🐈 Kako i gdje ispravno pokapati mačku zimi iu drugim doba godine

Kako pokopati mačku

Mačke često postaju stvarne članove obitelji. Nažalost, starost tih kućnih ljubimaca je relativno kratka: oni mogu napustiti zemlju zbog starosti, bolesti ili kao rezultat nesreće. Mnogi ne znaju što učiniti u slučaju smrti kućnog ljubimca s tijelom životinje: kako pravilno provoditi ritual, gdje napraviti grob i kako pokopati mačku. Nema jasnih pravila o tome, ali brižan vlasnik uvijek želi uredno urediti i oprostiti četveronožnom prijatelju.

 • 1. Načini pokopa mrtvaca
 • 2. Ritual
 • 3. Kako pokopati mačku u hladnoj sezoni
 • 4. Virtualno groblje

1 Pripadnici pokopa preminulog kućnog ljubimca

U ovom trenutku, sva naselja nemaju groblja za životinje. Razmislite o ovoj opciji mogu samo stanovnici većih gradova i gradova. Specijalizirane organizacije pripremaju kućni ljubimac za ritual: pronađite odgovarajući lijes, kopaju grob i podignu spomenik. Nakon što je platio uslugu, vlasnik ne smije brinuti o mjestu i postupku pokopa.

Neke tvrtke na zahtjev vlasnika pružaju usluge vezane uz kremiranje mačke.Nakon završetka postupka, vlasniku se daje prašina i on ima priliku pokopati urna s ostacima životinje na posebno označenom mjestu.

Grozni su samo kremirane mačke u groblju kućnih ljubimaca, strogo je zabranjeno pokapati tijela kućnih ljubimaca u tlu. To nije u skladu s utvrđenim sanitarnim standardima.

Službeno, možete pokopati uz pomoć tvrtki koje imaju dozvole i odgovarajuću dozvolu. U nedostatku vremena i prilika, mnogi domaćini sami provode obred, pokapaju svoje kućne ljubimce u šumi ili u vrtnom zemljištu.

Trebali biste znati da ne možete zakopati životinje u parkovima i dvorištima stambenih zgrada – to je zabranjeno zakonom. Prema veterinarijskim i sanitarnim pravilima, leševi životinja ne smiju se pokopati u tlu, jer se tijekom raspada oslobađaju u tlo, a od njega u vodu i atmosferu opasni su za zdravlje ljudi. Najbolja opcija je spaliti truplo mačaka na posebno označenom mjestu.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

2Performance ritual

Kako pokopati mačku:

 1. 1.U slučaju pokopa, na zemljištu se treba izdvojiti zasebna parcela na kojoj se ne uzgaja povrće i voće. Tijelo se preporučuje staviti u kartonsku kutiju ili kutiju.
 2. 2. Pit mora kopati dubinu od najmanje jednog metra.
 3. 3. Umetnite kutiju s tijelom mačke u rupu i prekriti zemljom.
 4. 4. Da bi truplo ne bi ispuštalo opasne tvari u zrak tijekom razdoblja raspadanja, bjelilo se mora uliti na dno.

Preporuča se pokopati ljubimac najkasnije jedan dan nakon smrti. Najbolja opcija je da to učinite što je prije moguće.

Ako vlasnik želi provesti ceremoniju u skladu sa svim pravilima i zakonom, prva stvar koju mora učiniti jest obavijestiti Odjel za veterinarstvo. Stručnjaci obavljaju autopsiju i pišu dopuštenje za obavljanje rituala. Međutim, ovaj proces je dosta dugotrajan i još nije potpuno uspostavljen.

Nemoguće je zakopati životinje na ljudskom groblju. To je zabranjeno ne samo zakonom, već i crkvenim službama.

PreporučeniRazlozi zbog kojih oči sjaju u mraku mačaka: znanstveno objašnjenje

Kako zaraditi mačku u hladnoj sezoni

Zimi, pokop kućnog ljubimca postaje mnogo teže. Zemlja se smrzne, a vrlo je teško iskopati rupu redovitim lopatom.Ako se vlasnik životinje snažno protivi kremiranju, grob se priprema na sljedeći način:

 • mjesto budućeg ukopa uklanja se od snijega;
 • izrezati zamrznuto tlo motornom pilom;
 • dubinu produljiti lopatom, lomljanjem zamrznute hrpice zemlje s komadom.

PreporučeniPrevoditelj s mačkoga jezika na ruski: kako razumjeti mačku zvukovima i gestikulacijama?

4Virtualno groblje

Stanovnici malih gradova suočeni su sa sljedećim problemom: nakon kremiranja kućnog ljubimca ili ukopa u zemlji, oni ne mogu posjetiti svoje voljene ljubimce. Posebno za ove slučajeve postoji virtualno groblje.

Za malu količinu novca vlasnik mačke može stvoriti osobnu stranicu ljubimca na virtualnom groblju tako što će prenijeti svoje fotografije i videozapise. Web grob može se posjetiti u bilo koje doba dana. Osim toga, na ovim stranicama postoje tematski forumi gdje vlasnici mrtvih mačaka i mačaka mogu međusobno komunicirati i podržavati. Takvi projekti uglavnom su usmjereni na dobrotvorne svrhe, novac prikupljen na njima ide na potrebe i liječenje bolesne djece i životinja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: