🐈 Kako podučavati mačku da pukne

Kako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

Pri odabiru kogtetochke za mačku, potrebno je uzeti u obzir temperament, karakter, dob, navike životinje. Nadalje, kako bi se priviknuli na kućne ljubimce, potrebno je što je češće moguće nositi mačku na mjesto za grebanje. Preporučljivo je to raditi nekoliko puta dnevno, posebno ujutro nakon spavanja. Možete koristiti postavku Valerian ili catnip. Da biste to učinili, ispustite nekoliko kapi novca na oštriliku. Životinja će provesti dosta vremena tamo i postupno će se naviknuti na to.

 • 1. Zašto mačka ogrebotina namještaja
 • 2. Što treba tražiti prilikom odabira oštrice
 • 3. Vrste čvora
 • 4. Kako pomoći vašem ljubimcu da se navikne na kandžu

1Zašto mačka ogrebotina namještaja

Ako kućni ljubimac živi u privatnoj kući, onda taj problem nije tako akutan. Da biste samljeti od pandže, mačke koriste koru stabla. Šivanje po sebi prirodno nastaje kada hodate na asfaltu, tvrdu zemlju. Domaće mačke lišene su prirodnih prilagodbi, stoga u apartmanu odabiru različite improvizirane sredine. Najčešće se odlučuju za mljevenje krakova stolica, sofe i tepiha. No, ponekad se životinja bori s namještajem, ne samo da oštri kandže.Postoji svibanj biti drugih razloga za ovo ponašanje kućnog ljubimca:

 • Mačka je nezadovoljna nečim.
 • Mačka ima stres, koji je uzrokovan oštrom promjenom uobičajenog načina života (preseljenje u novo mjesto prebivališta, djeteta, pojava drugog člana obitelji).
 • Mačka označava njen teritorij, osobito ako se u kući nosi novi namještaj. To je moguće zbog činjenice da na jastučićima životinje postoje posebne žlijezde koje izlučuju posebnu tajnu.
 • Vlasnik ne obraća pažnju na kućnog ljubimca, ne igra s njim. Tako mačka demonstrira prosvjed.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2 Što biste trebali obratiti pozornost prilikom odabira oštrice

Izbor glave pandža treba biti napravljen na temelju prirode životinje, njegovog temperamenta, kao i mjesta gdje mačka voli izoštriti kandže.

Odabrani model mora biti dovoljno stabilan da mačka ostane u punoj snazi. Inače, životinja će početi tražiti zamjenu.

Uređaj mora biti dovoljno visoka – tako da mačka stoji na stražnjim nogama i može se protezati ispred.

Potrebno je postaviti clawboard na mjestu gdje mačka najčešće izoštrava kandže.Ako je stan velik, trebat će vam nekoliko takvih uređaja.

Što se tiče materijalnih oštrenika, najčešće korištene postove i daske prekrivene sisalom. To je prirodni materijal koji je bezopasan za zdravlje životinje i trajan je.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

3 Vrste uređaja

Postoji nekoliko vrsta mačjih grebanja:

 • Okomito (zid).
 • Vodoravno (vanjski).
 • Igraći kompleksi.

Zidna pandža je ploča prekrivena mamurnim užetom. Postavljen je na zid.

Zidna strugala

Ako mačka voli kuhati uglove, možete kupiti kutnjak za struganje. Sastoji se od dvije daske, koje su prekrivene sisalom i montirane na uglu zida.

Kutna strugala

Horizontalni ili podni uređaji mogu biti ravni i volumetrijski.

Stan je mali sag, koji se nalazi u omiljenom mjestu životinje.

ravne mačići

Mogu se napraviti s malim zavojima radi praktičnosti.

Kogtetochka s zavojima i mjestom za laganje

Skupno – to su postovi koji su priključeni na bazu.Visina stupca trebala bi biti dovoljna za mačku, treba odabrati s obzirom na daljnji rast životinje.

Mačići stupca

Kompleksi za mačke su višeslojni dizajni stupova, police, kuća. Oni ne samo da pomažu izoštriti kandže, već i doprinose aktivnim igrama mačaka.

Igraći kompleks

PreporučeniKako pravilno i brzo naučiti mačića piti vodu

Kako pomoći vašem ljubimcu da se navikne na kandžu

Mali kitten je mnogo lakše naučiti se prilagoditi kandžama od odrasle životinje. Mačići lakše nauče nove informacije i brzo nauče. U idealnom slučaju, bolje je upoznati se s novim uređajem u dobi između 1 i 2 mjeseca. Tijekom tog razdoblja, mačke kandže su meke, i on će brzo shvatiti gdje da ih izoštriti. Ako je životinja već jedna godina ili više, proces navikavanja bit će teško i dug. Stoga bi vlasnici trebali zalijepiti na strpljenju i izdržljivosti.

 • Kada vlasnik vidi da će mačka izoštriti kandže na pogrešnom mjestu, potrebno ga je odmah prenijeti na kandžu i šape po površini oštrice.
 • Moramo pokušati napraviti slične manipulacije nekoliko puta dnevno.Posebno treba paziti ujutro kada se životinja probudi i pada. U ovom trenutku, morate ga nositi na oštriliku.
 • Možete ukrotiti životinju mačjem. Za to morate staviti nekoliko kapi novca na oštrilicu. Miris će pomoći privući pažnju životinje.
 • Možete pokušati podučavati mačku pomoću valerijske tinkture. Potrebno je umočiti vatu u alat i obrišite ga s alatom. Kao rezultat toga, mačka će provesti dosta vremena u blizini uređaja i postupno će se naviknuti na to.
 • Zabranjena mjesta moraju biti zaštićena. To se može učiniti korištenjem eteričnih ulja mirisnih limuna. Životinje ne vole ovaj miris.
 • Poželjno je stjecanje kompleksa igara, gdje mačka ne samo da može izoštriti kandže, već i aktivno provoditi vrijeme. To je osobito istinito ako vlasnici tijekom dana dugo odsutno od kuće. Tada mačka neće biti jako dosadna.
 • Morate pohvaliti mačku ako je odabrao pravo mjesto da izoštri kandže i vrišti (ni u kojem slučaju ne tuku) kad mačka pokušava pokvariti namještaj.
 • Možete pokušati posipati mačku s vodom iz boce za prskanje kada počnu ponovno izoštriti kandže na pogrešnom mjestu ili glasno približiti rukama.

Da biste podučili mačku da ogrebotine, morate ispuniti dva glavna uvjeta: odstranjivanje mačaka od oštećenja namještaja i ponuditi joj prikladnu i odgovarajuću dobnu alternativu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: