🐈 Kako podučavati mačku u WC-u u 3 faze

Kako podučavati mačku u toaletu

Sjećajući se frazu "I možete naučiti zeca da puši", pitala sam se, ali što bi mačka mogla naučiti takvu stvar? Pušenje je, kako svi znaju, izuzetno štetna navika i financijski skupo, ali, na primjer, vrlo je zanimljivo i korisno podučiti mačku u toaletu. Saznajte kako to učiniti.

Barem vidim 2 pogodnosti u ovoj vještini.

1. Provedite malo vremena danas, sutra ćete ga samo spasiti. Uostalom, sada ne morate čistiti pladanj, oprati ga, otići u trgovinu za mačka, itd.

2. Lijepo vam spasiti ne samo dragocjeno vrijeme, već i novac, jer je to samo na prvi pogled, čini se da kupnja i održavanje mačke smeća traži malo novca.

Konačno, nemojte misliti ništa loše, ali proces učenja i vježbanja donijet će još više pozitivnih emocija i radosti u budućnosti!

Budite strpljivi i nagradu za svoj rad neće dugo dolaziti. Točno razdoblje za koje vaša mačka uči mudrost hodanja na toaletu nije poznata nikome, mačke, poput ljudi, su individualne. Ali kažu da je čak iu najtežim slučajevima taj proces trajao oko mjesec i pol dana.Starost mačke, u načelu, također nema veliku ulogu – oba mlada mačića i odraslih, pa čak i starije mačke obučene su.

Značenje postupka podučavanja mačke da ode u WC je postupno, iz dana u dan, premjestiti ladicu za mačke iz uobičajenog mjesta bliže toaletu.

Sustav školovanja mačaka u WC

Faza 1

Nemojte se žuriti, mačka bi trebala biti udobna. Ako je potrebno, ne morate premjestiti ladicu svaki dan, neka se mačka navikne na novo mjesto 2-3 dana. I samo kad je mačka navikla na trenutno mjesto, pomaknite ladicu dalje. Vaš cilj u ovoj fazi – pladanj bi trebao biti u blizini wc-a, a mačka bi trebala ići točno u ladicu. Ponekad možete koristiti poseban sprej za privlačenje kako biste postigli najbolji rezultat. Ne zaboravite pohvaliti i poticati mačku za svaki uspješan korak. U svakom slučaju nemojte vikati!

Faza 2

U ovoj fazi potrebno je podizati ladicu za mačke na razinu WC sjedala. Optimalna visina je oko 5 cm svaki dan. Ali imajte na umu da su sve mačke različite, budite pažljivi prema vašem kućnom ljubimcu kako biste kontrolirali situaciju i ne biste imali nelagodu.Obavezno držite poklopac za WC tako da se mačka dobije i najvjerojatnije zadovoljava svoj interes skakanjem na okvir.

Faza 3

Nakon što se mačka osjeća ugodno na potrebnoj visini, potrebno je posipati punilo svojim mirisom pod rubom WC školjke, možete posipati posebnim sprejevima za privlačenje i, ako je moguće, umetnuti ladicu izravno u WC. Da, na prvi pogled izgleda problematično, ali rezultati to vrijedi.

Postoje posebni sustavi osmišljeni kako bi učili vašu mačku da ode u WC. Vrlo je prikladan i jednostavan za korištenje. Međutim, nije tako lako pronaći u trgovinama za kućne ljubimce, a cijena ne gristi ~ 200 UAH (500 rubalja).

Ako stavite ladicu u WC ili koristite poseban sustav za treniranje, onda pogledajte gdje su vaše mačke noge. Mačka mora držati WC sjedalo i sve četiri noge su na WC-u.

Nakon što su vam napori okrunjeni uspješnim pokušajima, nemojte žuriti da uklonite pladanj iz WC-a. Pričekajte nekoliko dana za konsolidaciju rezultata. Umjesto ladice možete koristiti posebni uređaj (jastučić) za WC.

Videozapis u temi

Što trebate zapamtiti ako vaša mačka koristi WC:

1. Vrata WC-a uvijek moraju ostati otvorena;

2. Nemojte zatvoriti poklopac WC školjke;

3. Redovito čistite WC sjedalo za higijenu.

Mnogi su protivnici podučavanja mačaka u toaletu. Rekavši da je neuobičajeno za životinje, tako da vlasnik ne može kontrolirati stanje mokraćnog sustava u slučaju problema itd.

Moj savjet vam, slušajte svoje srce, pogledaj svoje omiljene i izvući prave zaključke. Također preporučujem da ažurirate svoje znanje o tome kako podučavati mačku u toaletu. Ako je mačić nestašan, pročitajte kako ukloniti miris mačjeg mokraće.

Jeste li ikad pokušali naučiti mačića za toalet?

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: