kandži, kao i vrijeme čišćenja WC-a s pravim punilom. Uz sve ove zahtjeve skrb i skrb za škotski mačak neće vam puno vremena, on će znati koji je njegov teritorij i neće biti u kući.

Na bilješci

Vlasnici ove pasmine kažu da je škotska mačka prilično mirna i uravnotežena i može napraviti nered ili napraviti neku vrstu Škoda samo ako vlasnici ne pridržavaju dovoljnu razinu čistoće i brige, ne pružaju sve što je potrebno za život ljubimca.

© shutterstock

Sastavni dio skrbi također je rutina, samoispitivanje ušiju i očiju, pravodobno obrezivanje kandži i sveobuhvatno navodnjavanje kućnog ljubimca, kao i posjete veterinaru radi uvođenja i provođenja svih potrebnih postupaka prema rasporedu.

Organizacija osobnog prostora za mačića

Da bismo razumjeli kako skrbiti za škotsku mačku, potrebno je proučiti svoj karakter i osnovne navike koje su zajedničke svim članovima škotske pasmine. Škotske mačke su dovoljno čiste i nisu brižno u skrbiAli oni zahtijevaju da sve što je potrebno uvijek je dostupno, a škotska mačka mora imati svoje mjesto. Gdje se mogao sakriti i biti sam sa sobom.

Škotske mačke su prilično nezahtjevne u skrbi i pozornosti,uglavnom ostavljeni za sebe, savršeni su za one koji često nisu kod kuće, ali koji žele biti zadovoljeni od strane svog omiljenog škotskog mačića, a ne pate od nedostatka pažnje i brige zbog zauzetog rasporeda vlasnika. Glavni zahtjevi koji moraju biti ispunjeni u skrbi su:

 • čist WC;
 • pravovremenu i pravilnu prehranu;
 • imati svoj vlastiti krevet;
 • mačići.

Organizacija WC-a za škotski mačić

S obzirom da su predstavnici ove pasmine prilično čisti, pravilna briga uključuje pravodobnu zamjenu punila i njegov pravilan odabir. Najbolja opcija je upotrijebiti punilo koje je bilo u vrtiću, tako da se škotski mačić neće morati prilagoditi i brzo će se prilagoditi novom mjestu prebivališta i WC-u. A priroda nabora je takva da može napraviti nered ili otići na zahod na pogrešnom mjestu samo ako ne pronađe vlastiti pladanj ili WC nije bio čist na vrijeme.

Ako je škotski mačić otišao na zahod na pogrešnom mjestu, ni u kojem slučaju ga ne bi trebao kazniti, jer će se smatrati isključivo agresijom i neće dovesti do bilo kakvih rezultata.

U tom slučaju, preporuča se dobro ukloniti mjesto gdje je mačić otišao do toaleta i dodatno mu pokazati gdje se nalazila ladica kako bi je mogao naći sljedeći put.

© shutterstock

Imate vlastitu zdjelu za hranu i vodu

Čak i ako postoji nekoliko mačaka u kući, preporučuje se da svaki od njih organizira pravilnu njegu i svoju zdjelu kako se ne bi borila za hranu. U slučaju da imate i jedan omiljeni dom preporuča se organizirati u blizini zdjele za hranu i vodu tako da mačić ne mora trčati na drugo mjesto i potražiti piće, pogotovo ako mu hraneš suhu hranu.

Organiziranje vlastitog kreveta

Briga za škotsku mačku osigurava vašu vlastitu kuću ili krevet, u kojem bi se životinja mogla skloniti i spavati. S obzirom na određenu odjeljku pasmine i neovisnosti, odrasla škotska mačka mora imati svoje mjesto, u kojem slučaju vas neće smetati prisutnošću i spavanjem na pogrešnim mjestima.

Kogtetochka i igračke

Obvezni atributi skrbi koju bi neki škotski mačić trebali imati su:

 • jednu ili dvije kandže koje će omogućiti pravilno oštrenje kandži i čišćenje – kao temelj za njegu;
 • razne vrste igračaka u obliku lopti, miševa, štapića s perjem i ostalim zabavnim igračkama koje će privući vas i vašeg ljubimca.

Prisutnost takvih igračaka ne samo da će zabavljati vašu životinju, nego i dopustiti da se zabavi u vašoj odsutnosti. A ako želite, uvijek možete igrati sa svojim omiljenim, bez razmišljanja o tome gdje da dobijete vrpcu za igru ​​ili bombonsku omotnicu kako biste privukli škotski mačić.

© shutterstock

Postupci higijene

Organizacija posebne skrbi za škotski mačkice uključuje:

 • pravodobno kupanje;
 • čišćenje i pregledavanje očiju i ušiju;
 • čišćenje i rezanje čavala;
 • Brkova i njegu krzna.

Britanski lopovani mačići posebno trebaju pažljivu skrb. Prije svega, to je redovna higijena, pregled ušiju i briga za njih.

S obzirom na specifičnu strukturu uha, posebna je pažnja posvećena čišćenju, brigu i pravovremenoj higijeni. Kako biste očistili uho, potrebno ga je odvrnuti i obrišite mokrim obrisom iznad čaše.

Ako tampon sa svijetlim bojama bez sumpora ostaje na tamponu, vaš škotski mačić je potpuno zdrav. Ako se na pregledu uši pojavi neugodan, osebujni miris, sumpor je obojan žućkastom bojom, što upućuje na prisutnost zarazne bolesti koja zahtijeva hitnu dijagnozu i liječenje od strane veterinara ili nedovoljnu njegu.

Higijena očiju

Anatomija škotskih mačaka pruža visoki rizik od infekcije suza kanala, u vezi s tim posebnu pozornost treba posvetiti higijeni očiju vaših mačića i njihovoj skrbi, Vrlo često, vlasnici škotskih mačaka smatraju ga normalnom suzom od oka ove pasmine. Međutim, ovaj pristup nije točan, jer gnjevni ili smeđi iscjedak od suhog kanala ukazuje na to da hitna potreba da se obratite veterinaru i očistite kanal za suzu jer glavni razlog za takav iscjedak može biti infekcija ili nepravilna briga.

Preporuča se brisanje oka od kuta i duž unutarnjeg ruba tjednom mokrom četkom, a po želji možete kupiti poseban proizvod i njegu očiju.Također, svako jutro je neophodno gledati u oči i, u slučaju tamne patine, uklonite ga pravilnom spužvom.

Ova jednostavna pravila pomoći će održati zdravlje vašeg kućnog ljubimca i izbjeći posjet veterinaru.

Higijena kandže

O jednom ili dvaput mjesečno, trebate smanjiti pandže vašeg ljubimca. Posebnu pažnju treba posvetiti ne oštetiti krvnu žilu tijekom njege noktiju. Za ovaj škotski mačić, preporučljivo je podučiti ih da se mladožuju kandže i brinu za njih od djetinjstva, tako da se ne odupire i ne ometa vlasnika tijekom tih higijenskih postupaka i brige o šapama.

© shutterstock

Za rezanje nokta preporučuje se kupnja specijaliziranih škarica koje se prodaju u zoološkim dućanima. Također važan korak u čišćenju, higijeni noktiju i skrb za njih je uporaba strugalice, koja je preporučljiva za podučavanje mačića iz mladosti.

Korištenje strugala nije samo zabava za mačića, već i zdrava potreba jer se kandže moraju obnoviti i izoštriti – to je pitanje aspekata brige za njih.

Usluga oralne šupljine

Obzirom da je koštano i hrskavo tkivo britanskih mačića prilično krhko, potrebno je obratiti posebnu pozornost na usnu šupljinu i brinuti se za to. Briga o zubima uključuje redovite preglede, kao i čišćenje, ako je potrebno, iz kamena i ploče. Preporučljivo je jednom mjesečno pregledati usnu šupljinu i zube neovisno., Oni bi trebali biti bijeli, bez ikakvih mrlja, a desni ravnomjerno ružičasti.

U slučaju da postoji bilo kakva rana u ustima, preporuča se odmah kontaktirati veterinar koji ih može pravilno dijagnosticirati i propisati liječenje. U tom slučaju, preporučljivo je da britanski mačić prenesete posve u meku hranu i uklonite čvrstu hranu sve dok ne dobijete potpunu oporavak.

Njega kose

S obzirom na urođenu čistoću britanskih mačaka, morat ćete organizirati cijeli ritual za njegu, koji će uključivati:

 • plivanje;
 • češalj;
 • korištenje posebnih losiona.

S obzirom na to da mačke ove pasmine imaju prilično debeli podsloj, ne preporučuje se da se lizaju, budući da vuna lako odlazi i može začepiti probavni trakt.U tom smislu, od djetinjstva je potrebno podučavati mačiće redovnim vodenim postupcima, kao i češljanje nakon njih, osobito ako imaju dugačku i lijepu kosu.

postrojenja

Četke za češljanje jesu:

 • drvene i plastične;
 • s širokim zubima ili prirodnim čekinjama;
 • u obliku češlja ili u obliku rukavice.

Za kratke kose mačke, tjedno četkanje s posebnim četkicom, koja se sastoji od prirodne kose, prihvatljiva je. Na temelju postavki vašeg kućnog ljubimca, možete koristiti plastičnu ili drvenu četku s širokim zubima. U tom slučaju, ako je higijena vune osigurana na odgovarajućoj razini, ne možete brinuti o pojavljivanju parazita, kao što su krpelji i buhe.

© shutterstock

Snaga pravila

Jesti Scottish Fold kittens je prilično osjetljiv proces koji zahtijeva dugu studiju i provedbu određenih pravila. S obzirom na to da su mačke takve pasmine sklone punini, potrebno je ograničiti dijelove od djetinjstva i uspostaviti dijetu koja će u potpunosti biti u skladu s vašim dnevnim režimom, ali će također osigurati stalni pristup hrani i redovitom hranjenju.

U većini slučajeva, novi vlasnici vole hraniti mačića s istim feedovima koji su mu ponuđeni u vrtiću ili od prethodnih vlasnika.

Međutim, ta pozicija nije sasvim točna. S jedne strane, mačić će biti ugodno jesti ono što je hranio majci, ali na temelju osobnih preferencija mačića i sposobnosti domaćina, možete odabrati jedan od tri hranidbena sustava:

 • isključivo prirodna hrana, pripremljena posebno za mačku;
 • kupnju suhe hrane ili vlažnih mješavina, konzerviranu hranu;
 • kombinacija umjetne i prirodne hrane.

nijanse

Svaki od ovih energetskih sustava ima svoje prednosti i nedostatke. Na primjer, u normalnoj prehrani, morate se brinuti o uravnoteženoj prehrani, uključujući sve potrebne vitamine i elemente u tragovima u prehrani, povećavajući postotak proteina i ograničavajući količinu ugljikohidrata.

U ovom slučaju, vaš probavni sustav vašeg škotskog mačka neće biti kvar i osigurat će dugovječnost vašeg ljubimca.

A ishrana suhe i vlažne hrane omogućuje vam da se osiguraju najzdravije prehrane,Međutim, to može biti ovisno i ne mora uvijek biti odgovarajuće kvalitete, zbog čega vaš škotski mačić ne može primiti dovoljno hranjivih tvari i elemenata u tragovima, osobito tijekom razdoblja rasta.

Možete ga hraniti konzerviranom hranom, ali biste trebali paziti da ne sadrže veliku količinu konzervansa i boja koje mogu štetiti još neobrađenom crijevnom traktu vašeg škotskog mačića.

aditivi

Nakon primanja preporuka liječnika i donošenja svih potrebnih testova, možete uključiti u posebne dijete i dodatke prehrani, elemente u tragovima koji će značajno ojačati koštani sustav, pružiti tijelu sve potrebne tvari i istodobno omogućiti ne brinuti o posebnoj hrani pripremljenoj za mačiće , na primjer, vitamin Omega 3 ili sadrži veliku količinu proteina.

Prednost mješovite hrane je prije svega njezina praktičnost, jer ako ne možete kuhati hranu vašeg malog prijatelja, uvijek je možete zamijeniti suhom ili mokrom hranom.

Ova vrsta hrane je optimalna za odraslu mačku, a za male mačiće preporučuje se prirodna hrana koja će se sastojati od proizvoda posebno pripremljenih za škotski mačić.

© shutterstock

Važno je zapamtiti da postoji popis zabranjenih namirnica, zabranjeno je hranjenje škotskih mačaka. To osobito uključuje:

 • sirovo ribe;
 • sve vrste začina i zelenila;
 • krumpira;
 • mahunarke.

Od preporučenih proizvoda glavno mjesto zauzima:

 • lagano meso purana, piletine i kunića, prethodno kuhano ili zamrznuto i tlo;
 • fermentirani mliječni proizvodi s niskim postotkom masti;
 • pretežno morske ribe, pre-kosti i kuhane;
 • sve vrste žitarica, pomiješane s mesom ili ribom u omjeru od jedan do jedan;
 • sirovo ili kuhano povrće.

Uravnotežena prehrana ne samo da će osigurati dobro funkcioniranje probavnog trakta, nego i održavati aktivnost i dugovječnost za vašeg malog ljubimca.

Ako zadovoljavate sve jednostavne zahtjeve za skrb o životinjama, dobit ćete vesela i zdrava prijateljica koja vas uvijek čeka kod kuće. Vaša britanska redovita osobna njega će ga držati dobro njegovanom., lijep i elegantan, bez obzira na to sudjelujete li s njim na izložbama ili škotski mačić, preuzet će isključivo za život kod kuće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: