🐈 Prestanak trudnoće kod mačaka - je li moguće i posljedice

Kako prekinuti trudnoću s mačkom?

Trudnoća se ukida kod mačaka u dva slučaja: odlukom vlasnika i preporukama veterinara. Pobačaj može dovesti stres životinji, možda je bolje dati rođenje mačaka, jer postoji rizik od neplodnosti. Najčešće se formira kada se prva trudnoća prekine. Ako veterinar preporuča pobačaj u kacige, oslanjajući se na činjenicu da je mačka slaba i da neće moći roditi, tada bi, kako bi spasio život kućnog ljubimca, vrijedno poduzimati takav rizik – prekinuti tijek trudnoće.

sadržaj

 • Pobačaj bez hormonskih lijekova
 • Pobačaj pri korištenju hormonskih lijekova
 • Nuspojave
 • Potrebno je posjetiti veterinara

Pobačaj bez hormonskih lijekova

Napravite kirurški pobačaj jer osoba ne radi. Dakle, ako su svi embriji uklonjeni kirurškim putem, integritet unutarnjih organa mačke je uznemiren, što će u najgorem slučaju dovesti do komplikacije ili smrti. Stoga možete primijeniti styling. Ovom intervencijom liječnik će ukloniti jajnike i maternicu zajedno s fetusima. Vrijedno je pribjeći takvim mjerama samo u ranoj fazi trudnoće, po mogućnosti kada znakovi trudnoće još nisu očitani – do dva tjedna.

© shutterstock

Dulje vrijeme postoji opasnost od komplikacija kod mačke, budući da maternica postaje veća i prekrivena je velikim brojem plovila. Ako ste sigurni da uopće ne želite mačiće, onda pouzdano stilizirati mačku.

Pobačaj pri korištenju hormonskih lijekova

Ovo je medicinski pobačaj, podijeljen je u 3 vrste ovisno o razdoblju:

 • Odmah nakon parenja. Primjenjuju se estrogeni., Ovaj hormon odmah sprečava mačji trudnoću sprečavanjem uvođenja mačjih jajašaca u zid uterusa. Mačke ne podnose estrogen. Stoga je potrebno upotrijebiti ga samo kao posljednje sredstvo, jer će nakon njezine uporabe mačka biti sterilizirana.
 • Polovica trudnoće. Koriste se prostaglandini. Njihova upotreba dovodi do pobačaja. Tako mačka rađa nerazvijene embrije, a oni odmah umiru kad su izvan maternice. Nisu svi embriji u ovom postupku opasni. Preostali zametci u maternici će se početi raspadati i opadati, uzrokujući ozbiljne upale. Operacija će biti potrebna. Upotreba ovog lijeka povećava rizik od bolesti maternice i njegovih povezanih organa.Stoga se preporučuje daljnja sterilizacija.
 • Kasna trudnoća, Samo će glukokortikoidi pomoći. Oni izazivaju prijevremeni rad u mačiću. Kućni ljubimac će roditi već zaražene embrije, ali ne i održiv. Takve isporuke su opasne za mačku, mogu zahtijevati hitnu carski rez.

Najučinkovitija trudnoća pobačaja u sredini svog mandata. Budući da akcije sredstava koja aktivno rade u kasnijim razdobljima nisu do kraja proučavali stručnjaci. Nitko ne jamči da će takav pobačaj biti siguran.

Nuspojave

Prije nego što odlučite kako prekinuti trudnoću u mačiću, proučite postojeće nuspojave.

To uključuje sljedeće:

 • Potisnuta funkcija koštane srži. Pojavljuje se teška anemija. Razdoblje pojave patologije – do dva mjeseca nakon uvođenja lijeka cat. Nažalost, to neće biti moguće izliječiti, a kućni ljubimac će biti koban.
 • Pyometra. To je pojava raznih infekcija u uterusu mačke tijekom pobačaja. Antibiotici se praktički ne liječe. Kako bi se zaustavio proces upale, potrebno je pribjeći uklanjanju jajnika.
 • Neplodnost.Česti nuspojava prekida neželjene mačje trudnoće.

Potrebno je posjetiti veterinara

Na prvi pogled, može se činiti da je jednostavno provesti medicinski pobačaj u mačiću sami – samo trebate dati pilulu ili davati lijek. Ali proces prekida može nastaviti s komplikacijama. Osim toga, trebate se posavjetovati sa specijalistom, koji lijekovi trebaju dati situacijski, a to je u vašem slučaju. Stoga je posjet veterinaru potrebno barem u obliku konzultacija. Kada je pobačaja poželjno, liječnik je bio tamo i mogao je pomoći u opasnoj situaciji, ako nemate potrebne vještine sami.

© shutterstock

Najučinkovitiji lijekovi za pobačaj kod mačaka:

 • Estradiol cypionate – iz skupine estrogena;
 • Fluprostenol, Kloprostenol je iz skupine prostaglandina.

Svakako stvorite neophodne životne uvjete za mačku nakon pobačaja kako biste izbjegli nuspojave i sve druge komplikacije. Odmor će biti potrebno vašem ljubimcu – odbiti aktivne igre. Mačka bi trebala dobiti dovoljno sna i osjećati se ugodno. Nemojte izazivati ​​agresiju u mačiću.Također je potrebno odabrati uravnoteženu hranu, osobito ako ste sterilizirali svog ljubimca.

Vodite brigu o mački iz mogućih skica, vlažnosti. Hladnoća može izazvati upalu. Preporučljivo je zaštititi mačku od pažnje drugih kućnih ljubimaca, posebno pasa. Redovito pratiti ponašanje mačke, zdravlje, uz oštro pogoršanje zdravlja – uzmite mačku veterinari.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: