🐈 Kako odmažiti mačku da gristi i ogrebotine, što učiniti ako napadne, zašto se žuri?

Kako odmažiti mačku da gristi i ogrebotina?

Slika idealne mačke zasigurno će uključivati ​​nježnost i mahnitost, ali postoji prilika za rješavanje kuća pravih tigra, koje će žuriti vlasnicima ratnim meowom. Da biste se riješili nepoželjnog ponašanja, vrijedi razumjeti njezine uzroke: je li doista agresija ili se životinja igra s vlasnikom na taj način. Ponekad je dovoljno samo usmjeriti energiju mačke na mirni tečaj. Važno je da se ne naljute na nju, ali smireno poduzimate mjere za zaustavljanje agresije – životinja se neće progutati bez razloga.

 • 1. Uzroci agresije pasa
 • 2. Kako odmažiti mačku da gristi i ogrebotine?
 • 3. Savjeti za rješavanje agresivnih životinja

1 Uzroci agresije pasa

Da biste razumjeli kako odgovoriti na mačje agresije, trebate razumjeti njezine uzroke:

 • Prvi razlog, koji je daleko od najčešćih, ali gotovo nepodoban za prilagodbu, jest osobitosti karaktera. Primjerice, pasmina ih objašnjava, primjerice, sijamske mačke su sklone ljubomoru i, nakon što izaberu jednog člana obitelji kao vlasnika, mogu napasti ostatak.
 • Bolest. Poput ljudi, mačke su jako razmažene raspoloženjem tijekom bolesti. Osjećaj boli, životinja često nije svjesna onoga što mu se događa, a vani je u potrazi za izvorom opasnosti.Oslabljena mačka, prema instinktima, mora biti posebno oprezna, jer je lako plijen za grabežljivce. Stoga, u starosti, mnoge životinje postaju agresivnije.
 • Često, agresija je očitovanje straha od nečega. Ako se životinja boji, onda je napad za njega prirodna reakcija. Neke mačke mogu se čak uplašiti iznenadnim pokretima ruku, pa stoga mnogobrojni ugrizi na ruke vlasnika.
 • Ako životinja ne sudjeluje u reprodukciji, preporuča se sterilizacija. Osim činjenice da će se riješiti hormonskih problema, njegova će se razina agresije značajno smanjiti jer više neće biti toliko važno da mačka potvrdi svoje pravo na teritorij gdje se vlasnik često smatra neprijateljem.
 • Mnoge životinje imaju tendenciju da se dobiju alfa položaj u stadu, čak i ako je stado mačka i njezin vlasnik. To je osobito izraženo u razmaženim mačkama, koje mogu zahtijevati hranu uz pomoć zuba i kandži.
 • Zamjena je osebujna mačkama. Dakle, ako se mačka nije uspjela riješiti druge mačke sa svog teritorija, često se "razbija" na domaćinu.
 • Ponekad mačke napadaju, prekomjerno ekspresiraju tijekom igre ili odmah nakon njega. Ovo ponašanje je normalno, vrijedno je da se životinja smiri.
 • Životinja ugrize i kad mu nedostaje pozornosti. Iz istog razloga, mačke se ponekad natječu svojim domaćinima noću – dosadno im se nitko s kim ne može igrati.
 • Agresija nakon poroda u mačkama je također apsolutno normalna, morate pričekati dok se mačići ne odrasli.

Postoji mnogo razloga zašto mačka napada vlasnika. U većini slučajeva životinja nije kriva za napade, budući da su uzrokovani nagonima. Mnogi ljudi odbacuju činjenica da mačka ugrize kad se glačalo – odgovor na pitanje zašto se to dogodi također treba tražiti među navedenim razlozima. Možda se boji vlasnika ili samo usamljenik po prirodi.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2 Kako odbijati mačku kako gristi i ogrebotina?

Shvaćajući uzroke agresivnog ponašanja, možete ga početi prilagoditi.

Ako mačić ugrize i ogrebotine, treba obratiti pozornost na to da li se kućanstvo ne igra s njom uz pomoć ruku i nogu. Nakon navikavanja na prstima, ponašat će se na isti način kao i odrasli. Mačić treba puno igračaka i čestih aktivnih igara, ali s posebno dizajniranim predmetima.

Kada je životinja već odrasla osoba, a bolesti su isključene, vrijedno je započeti odlučujuće obrazovne mjere:

 • Prilikom napada, moguće je i čak preporučiti glasno zvukove – mačke im se jako sviđaju. Glas ne bi trebao biti prestrašen, ali strog. Kako biste poboljšali učinak, pljesnite ili bacajte nešto na pod.
 • Spray pištolj savršeno pomaže u obrazovanju agresivnog ljubimca. Većina mačaka ne vole vodu, pa je nepoželjno ponašanje dovoljno da ih izbacite iz boce za prskanje, strogo govoreći: "Ne".
 • Da biste se nosili s napadima pomaže ručnik, obrišite se na pahuljasto agresor svaki put kada odluči napadati. Ali vrijedi uzeti u obzir da u nekim mačkama uzrokuje još više agresije, pogotovo ako odmah uklonite tkaninu.
 • Ne možete pobijediti mačku, maksimalna dopuštena fizička kazna je kliknuti na nos. Njezin je nos vrlo osjetljivi organ, a dodirivanje je neugodno. Tako će životinja razumjeti da je njegovo ponašanje pogrešno.
 • Bitke tijekom igre trebaju biti zaustavljene ignoriranjem. Ubrzo će se mačka smiriti i zaustaviti gristi.
 • Tijekom napada, možete uhvatiti mačku po trbuh vrat i držite ga neko vrijeme u limbu. Tako mačke kazniti svoje mačiće. Ova gesta podsjeća da je alfa u stadu gospodar.
 • Ako mačka još mahati rukom ili nogu i objesiti na nju, ne pokušavajte pobjeći. To, prvo, može dovesti do ozljede, a drugo, potiče daljnje napade, jer nalikuje pravi lov, interes za koji je u životinjama postavljen genetski.

Ponašanje mačke je gotovo uvijek moguće prilagoditi, stoga nemojte očajavati ako se kućni ljubimac pretvorio u pahuljasti terorist.

3 Savjeti za rukovanje agresivnim životinjama

Kao što je gore spomenuto, ponekad je agresivnost značajka karaktera koja će morati biti pomirena. Potrebno je podići ljubimac, ali kazna je dopuštena samo u onim slučajevima kada prvi baca, bez provokacije od strane vlasnika. Stroking kada životinja jasno ne želi ovo je također provokacija, i to se mora zapamtiti.

 • Kada je agresivna mačka potpuno zdrava, uključujući psihološki, njegov napad uvijek uzrokuje neki čimbenik, čak i ako vlasnici ne razumiju što izaziva ljubimac. Valja napomenuti da uzrokuje agresiju – iznenadni pokret, zvuk ili poseban miris i pokušajte je ukloniti iz života životinje, inače se napadi mogu postati trajni.
 • Čak i ako ste samo dopustili vašem ljubimcu da izgreće vaš želudac, trebali biste odmah zaustaviti milovanje kada se životinja ukočila, zalupila, pritisnula uši i počela nervozno pomicati rep.
 • Mačke također mogu biti hirovite i čak imaju pravo to učiniti. Vrijedno je obratiti pažnju na dodirivanje područja tijela koje životinja voli ili izaziva iritaciju. Možda će kućni ljubim izniknuti dodir u njegove uši, čak i ako se tretira svojim leđima milo povoljno.

Mačka treba osobni prostor. Njegova odsutnost često uzrokuje agresiju, stoga ne postavljajte pažnju na kućnog ljubimca. Ne biste se trebali ljuti na prirodu životinje, osjećate ljubav, čak i ako to ne pokazuju, a prije ili kasnije će odgovoriti vlasniku s istim. Odbijanje mačke koja može ugristi ponekad je teška, ali ako imate strpljenja i ljubavi prema četveronožnom prijatelju, sve će se riješiti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: