🐈 7 znakova da mačka želi mačku

Kako saznati što mačka želi mačku

Jezik životinja razlikuje se od jezika u čovjeka. Oni svojim djelovanjem, promjena uobičajenog ponašanja, siktanja, stenjali signal o problemu. Kako razumjeti da mačka želi mačku? Kako ne bi zbunili njezino promijenjeno ponašanje s tom bolesti?

sadržaj

    • Znakovi koji vam omogućuju da utvrdite da mačka želi mačku
  • Kada se pojavi potreba za parenje

Briga i ljubav vlasnika trebali bi doći prvi kada je riječ o tako jednostavnom i složenom (u isto vrijeme) pitanju kao parenje. Samo razumijevanje onoga što životinja želi reći na svom jeziku pružit će mir i utjehu u obitelji u kojoj živi domaća obitelj.

Ako zapadne mačke trebaju hodati jednom svaka 3 mjeseca, orijentalne ljepote moraju to učiniti češće., Kada kupujete životinju, trebali biste uzeti u obzir takve nijanse. Orijentalne mačke poznate su po temperamentu, a predstavnici europske i američke pasmine su smirenije.

© shutterstock

Od velike važnosti je stav vlasnika na životinju, razumijevanje njegovih problema i fiziologije. Ne biste trebali procijeniti ponašanje životinje s gledišta ljudskog morala. Mačke su vođene prirodnim instinktima, za razliku od ljudi. Promjene u uobičajenom ponašanju kućnog ljubimca mogu biti uzrokovane različitim razlozima., Da biste saznali točno koji biste – kontaktirajte svog veterinara.

Vidi također: Trajanje estrusa kod mačaka

Znakovi koji vam omogućuju da utvrdite da mačka želi mačku

Dugoročno promatranje ponašanja pahuljastih ljepota omogućilo je brojnim primarnim znakovima da točno odrede hoće li mačka poželjeti mačku. :

  1. Apetit nestaje;
  2. Mačka stavlja rep u stranu;
  3. Podiže leđa torza;
  4. Česti poriv za mokrenjem;
  5. Proširenje genitalija;
  6. Pojavljuje se iscjedak;
  7. Fluffies počinju vikati, pozivajući partnera da se druži.

Osim toga, kako bi saznali da mačka želi mačka pomoći će joj povećati agresivnost, ili naprotiv, petting. Za vlasnike skrbi, ljubimac estrus nije značajan problem. Ako se mjere poduzmu na vrijeme, životinja će biti mirna i vlasnik će moći spavati noću, a ne biti nervozan zbog poremećaja životinje.

Da bismo razumjeli što točno želi ljubimac ljubimac, potrebno je promatrati njezino ponašanje, proučavati navike životinja.

Kako se ne bi osjetili neugodnosti, odmah je, čim počinje razdoblje estrusa, dati životinjske lijekove, umirujuće instinkte kućnog ljubimca.

Stoga je važno primijetiti promjenu ponašanja. Čim postoji znak da mačka želi mačku, trebali biste odmah unijeti lijek.

© shutterstock

Kada se pojavi potreba za parenje

Želja životinje da intenzivno traži seksualnog partnera pojavljuje se u veljači – ožujku. Poznata fraza "The March Cat" već je postala simbolom povećane seksualnosti. Pad u zahtjevima mačke pada u jesen.

Prvi put se takve promjene događaju u mladoj životinji u dobi od 8-10 mjeseci. Međutim, budući da rastući organizam nije u mogućnosti provesti plod normalno, parenje životinja može se provesti nakon što se kućni ljubimac dosegne dob od 1,5 godina. Za to morate preskočiti 1-2 topline. Posebno je važno razumjeti uzgajivače životinja. U potrazi za velikim prihodima ovo se pravilo često zanemaruje. Tako je učinjeno štete na zdravlje pahuljica.

Vidi također: Što učiniti ako mačka želi mačku – kako se smiriti

Mačke razumiju svoje vlasnike, ali na prvom mjestu imaju fiziološke potrebe. I ništa se ne može učiniti.

Važan čimbenik za seksualnu aktivnost životinje su uvjeti u kojima se kućni ljubimac čuva.

Za normalan razvoj, a time i za dobivanje zdravog potomstva, potrebno je osigurati prehranu s punim rasponom vitamina i mikroelemenata, ovisno o pasmini, kako bi se održala aktivnost.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: