🐈 Kako se brinuti za mačića: 30 savjeta za njegu novorođenih osoba

Kako se brinuti za mačića kod kuće

Ako vam se čini da znate sve o mačići, sve iste osnovne preporuke o tome kako se brinuti o mačiću bit će korisne onima koji su se već bavili mačjim plemenom i onima koji su prvi put počeli mačića.

Kako upoznati mačića

Engleska poslovica kaže da mačka, prema mišljenju mače, sve pripada mačkama. Postoji zrno istine u ovoj izjavi. Ali ipak, prije no što dovedete mačića, morate kupiti nekoliko stvari koje će pripadati isključivo vašem budućem "rođaku". Tako – mali podsjetnik "Kako se brinuti za mačku ili mačku i što bi trebalo kupiti do vremena kada mačić stigne u kuću".

poslužavnik


Razmatraju se najisplativije punila za blokiranje. Ovo se punilo ulijeva u velike količine u pladanj, vlažnost teče preko granula i apsorbira se samo u najnižem sloju. Gornji slojevi ostaju čisti i ne dopuštaju da se miris širi. Kada većina površine postaje žuta, punilo se osvježuje.

Lumpy punilo otapa se u vlazi, stvarajući zaobljene grudice. Uklanjaju se s posebnom špatulom za prosijavanje, punilo se po potrebi popunjava.

Apsorbirajuća punila su najjeftiniji i ekološki. Napravljene su uglavnom od piljevine, papira itd. Također se može ukloniti u dijelovima, što se tiče onečišćenja.

zemljano posuđe

Skup saksonskih porculana može i dalje ostati u ormariću kao sjećanje na bake – samo trebate unaprijed kupiti tri zdjele za mačića (pored toga, također možete napraviti porculan). Potrebna je jedna posuda za vodu. Trebao bi biti što je moguće stabilniji. Druga dva su za suhu hranu i tekuću hranu. Zdjele bi trebale biti udobne za pranje i udobne za mačiće.

grebanje postove

Da, na oblogu pristojnog mačića mora biti češalj, i bolje je imati više odjednom – pravilo za brigu za mačiće. Naravno, u slučaju da vaš ljubimac nije sfing ili šarmantan Levkoy. Ljudski proizvodi za njegu kose savršeno ne odgovaraju djeci! Plastični češalj također ne odgovara, jer snažno elektrificiraju vunu.

Optimalni metalni češalj s rijetkim zubima. Kistovi koji se stavljaju na ruku vrlo su prikladni.

VAŽNO! Pokušajte ne koristiti slickere, poznate kao pouderki! Oni su potrebni u pripremi za izložbe, a uobičajenom, ne-izložbenom modu, mačića vune od slicker može biti vrlo ozlijeđen.

igračke

Dopušteno sve što nije zabranjeno.Zapravo, ovo je osnovno pravilo izbornika mačka. Ali stoljećima suživota ljudi i mačaka izazvali su brojne gastronomske mitove. Njega i hranjenje (a posebno hranjenje) posebna su područja odgovornosti. Pristup prehrani mora biti znanstveni – to je glavno pravilo skrbi za mačiće. Za punoljetne mačiće ili njihov ne tako plemićki kolega jednako važan je pravi izbornik!

Što ne može hraniti mačića?

Stručnjaci vjeruju da gotova industrijska hrana znatno štedi vrijeme pri pripremanju ručka, popodnevnog snacka i večere za mačića. Osim toga, oni su dobro izbalansirani, a uz ovu dijetu ne trebate dodatno davati vitamine mačića.

Male životinje se hrane samo suhe gotove hrane (konzervirana hrana isključivo za odrasle!)

Kakvu hranu kupiti? Oni označeni: Premium ili Superpremium. Jeftina gotova hrana, nažalost, prečesto uzrokuje bolest, ponekad neizlječivu.

Za mačiće morate kupiti specijalizirana dječja hrana.

Mješavina hrane za životinje iz različitih tvrtki ne vrijedi, ova hrana više nije uravnotežena.

Kitty jede rutinu

Kod kuće, mačiću je bolje hraniti raspored.Ako beba ima 2 mjeseca, onda se hrani 5 puta dnevno.

Ovaj postupak je najlakše raditi s posebnim škarama. Kako smanjiti dječje kandže i ne povrijediti?

Ako mačića bijelim nožicama, onda, ako pogledate, možete razlikovati ružičast boje. Ova ružičasta površina treba izbjegavati prilikom rezanja kandži.

Ako su pandže crne, postoji opasnost od ozljeda osjetljivog područja. Uklonite približno 1 mm kugle. To će biti dovoljno za prevenciju ogrebotine ili namještaja.

Pročitajte više u članku kako smanjiti kandže.

Četka mačkoga uha

Za neke mačiće ovaj postupak postaje omiljen. Pitanje je – zašto to? Prvo, uklonite prljavštinu. Drugo, za sprečavanje ušnih grinja. Te sićušne insekti, paraziti mogu živjeti u kanalima uha, uzrokujući infekcije i druge nehoroshesti. Maknite ih nemilosrdno!

Četkanje zubi

Napisali smo o gore navedenom postupku. Dodat ćemo samo to prečesto da beba ne treba čistiti zube. Jednom mjesečno je dovoljno.

Kopanje vune

Vuna (ako je dostupna) treba redovito češljati, jednom ili dva puta tjedno.

Kupanje neke pasmine su kontraindicirana na sve, a drugi – kao teške zagađenja.

Značajke brige za neke pasmine mačića

Britanski, škotski mačići

Briga za ove mačke razlikuje se od uobičajenih nekoliko nijansi. Posebnu pozornost treba obratiti na čaše, koje bi trebale biti čiste i ugodno mirisne. Briga za vaše uši uključuje uklanjanje četkica ako se pojave na ušima. I, naravno, njegu. Britanci i Škoti – jedini kratkodlakni mačići, koji su ugodni za češljanje na kaput. Briga za mačke ovih pasmina uključuje dva češanja tjedno, duga i masaža.

Cfinksy

Koža, oči i uši sfinge trebaju vašu redovitu pomoć – osnovna pravila za njegu ovih mačića. Sfinks znojiti, pa im kožu treba redovito čistiti vlažnom spužvom. Slučajno se pojavljuju vlasi na koži trebaju biti bezobzirno uklonjeni. Osim toga, važno je pružiti sphinxima priliku da se sunčaju malo (malo podcrtavaju).

Budući da mačići ove pasmine nemaju trepavice, njihove su oči češće onečišćene. Trljanje lista čaja ili posebne kapljice riješiti će ovaj problem.

I veliki (dodati ćemo, također vrlo vruće) uši sfinge su samo kutija za nakupljanje smeđih sekreta.Aurikularne sfinge čiste s naglaskom na zagađenje!

Mačke mačaka (Abisini, Tajlandski, Egzoti, Sijamci)

Ove pasmine ne zahtijevaju složenu skrb. Redoviti postupci za čišćenje ušiju, zube i očiju, lagano češljanje i čišćenje usta – a mačić je u redu!

Mačje mačke (Perzijanci, Maine Coon, sibirska mačka)

Kako se brinuti za mačku tako da je vuna visoke kvalitete? Morat ćete trčati s tamburinom, odnosno promatrati određeni složeni ritual. Prvo, rukujte se arsenalom češlja, a drugo, zapamtite upute za brigu o vašem dugotrajnom kućnom ljubimcu:

  • skupljamo dlake s kistom;
  • rijedak češalj češalj u smjeru rasta;
  • česta četka prolazi kroz područja s problemima (trbuh, hlače);
  • prah vune. Voila – mačić može biti poslan na natječaj za ljepotu!

Kitty prilagodba

Za početak životinja treba uvesti. Prednost mačića je da miriše kao djetinjstvo, a odrasla bi se životinja prije ili kasnije prihvatila. Tijekom prvog poznanstva izbjegavajte izravan kontakt. Zaključajte životinje u različitim sobama, a zatim zamijenite mjesta. Tako se naviknu na mirise jedni drugima.

Još jednom, organizirati "sukob". Ako nema sukoba, onda razmotrite da će se prijateljstvo sigurno dogoditi.

Mačak i dijete

Premalo dijete može slučajno povrijediti mačića. Stoga kontakt mora biti pod nadzorom odrasle osobe. Odrasla djeca trebaju razjasniti pravila igre s mačićem. Usput, potonji bi također trebali osjetiti rubove dozvoljenih.

Pročitajte: Najbolje pasmine mačaka za obitelj s djetetom.

Conan barbar ili razbojnik mačića

Počnite od mačića početi slušati usmenu riječ. Uostalom, vrlo je važno pronaći vaš veterinar! Na savjet prijatelja ili recenzija na internetu nećete biti teški za napraviti. Kada se prvi put susretnete, zamolite svog budućeg obiteljskog liječnika za preporuke o prehrani, mogućnosti borbe protiv parazita, prve znakove bolesti i dobivanje rasporeda cijepljenja i posjeta veterinarki.

Kidanje mačića

VAŽNO! Trebate biti cijepljeni kao životinje koje žive u dvorištu i one koji ne napuštaju stan. I prva i druga jednako se mogu razboljeti, pa je bolje biti siguran.

Prvi put mačići su cijepljeni u dobi od 8-9 tjedana.Koristi cjepiva koja ne sadrže virus bjesnoće.

Odstupanje se vrši kada mačić bude star od 12 tjedana. Ovo složeno cjepivo već sadrži bjesnoću.

Sljedeća revaccinacija odvija se već godinu dana, a zatim godišnje jednom godišnje.

Shema može lagano varirati. Vaš veterinar će predložiti najbolje.

Sterilizacija / kastracija životinje

Ako ste spremni za činjenicu da će mačić, odrastanje, početi "obilježavati" teritorij, zahtijevati mačku (mačka) i redovito "donijeti rub", tada možete prestati čitati. Ako vam ta perspektiva ne zadovoljava, neka sterilizacija / kastracija postane humani način rješavanja mnogih budućih problema.

Kastracija mačića najbolje je u dobi od 9-10 mjeseci.

Neophodno je sterilizirati mačku prije prve topline, koja je otprilike 8 mjeseci starosti.

Na kraju ovog poglavlja ćemo vam reći o onim znakovima koji znače da je mačka počela imati zdravstvene probleme. Dakle, što biste uvijek trebali paziti? Razlog da se obratite veterinarki jesu: slab apetit, slaba dobitak težine kod mačića, povraćanje, pušenje, proljev, "trenutne" oči, blijeda desni, kašalj ili kratkoća daha, iscjedak nosa, poteškoće s uriniranjem.

Na prvi pogled izgleda da je držanje mačića vrlo, vrlo teško.Zapravo, ovo je vrlo ugodna stvar, jer riječ "sadržaj", uz redovitu provedbu svih naših preporuka, nestat će iz vaše prehrane i oni će postati samo način života. I, vjerujte mi, kad se mekana kugla dobiva na koljena i čini beskonačnu: "Murrrrrr", reći ćete da je to vrijedno!

Preporučujemo da pročitate vrlo dobre knjige:

  • Lyudmila Antonova "Briga za kućne mačke";
  • Elena Filipova "S gledišta mačke".

Postoje pitanja o tome kako se brinuti za mačića? Napišite ih u komentare.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: