🐈 Kako podučiti mačića u ladici: 8 koraka + video upute

Kako podučavati mačića da ode u ladicu

Kada prodajete mačića, prodavači vas uvjeravaju i jednostavno im daju "zub" koji je mačić naviknut na pladanj i struganje. Ali vrlo često, sve je upravo suprotno. Dovedite kući dugo očekivanog djeteta, i on vas još jednom žaluje da je odlazak u WC nije tamo gdje bi to trebalo biti. U ovom ćete članku naučiti kako podučiti mačića u pladanj u stanu.

Sjeti se! Zbog stresa kreće, mačić ne smije ići na zahod nekoliko dana. Budite strpljivi i nemojte psovati dijete.

Kako podučiti mačića u ladicu

1. Uklonite mogućnost kretanja mačića u cijeloj kući. Pokušajte je zadržati tamo gdje ste većinu vremena. Ovo će pružiti priliku da promatra ponašanje djeteta i reagira ako je potrebno.

2. Bez primjene silne sile, s vremena na vrijeme, stavite mačića u pladanj, dajući mu priliku da njuškaju sve oko sebe kako bi se upoznali.

3. Nakon što je mačić jede ili odmah nakon spavanja, stavite je na lonac.

4. Stavite mačića u pladanj i, ako ne vrši šlagove sa šapama, onda mu to treba pažljivo pomoći. Uzmi ga za noge i pokopati punilo u pladanj za malo.

5. Čim ugledaš mačića da sjedne na zahod, počinje ogrebotati i udarati šapama – bez ikakvih buke i iznenadnih pokreti, pomaknuti ga i staviti u pladanj. Čim mačka obavlja "svoje" poslove, hvali ga i udari u njega.

6. Atraktivan čimbenik je miris mokrenog mačića. Treba blotiti mjesto stolice s salvete (bez mirisa) i staviti ga u pladanj.

7. Pokušajte promijeniti proizvođača ili vrstu punila. Moja mačka nije otišla do toaleta dok nisam promijenila vrstu punila.

8. Za svako uspješno putovanje u ladicu, pohvalite bebu, nježno ga udarajte i razgovarajte s njim. Čak i ako mačka posvuda nosi, nemojte uzeti glavu da se ljutite i oprišite!

Jednom, nakon što je vrištao i uplašio mačku, dugo je moguće pobijediti želju da odete na zahod na odgovarajućem mjestu. I sam se mjesto tretira sredstvima mačjeg mirisa urina.

Korisni videozapis

glasi:

  • što hraniti mačku;
  • kako se brinuti za mačića za 1-3 mjeseca.

U privatnoj kući

Ako živite u privatnoj kući, možete naučiti mačića da izađe na toalet.

Da biste to učinili, postupno pomaknite ladicu bliže prednjim vratima.

Tijekom vremena, ladica će biti iza vrata i potreba za njom će nestati.Da biste to učinili, morat ćete promatrati mačića, a čim sjedne u ladicu, možete ga odvesti do mjesta gdje može otići do toaleta izvan ladice.

Alternativno, možete pokušati podučavati mačku u zahodu. Mislim da je to visina vještine u podizanju ljubimca.

život sjeckanje

Prvi. Svi predstavnici mačkoga svijeta strašna sredstva za čišćenje. Da li WC zadovoljava visoke zahtjeve čistoće?

Drugi. Mačka ima tendenciju da bude izolirana. Je li sigurna kupaonica iz mačke? Je li kanalizacijska cijev zveckanje, perilica rublja, šamponi i maske za kosu pada s police, je li mačka uplašena od odvoda u WC-u?

Ako se zadovolje prvi i drugi uvjet, a mačka još uvijek ne ide na cilj i cijelo vrijeme nastoji obavljati svoje poslovanje, a zatim pokušajte s nekoliko alternativnih načina.

1 put – narančasta

Tvrdio je da mačke ne mogu tolerirati citruse. Mučenje s narančama nije naš način, ali naranče, pečene na mjestima na kojima se mačka ili mačka povremeno plijenom, otjerat će jagodice.

2 puta – lavanda

Tvrdio je da miris lavande privlači mačiće. Nekoliko prašaka za lavande ili punilo za miris lavande su dobri pomagači za stjecanje prave vještine.

3 puta – aerosol

U veterinarskim ljekarnama široko su zastupljene tzv. "Pametni sprejevi", čiji je zadatak ili gurati mačku daleko od odabranog mjesta za toalet ili, naprotiv, privući ga. "Antigadin", "Moje mjesto", "Osposobljavanje za toalet" – uvelike olakšavaju život vlasnika malog mačića.

4 puta bez strujanja

WC za čiste noge često nije prikladan za mačiće – jednostavno ne razumiju što učiniti u njemu! Srušite nekoliko listova na komadiće i pustite dijete da igra sa komadima papira – oni su tako lijepo šaputajući, možete se sretno … onda mi zapravo trebamo!

Ali nakon toga morate razmišljati o ispravnom punilu za toaletni mačić.

Zaustavite svoj odabir da počnete s drvenim punilima, već pokušajte s punjenjem kukuruza, onom za glodavce.

5 puta – ergonomski

Najbolji i najprikladniji način je da mačka ili mačka otvore poklopac za WC školjku, obavljaju mokro ili tešku radnju, a zatim ih operi iza njih. Ovo je maksimalni program. Minimalni program – kako bi naučio mačku da ode u WC u ljudskom WC-u.

Mislite da je neodoljiv? Za strpljivost postoji strpljivost i 21 dan neprekidnog rada. Pročitajte više ovdje.

Pročitajte o vrstama mačjeg smeća.

Što učiniti tako da mačka ne sranje

Nekoliko dobrih savjeta onima koji su s ulice uzeo odraslu životinju i nastoje mu naučiti dobre manire.

Mjesta na kojima nekadašnja "katastrofa" ulice "stratila", tretiraju amonijakom ili ocatom – više ih neće smatrati "tundrom velikim … Gdje ja želim, idem tamo".

Ali u samom ladicu ne ulijte kupljeno punilo, već običnu zemlju ili pijesak. Cijenimo ljepotu ideje!? Konzistencija i miris zemlje ili pijeska će im se činiti poznatiji i dragiji, a mačka će radije razumjeti ono što želite od nje.

Pročitajte više o tome kako smanjiti sranje.

Iskreno želim vam uspjeh i pobjede u podizanju malog prijatelja. Ako imate i druge savjete o podučavanju mačića u ladici, pričekajte ih u komentarima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: