🐈 Kako podučavati mačića da jede samostalno kod kuće

Kako podučavati mačića da jede

Mala, pahuljasta mala loptica, koja još uvijek ne može ništa učiniti, može se pojaviti u kući iz raznih razloga: rano je izopćena iz majke mačke, pokupila se na ulici, pokazala si siroče itd. Naravno, novi vlasnici koji su ga zaštitili bit će zbunjeni pitanjima: kako podučiti mačića da jede samostalno i kako ga hraniti.

sadržaj

 • Kako trenirati mačića da jede
 • Što hraniti

Ako mačić još nije navršio mjesec dana, vlasnik će morati učiniti sve kako bi barem djelomično zamijenio sićušnu majku, jer takvo dijete nije naučeno raditi ništa sam po sebi i potrebno je jesti da bi preživjela.

Zapravo, podučavanje mačića da jede i pije je težak i jednostavan zadatak u isto vrijeme.

Potrebno će puno strpljenja, proći će nekoliko neprospavanih noći, a dijete neće moći sve nauči. No, prirodni instinkti, uključeni u pahuljaste mrvice iz ranog djetinjstva, uvijek dolaze u pomoć vlasnicima koji njeguju. Oni će ubrzati proces podučavanja mačića za nezavisno hranjenje.

Kako trenirati mačića da jede

Cvrčanje kugla već je gladna i još nije naučio ukrotiti taj osjećaj. Dječak ne može ni kružiti po tanjuriću, a da ne spominje apsorpciju ozbiljnije hrane.A onda je sva nada isključivo na svojim vlasnicima: oni su oni koji će prvi put doslovno hraniti dijete iz ruku i vrlo postupno podučavati mačića da jede sam.

Mali siromašni kolega neće moći naučiti jesti na isti način kao, primjerice, mjesečni kućni ljubimac. Dijete će biti izliveno iz pipete ili kanile šprice, dok je jedina hrana za koju je naviknut mlijeko. I to će se morati obavljati često, oko 8 puta dnevno, uključujući noću. Nakon jela mačiću se prikazuje lagana masaža punog trbuha. – tako bi njegova majka učinila, lizajući dijete, ako je blizu, a sada će vlasnik također morati naučiti. Masaža je potrebna za pravilnu formiranost crijeva, tako da ne biste trebali zanemariti postupak.

© shutterstock

Po dolasku na 6 tjedana, vrijeme je da podučavamo mačića da neovisno jesti. Morate početi s lakiranjem za učenje:

 • pripremite zdjelu dovoljno visoko da se mačić ne mora sagraditi nisko (tako će mu biti neugodno da nauče lakirati);
 • sipati mlijeko ili posebnu mliječnu hranu za mačiće;
 • dovesti dijete u zdjelu i lagano umočiti svoje lice u mlijeko.

Dovoljno je da, lizući zube, mrvica okusi ukus hrane.Ali to ne znači da je samo tako sretan da nauče mačića da jede sam. Može potrajati neko vrijeme prije nego što se kućni ljubimac uspije hraniti., No, glavna stvar je ne prisiliti mrvicu da se pokrije snagom, a ne da ga duboko zagriza: to će samo razviti gađenje i neprijateljstvo prema zdjelu i sam proces učenja. Potrebno je postupati prema načelu "gladovati – jesti".

Čak i ako je mačić malo pio, možda mu je dovoljno da se u ovom trenutku zadovolji ili razumije načelo lakiranja.

I nemojte se bojati, ako se, kada pokuša naučiti piti sami, kućni ljubimac odjednom gazi ili kašlja: ako je brzo prošao, ništa se strašno nije dogodilo. Ovo je samo prevladavanje malih poteškoća i navikavanje na novi "posao" za mačića.

Savjet: Možete poučiti bebu da pije iz vašeg prsta tako da ga uranja u mlijeko i pusti da lizne kapi. Ali ne biste ga trebali zlostavljati na ovaj način: lakše je nego sami se okupati, tako da ponekad raspršeni mačići odbiju piti bez pomoći i ne žele "raditi".

U posebno teškim slučajevima, čak i tvrdoglavi ljudi moraju održati mali štrajk glađu kako bi na kraju naučili da jedu.

Što hraniti

Prva hrana za mačića starih nekoliko tjedana u svakom slučaju bit će samo mlijeko ili njezina zamjena iz trgovine za kućne ljubimce. No, u dobi od 1 mjeseca, možete postupno uvesti prvu komplementarnu hranu u dječju prehranu (ali ne isključujući mlijeko s izbornika).

Važno je: bolje je pokazati da je veterinar rano odselio od majke do veterinara kako bi razgovarao o daljnjoj prehrani. Specijalist će vas naučiti kako hraniti dijete, na temelju dobi, zdravlja (često su oslabljeni gnijezda) i pasmine soje.

© shutterstock

Popis proizvoda koji su dopušteni takvom malom mačiću još nije velik:

 • mlijeko;
 • mekani krastavci otopljeni u mlijeku;
 • govedina ili piletina (smrznuta i zatim kuhana);
 • tijesta od goveđeg mesa ili peradi.

Istodobno je zabranjeno hraniti mačića:

 • dimljena mesa, slana hrana;
 • svinjski;
 • hrana iz majstora stola;
 • istekla hrana ili proizvodi slabe kvalitete.

Preporuka: ako dijete "ne razumije" što učiniti sa punjenjem, možete staviti sitni komad ove hrane u usta. Kao pravi (iako još mali) grabežljivac, mačak će reagirati na vaše tragove i vrlo brzo, nakon što dođe do okusa, naučit će jesti "odraslu hranu".

Sitna, pahuljasta mala loptica je još uvijek prilično mala, ali brinuti se za njim će zahtijevati trud i vrijeme, i strpljenje od strane vlasnika, Zamjena majke mačića i naučiti ga je sve što je dirljivo, ali istovremeno i odgovoran posao. Negdje u dubini njegove još uvijek vrlo djetinjaste duše, ljubimac osjeća u čijim je rukama sada njegov život, a jak i velik čovjek jednostavno nema pravo obmanjivati ​​ga u nadi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: