🐈 Kako odbiti mačke označiti vrata?

Kako oteti mačke označavaju vrata: metode i sredstva

Često, kada napuštate kuću ili stan možete promatrati vrlo neugodan fenomen – miris urina i kapanja na vanjskoj strani ulaznih vrata. To je zbog činjenice da je neka mačka, vjerojatno susjeda, obilježila njezin teritorij. Razlog je činjenica da mačka živi u stanu, čija je estrusa. Zatim je ponašanje mačke objašnjeno činjenicom da želi doći do nje. Da biste spriječili takve situacije, trebate biti svjesni kako se otjerati mačke označavaju vrata.

 • 1. Hiss
 • 2. Metode uklanjanja urina i mačaka koji prestrašuju

1Shipenie

Ako ste uspjeli uhvatiti životinju na mjestu zločina, onda je bacanje nosa ili premlaćivanje beskorisno. Postoji vrlo čudna metoda hrabrosti, što podrazumijeva razgovor s mačkom na svom jeziku. Metoda izgleda smiješno, ali je učinkovita. Morate uzeti krvnu mačku za ovratnik i podignuti ga na razinu očiju. To će prisiliti mačku da povuče rep i šape. Zatim morate početi zazvučati zvukove lica životinje, nježno udarajući uši. To bi trebalo biti učinjeno sve dok mačka ne pokuša pokriti lice sa šapama, cviliti i izbiti. Onda se životinja treba pustiti. Potrebno je cijelo vrijeme gledati u mačeve oči, inače će sve uzeti za igru ​​i nastaviti stavljati oznake.

Nakon toga se vrata moraju temeljito oprati vodom i aromatskim deterdžentom i "označiti" svojim mirisom. To podrazumijeva da ispod vrata morate bacati nešto što miris poput domaćina, na primjer, majicu ili čarape. Žena može iskoristiti sve što miris njezinog omiljenog parfema. U tim slučajevima, ako životinja dođe na vrata, osjećajući miris osobe koja ga je naučila, neće biti prljava. Ova metoda je djelotvorna, jer mačke obično označavaju osporavani teritorij i trebaju se pokazati tko je ovdje pravi vlasnik.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2 načina uklanjanja urina i zastrašivanja mačaka

Ako se vrata ne ispiru iz urina ostavljenog mačkom, onda će drugi pojedinci doći i obilježiti ovu površinu. Da biste ih odvojili od njih, morate obraditi vrata pomoću bilo kojeg od sljedećih alata:

 1. 1. Kalij permanganat. Potrebno je uzeti slabo rješenje ovog proizvoda i tretirati ga s prljavom površinom. Tragovi mangana sami se isprati vrlo lako.
 2. 2. Ocat. Ovaj alat vrlo brzo uklanja neugodne mirise. Još jedna prednost octa je njegova sposobnost da se brzoopada. Nakon tretiranja označene površine s octom, temeljito isperite vodom.
 3. 3. Vodikov peroksid. Peroksid je izvrstan dezinficijens. Također uklanja neugodan miris. Oprez mora biti primijenjen u slučajevima kada je potrebno tretirati lakiranu površinu, u suprotnom premaz može biti oštećen.
 4. 4. Alkohol. Životinje ne vole miris alkohola pa ako se s ulice dijeli s alkoholom, mačke drugih ljudi neće se ni htjeti približiti.
 5. 5. Jod. Potrebno je uzeti pola litre vode i otopiti pet kapi joda u njemu. Ispada izvrstan alat za uklanjanje mačaka koji ne mogu podnijeti miris joda. Pomoću ovog alata možete upravljati vratima ulaza, tako da druge mačke ne idu tamo.
 6. 6. Pranje sapunom. Učinkovito pri pranju vrata u slučaju prisutnosti mačjih oznaka. Pranje sapuna je bezopasno na bilo koju površinu i dobro uklanja mirise.
 7. 7. Crveni papar. Ovaj začin može se širiti na mjestu gdje je mačka postala nered. U ovom slučaju, on neće doći tamo.
 8. 8. Soda. Morate pripremiti snažno rješenje sode i obraditi ih vrata i pod ispod vrata.Kada je pod suha, preostala soda će morati proći.
 9. 9. Bleach. Otopina izbjeljivača (možete upotrijebiti "bijeli") tretira se s prljavim područjem i ostavi tri dana. Treba imati na umu da je izbjeljivač korozivan i može oštetiti površinu vrata.
 10. 10. Agrumi. Miris ovog voća je suviše oštri za životinje. Najučinkovitiji sok od limuna, koji treba tretirati područja.

Taj se problem može riješiti pomoću stručnih alata koji se mogu kupiti u bilo kojem trgovini.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: