🐈 Kako razlikovati mačku od mačke - 5 metoda

Kako razlikovati mačku od mačke

Za mnoge ljubitelje životinja, pitanje kako razlikovati mačku od mačke je vrlo jednostavna. I iskusni uzgajivači mogu to učiniti praktički odmah. No, za obične ljude koji planiraju uzeti novog četveronožnog prijatelja u njihov dom, takav zadatak često nije tako lako. Doista, u svakom od slučajeva, morate biti u potpunosti spremni za neke poteškoće. Dakle, u budućnosti, mačka, ako se otpusti na ulici, vratit će se trudno, ali mačka može označiti svoj teritorij i samo tražiti šetnju.

sadržaj

 • Kako razlikovati spol po karakteristikama mačkoga spola
 • Razlikovati izgledom
  • mačka
  • mačka
 • Dodatni znakovi
 • Kako se razlikovati prema navikama i ljubimcu znakova
 • Temperament je razlika
 • Primjetljivo samo za pro
 • Intimnost s osobom kao razlikovnom značajkom
 • Kako se razlikovati u pubertetu
 • Ponašanje promjene

Stoga je neophodno da uzmete spol ove životinje prije nego što odnesete mali kućni ljubimac u kuću. Naravno, najlakši je način kupiti ili uzeti životinju iz vrtića. Ali što učiniti ako se dijete slučajno pojavilo na vašem vratu, po volji sudbine.U tom slučaju, naš savjet će pomoći razlikovati mačka od mačke.

Kako razlikovati spol po karakteristikama mačkoga spola

Najsposobnija metoda za razlikovanje mačke od mačke u mladoj dobi jest proučavanje karakteristika mačke.

© shutterstock

Naravno, to nije lako učiniti, budući da genitalija beba nije tako jasno izražena kao kod odraslih životinja, ali, ipak, sasvim je moguće.

Prije ispitivanja vašeg malog prijatelja, da biste razlikovali i otkrili spol mačića, važno je slijediti neka pravila:

 • ruke moraju biti dobro oprati, upotrebljavajući u tu svrhu znači bez mirisa;
 • kućni mačić, mirno. On mora, bez obzira na njegov spol, biti siguran i pouzdati se u vas. Ako je beba nervozna, otpora, bolje je odgoditi inspekciju neko vrijeme;
 • stavite životinjski trbuh na toplom dlanu (on se boji hladne) ili posebno pripremljenu pelenu.

Dakle, možete nastaviti s pregledom. Postoje sljedeće metode, kako prepoznati razliku u rodnim karakteristikama mačića:

 • pažljivo osjeti životinju gdje bi trebali biti testisi. Ako imate dječaka, možete osjetiti i razlikovati male grašak (veličine ne prelazi 5 milimetara u promjeru);
 • zapamti interpunkciju. Ovo je savjet većine veterana s dugogodišnjim iskustvom.Ako je to dječak, onda njegov seksualni organ, kao i anus, izgledaju kao dvije male točkice, štoviše, oni su paralelni: to je nevjerojatan debelo crijevo.
 • No, za malu damu, pod se može razlikovati kako slijedi: njezin mokraćni kanal izgleda više kao prorez u izgledu, a dobiva se obrnuti uskličnik;
 • Pogledajte pažljivost može li se razlikovati genitalni organ životinje i njezin anus, vunu. U slučaju da imate gospođu u rukama, uopće nije, a ako postoji mali čovjek, tu je vuna i vrlo je gusta;
 • Također je moguće razlikovati dječakov mačić od djevojke po udaljenosti između njihovih spolnih organa i anusa. Dakle, ako je spol ženka, onda je oko jedan centimetar, a ovdje, ako je spol muškarac, onda još.

© shutterstock

Razlikovati izgledom

Mnogi ljubitelji tih životinja tvrde da je moguće identificirati mačku ili mačku pred vama uvijek i za neke vanjske karakteristike. To se posebno odnosi na tijelo i lice vašeg malog prijatelja. naravno, za razlikovanje spola, trebate dobro znati i voljeti te životinje, za osobu koja ima vrlo nejasnu ideju o tim bebama, takav način, bez obzira na to je li štetan, moći će pružiti značajnu pomoć. Ali ipak:

mačka

 • obično ima prilično široku njušku i nos;
 • njegova je tjelesnost velika i moćna;
 • ako je odrasla, neuterirana mačka ušla u vašu kuću, tada će mu glava biti velika, a koža i šape bit će gusta.

mačka

 • ona je često vlasnica gracioznog, nevjerojatno gracioznog i lijepog tijela;
 • njuška je najčešće izdužena.

Iako se, naravno, u potpunosti oslanjati na takve karakteristike, ne treba učiti mačku ili mačiću pred vama. Budući da postoje pasmine koje imaju svoje jedinstvene značajke koje vas mogu zbuniti kada razmišljate o razlikovanju podova. Na primjer, svi Škoti i Britanci obično imaju veliko lice, no sfingi imaju kutne i male glave.

© shutterstock

Dodatni znakovi

Također, vanjska oznaka kojom se dječakovi mačići mogu razlikovati od djevojke su njihova boja:

 • u prirodi gotovo da nema trobojnih muškaraca;
 • Sretan vlasnik crvene boje isključivo je muški za ove životinje;
 • s bojom kornjača, samo su djevojke rođene.

Ova je značajka izravno povezana s njihovim genima. Dakle, postoji specifičan gen koji je odgovoran za zasićenu crnu i crvenu boju. Nalazi se samo na X kromosomu. I, kako su svi svjesni biologije, spol mačića djevojčice ili dječaka izravno ovisi o kombinaciji ovih vrlo kromosoma. U mačaka je XY, u mačkama je XX. No, prekrasna trobojna ili prekrasna boja kornjača može se dobiti samo ako su geni koji su u kromosomu XX pridruženi (i to je isključivo ženski).

Iz toga se ispostavlja da se s trobojnom bojom (s nevjerojatnom kombinacijom prekrasnih bijelih, kornjača i crnih mrlja) ili potpuno kornjaša, može se razlikovati samo ženski spol;

Kako se razlikovati prema navikama i ljubimcu znakova

Razlikovati odmah, po navikama i karakter, mačić je dječak ili djevojka došao u vaš dom, to neće raditi. Da biste to učinili, bit će potrebno čekati do puberteta, koja se javlja u sedam – najviše devet mjeseci. Prije toga, temelj svih djela i postupaka životinje, bez obzira na spol, bit će utemeljen na instinktima, a osim toga važno je shvatiti da dijete treba vremena da se udobnije, udobnije i udobnije.

Napomenu, vrlo je teško razlikovati mačku od mačke u mladoj dobi. Sva djeca vole igrati, spavati, vole kad se nježno ogrebotaju iza ušiju, pomiluju se, a kada se nestaju, odmah se pokušaju sakriti, negdje daleko.

Stoga, ne biste trebali žuriti da napravite žurne zaključke i nazovite životinju drugi dan bez razumijevanja svog podatka, "Vaska" ili "Murka".

Temperament je razlika

Ali kad je ljubimac naviknut, pažljivo pogledajte kako se ponaša. Dakle, razlika između mačke i mačke je da je mnogo mirnija i lijenost. Muški spol, kako je bilo, polako gleda sve što se događa u kući, što vlasnici rade. Iako, naravno, postoje vrlo aktivni predstavnici ove obitelji. Neke pasmine mogu se razlikovati po povećanju razigranosti., čak, u prilično čvrstom, zrelom dobu.

© shutterstock

Ženski spol, naprotiv, aktivniji je. Dama se lako razlikuje: nikad se ne umara od brige o vlastitoj ljepoti, spremni su se oprati satima i pažljivo lizati vlastitu vunu koja govori o njihovoj čistoći. Također nestašna djevojka nikada ne bi jeli iz prljave zdjele, pa čak i više, piti lošu vodu.

Primjetljivo samo za pro

Neki pohlepni vlasnici mačaka mogu čak razlikovati spol životinja svojim jednim pogledom. Dakle, stručnjaci kažu da je mačka uvijek uvjerena i, do neke mjere, arogantna. Ali mačka – vrlo ozbiljna i oprezna.

Ako pogledate navike kućnog ljubimca za vrijeme obroka, možete znati koji je to spol. Da biste to učinili, samo sipajte mlijeko u tanjurić. Dječak će ga piti s repom, a djevojka će ga ispustiti. To je tzv. Baka metoda određivanja seksa mačića.

Intimnost s osobom kao razlikovnom značajkom

Također možete razlikovati dječake od djevojčica mačići na način na koji se odnose ljubav, ljubav i pozornost vlasnika. Dakle, muški seks s velikim užitkom ide na svoje ruke, dopušta mu da se pomiluje, da ogrebotine vrat, uši i grblja od sreće. Uvijek se upozna s vlasnicima na pragu s posla i prati ih ako odete negdje.

Djevojke, naprotiv, izdržavaju i dopuštaju da pokažu neku pozornost na sebe, ali se vrlo brzo izvuče iz svojih ruku i pobjegnu.

Tako pokazuju svoj snažan i nezavisan karakter. To ne apsolutno ne čudi, budući da je ženski spol u početku, po prirodi, postao apsolutna predanost isključivo svojoj djeci. I nježne dame su samo kad imaju potomstvo.

© shutterstock

S druge strane, djevojke se mogu razlikovati zbog činjenice da se ponašaju kao pravi čuvari u kući ili stanu. Osjećaju da će gosti ili susjedi uskoro stići i prijaviti to režanje, čak i prije zvonjenja na vratima. Vrlo je uobičajeno mišljenje da je ženski spol više vezan za stanovanje nego sam vlasnici.

Kako se razlikovati u pubertetu

Situacija se mijenja kad dođe vrijeme za ljubav, onda je puno lakše razlikovati životinje. Mačke s posebnim žarom počinju označavati svoj teritorij. Stoga je vrlo brzo vaša kuća ili stan zasićen posebnim mirisom. Bolje je ne spriječiti da vaš ljubimac izlazi van kako bi zadovoljio svoje seksualne želje, inače ćete doživjeti zube ili kandže.

Ponekad muški spol čak počinje osvetiti se kućnom pritvoru: plijenom skupih cipela ili namještaja.

Ponašanje promjene

Mačke se također dramatično mijenjaju u ovom trenutku. Prvo, oni počinju jednostavno uznemiravati sve okolo sa srcem oboljelim meowom (vrlo je jednostavno razlikovati, možete čuti daleko!). Štoviše, vikanje, ne obraćajući pažnju na doba dana. iako je, u istom razdoblju postaju izuzetno srdačni, pogotovo s muškarcima: dopustiti se da se pomiluje, podigne, izgreben trbuščić, utrljati protiv stopala. Kada se želja, općenito, ne odvaja od kontrole, ženski spol počinje podići rep, pozivajući se zaobličujući leđa, pružajući nedvosmisleno razumijevanje onoga što mu treba.

Od tih situacija postoje samo dva izbora. Prvo, razlikovati tko je tko i dopustiti slobodno hodanje i zadovoljiti njihove seksualne želje. Drugo, posjetite veterinara kako bi im kućne ljubimce nemoguće nastaviti svoju utrku. Koja od ovih metoda je ispravnija riješiti samo za vas.

Ali u svakoj situaciji, bez obzira na spol, vaš ljubimac ima: muško ili žensko, potrebno je pažnju i ljubav.

Pobrinite se da nije samo vrlo uznemirujuće, ali i ugodno ponijeti odgovornost za one kojima smo bili sretni da se ukrotimo. Takva skrb o našoj manjoj braći može vas učiniti iskrenim osmijehom i donijeti mnogo pozitivnih emocija.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: