🐈 Kako obrazovati mačića, mačka, mačka

Kako podići mačića od ranog doba?

Potrebno je početi podizati mačića od prvog dana njegova premještanja u novi dom. Potrebno je pažljivo naučiti životinju u pladanj, koristiti kandžu, ukloniti agresivne manifestacije kućnog ljubimca, s obzirom na stres koji se doživljava kao posljedica pomicanja i odvajanja od majke mačke. Inače će odrasti divlji i nekontrolirani.

U dobi od tri mjeseca, ponašanje mačića oba spola se ne razlikuje. Podizanje mačke-djevojke bi trebalo biti isto kao i mužjak. S dobi, razlika u njihovu ponašanju postaje vidljiviji.

 • 1. Mogućnosti podizanja mačića
  • 1.1. Bengalska pasmina
  • 1.2. Maine coon
  • 1.3. Kuril Bobtail
  • 1.4. Kako ukloniti manifestacije agresije

1Korisni mačići

Mačke-dječaci pokušavaju zauzeti dominantnu poziciju u kući, da postanu vođe. Često pokazuju agresiju. Miris mačaka je jači nego kod mačaka, jer nisu tako čisti i ne vole lizati.

Djevojke su više nježne i otvoreno izražavaju emocije. Oni neće postaviti svoje vlastite zapovijedi u stanu, ali će s blagim ponašanjem moći postići ispunjenje želja vlasnika.

Da biste podigli mladić dobro, morate uzeti u obzir osobine pasmine.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

1.1 Bengalska pasmina

Škotski mačići

Ponašanje škotskog skela i škotske ravnine je isto. Uostalom, jedna mačka može imati bebe s različitim ušima u isto vrijeme.

Smatra se da je odgajanje beba ove pasmine lagano: brzo se naviknete na pladanj, nikad ne skočite u ormariće, nemojte ogrebati kauč i zavjese, brzo se naviknuti na struganje. Ali posljednja stavka nedostaje u kući, namještaj će patiti.

Značajka škotskih mačaka je da im se ne sviđa sjediti na svojim rukama. Potrebno je strpljenje da ih budu ukrotili. U prvih dana nakon pojave mačića možete ga samo lagano udariti, a da ga ne podignete i ne podižete s poda. Za nekoliko će dana naviknuti na svoje ruke i biti će nježniji.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

1.2 Maine Coon

Sfinga mačića

Ova pasmina ima poslušan i nježan karakter. Uz veliku inteligenciju, mačići brzo uče vještine potrebnih ponašanja u stambenoj zgradi. Nisu agresivni i vole igrati s djecom.

S mekim i stabilnim karakterom, sfingi se lako mogu povezati s drugim kućnim ljubimcima. Ove mačke nikada ne čine ništa iz zla i ne drže ogorčenje protiv vlasnika.

Sfinks ima veliku potrebu za komunikacijom. Samoća koja ova pasmina nosi teško. Od njih, možete postići puno primjenom miluje kada se obrazuje.

Sfinge se puno znojiti, a znoj i masti nakupljaju se u nabore kože životinje. Ako ne očistite kožu, tada će namještaj ostati mrlje. Stoga, mačić treba podučavati da redovito opere od ranog doba.

PreporučeniKako pravilno i brzo naučiti mačića piti vodu

1.3 Kuril Bobtail

Da biste privukli mačku na kandžu, morate ga prskati posebnim raspršivačem ili slabim rješenjem valerijana, priložite mu omiljenu igračku. Jednostavno možete objesiti na zid, gdje mačka razbija tapete, komad starog tepiha.

Varijante samogradivanja kogtetochka

Jednostavno je sami izraditi uređaj. Da biste to učinili, štap bi trebao biti zamotan s debelim užetom.

1.4 Kako ukloniti manifestacije agresije

Za kućne ljubimce bio je nježan, mirno, potrebno je ispravno postupati i razumjeti razloge njegovog agresivnog ponašanja. Ubodi životinju u sljedećim slučajevima:

 1. 1.Mačka se prepala. Kada beba prijeđe prag kuće, sve mu je alarmantno i instinktivno oslobađa kandže. U prvim danima morate biti posebno nježan i nježan s njim.
 2. 2. Povrijeđen osobni prostor mačke. Uzrok straha i agresije može biti iznenadna životinja, najčešće pas. Potrebno je smiriti ljubimac i jasno je da ništa ne prijeti.
 3. 3. Ljubavni ljubimci na igri. Mačak ogrebotine i ugriza loše tijekom igre. Ne shvaća da je ranio gospodara. U tom slučaju pomaže oštar pamuk. Ovaj zvuk će jasno pokazati da se radi o pogrešnoj stvari.
 4. 4. Mačka nema pokret. Trebala bi biti aktivnija igrati se s njom: pomoću konopa s komadom papira kako bi naučio životinju da preskoči prepreke.
 5. 5. Pet se zabrinjava zbog mirisa. Mačke imaju oštar osjećaj mirisa, a neugodan miris uzrokuje njihovu agresivnost.

Pažljiv odnos prema kućnom ljubimcu brzo će ga naučiti potrebnim vještinama za život u obitelji.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: