🐈 Kako odrediti spol mačića i razlikovati dječaka od djevojke u prvim danima života

Kako odrediti spol novorođenog mačića: glavni znakovi razlike između dječaka i djevojke

Dolaskom mačića, mnogi uzgajivači počinju razmišljati o pronalaženju odgovarajućih vlasnika za njih. No, većina onih koji žele, prije skrivanja životinje, zainteresirani su za seks. Da biste utvrdili spol odraslih 3 mjeseca starih mačića jednostavno po spolu, ali s novorođenčadi, situacija je drugačija.

Da biste razlikujete mačku od mačke već u prvim danima života, lako je znati nekoliko osnovnih značajki i pravilno pregledati novorođenče.

  • 1. Glavne razlike između mačaka i mačaka
  • 2. Seksiranje mačića po seksu
  • 3. Kako odrediti spol bojom vune?
  • 4. Folk metode za određivanje spola mačića
  • 5. DNA test

1 Glavne razlike između mačaka i mačaka

Malo je lakše utvrditi spol mačića odmah nakon rođenja, jer će nakon par tjedana krzno pokriti svoje genitalije i bit će teže vidjeti razlike. Glavne značajke pomoću kojih možete razlikovati mačku od mačke su:

  • seksualne osobine;
  • boja kaputa;
  • vanjski znakovi (tijelo, izraz lica);
  • DNA test.

Preporučljivo je provesti inspekciju odmah nakon rođenja mačića, bez da mačka lizne potomstvo. Moguće je odrediti spol mačića ovim obilježjima u roku od 1-2 mjeseca nakon rođenja, ali samo u kratkovidnim pasmina mačaka (britanski, sfingi). Dugotoka škotska djeca u ovoj dobi već će imati dugu kosu i neće biti tako lako vidjeti razlike.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

2 Određivanje spola mačaka po spolu

Prije nastavka pregleda novorođenčeta, temeljito operite ruke sapunom i vodom. Ruke bi trebale biti tople i bez mirisa. Majka djeteta treba biti ohrabrena i ometena liječenjem tijekom pregleda njezinih mačića. Nakon ove jednostavne manipulacije, možete nastaviti izravno na pregled svakog ljubimca, lagano ih stavljati na dlan trbuha dolje i podizanje rep. Spol se može odrediti pomoću urogenitalnog otvora i udaljenost između nje i anusa. Kod mužjaka, udaljenost između otvora je veća (oko 10 mm), a oblikom nalikuju debelom crijevu iste veličine. U ženki, udaljenost između anusa i urogenitalnog otvora je pola manje, au formi izgledaju više poput linije.

Povrh toga, u dobi od dva tjedna, mačke imaju malu pahuljicu između anusa i genitalija, u to vrijeme, kao u mačaka, nema takve stvari. Nakon što su bebe stare 2 mjeseca, možete se osjećati za muške testise. Morate lagano staviti ljubimac na leđa i nježno držati područje prepona s dva prsta, pomičući ih s donjeg trbuha na anus. Ako se tijekom pregleda dva testisa, veličine graška, probed, onda možemo sigurno reći da je mačić muški.

Nemoguće je snažno pritisnuti na trbuh mačića kada ga se osjećaju i uhvatite ga po grudima. Grubo rukovanje moţe ozlijediti maĉku i proviriti majku maĉku. Također je poželjno provesti postupak pregleda nakon hranjenja bebe, bez uzimanja iz obroka.

PreporučeniUpute za uporabu droga Sex Barrier za mačke i mačke

3 Kako odrediti spol bojom kaputa?

Neki iskusni uzgajivači vole odrediti spol novorođenih mačaka po boji svoje vune, iako je ova metoda puno složenija od prvog. No, ako je mačić koji je star mjesec dana dugotrajan, već je teško prepoznati njegov spol prema spolu, a njegovi organi još nisu dovoljno razvijeni. U takvim slučajevima, i sprema ovu metodu.

Boja kornjača je karakteristična uglavnom za ženke, ali u nekim rijetkim slučajevima nalaze se mužjaci s trobojnom bojom. Mačke s tom bojom su neplodne. Mali mačići imaju krzno na glavi u monokromatskoj boji, dok djevojke najčešće imaju višestruke mrlje. Čvrsta crvena boja ukazuje na to da je mačić muški.

PreporučeniGestrenol za mačke i mačke: upute za uporabu

4Natalne metode za određivanje spola mačića

Popularne metode mogu konačno uvjeriti vlasnika točnosti rezultata, ali obično se ne koriste kao jedina opcija potvrde. Ipak, neki pažljivi uzgajivači koriste ove metode i nepogrešivo prepoznaju podljeve pahuljastih beba.

Mjesec dana nakon rođenja kućnih ljubimaca možete vidjeti da mužjaci drže rep uz pomoć cijevi kad se mlijeko izlije iz zdjelice, dok su ženke nježno stavljene na pod. Kod mačaka, urin ima osebujan i jači miris nego kod mačaka.

5 DNA test

Najpouzdaniji, ali skupi način prepoznavanja seksa kućnog ljubimca, dajući 100% -tni rezultat, je DNA test.Ova metoda se uglavnom koriste uzgajivača koji uzgajati i prodavati pedigre mačiće.

Za test, stručnjak zahvati unutarnju stranu obraz iz mačića. Prilikom takve analize, ispada ne samo spol ljubimca nego i predispoziciju za genetske bolesti.

Da biste odredili spol novorođenčeta, nije potrebno čekati da odraste. Sve gore navedene metode pomoći će lakše otkriti spol mačića bez pomoći stručnjaka. Ako postoji sumnja, uvijek možete koristiti test DNA ili pričekajte nekoliko mjeseci kada djeca odrastu i bit će lakše utvrditi njihov spol.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: