🐈 Kako odmažiti mačku da govori bilo gdje (ne u ladici) i zašto to radi?

Kako odbijati mačku da ne pokvari pladanj?

Bez obzira na životinje, bilo da se radi o malenom mačiću, staroj neuteriziranoj mački ili mladoj mački, vlasnik kućnog ljubimca ima priliku suočiti se s problemom kada mačka označava teritorij u kući. Poteškoće s navikama na pladanj mogu se dogoditi odmah kad se životinja pojavi u kući ili tijekom vremena. Vlasnici su izgubljeni u ovoj situaciji i počinju pogriješiti, čime se pogoršava situacija i popravlja neželjeno ponašanje životinje. Ponderirana analiza razloga zašto mačka ili mačka odu u WC, gdje god se nalazili, spremit će puno živaca vlasniku i poboljšati kvalitetu života ljubimca.

 • 1. Zašto ljubimac ne ide u pladanj?
 • 2. Bolest
 • 3. Uklanjanje krakova
 • 4. Neodgovarajući raspored mačka legla
 • 5. Promjene u okolišu
 • 6. Stres iz izgleda novog ljubimca
 • 7. Razdoblje seksualnog lova
 • 8. Izgled u kući malog djeteta
 • 9. Dob
 • 10. Zaključak
 • Pokaži sve

1Zašto kućni ljubimac ne ulazi u ladicu?

Mačke su vrlo čiste po prirodi. Ako je životinja iznenada počela ići u pladanj, to znači da ga nešto gnjavi. Uzroci neželjenog ponašanja mogu biti:

 • Fizička nelagoda.
 • Stanje stresa, psihička nelagoda.
 • Neodgovarajuća ladica.
 • Problemi u ponašanju.

Ova je podjela općenita. Za usvajanje obrazovnih mjera potrebno je detaljnije proučiti pojedinačne osobine životinje.

Prije svega, potrebno je provesti detaljnu analizu ponašanja i životnih uvjeta kućnog ljubimca. Što se točnije uzrok utvrdi, to će lakše ukloniti mačku u govno.

Nije uvijek mačka mahala, bilo gdje, jer nije navikla na pladanj. Postoji svibanj biti ozbiljniji razlozi za ovo ponašanje.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2Bolezn

Životinja doživljava bol u procesu urinating ili defecating zbog bolesti u razvoju. Mačka, prolivena pokraj ladice, pokušava jasno razjasniti da joj treba pomoć. Ili tražite mjesto gdje odlazak u WC neće ozlijediti. Pokušavajući se osloboditi na podu, krevetu, tepihu, u cvjetnim posudama, u ormaru ili cipelama.

Rješenje: samo posjet veterinaru u klinici i dostava odgovarajućih testova dat će točan odgovor o stanju životinje. Prvi isključuje urolitijazu. Kod kuće je nemoguće utvrditi prisutnost ili nedostatak problema sa zdravljem kućnog ljubimca.

PreporučeniKako podučavati mačića i odraslu mačku na grebanje

3 Uklanjanje krakova

Ponekad u mačiću, radi očuvanja cjelovitosti namještaja, kandže kirurški se uklanjaju (onihektomija). Nakon toga, njezine šape postaju nezaštićene i izrazito osjetljive. Proces kopanja i zakapanja čvrstog punila uzrokuje veliku bol.

Što učiniti: nemojte ukloniti kandže. No, ako je ova operacija već izvršena, potrebno je odabrati pravi punilo ili koristiti posebne pelene.

PreporučeniZašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

4 Neispravna mačka

Mačke – životinje čiste i nježne, ljubazne udobnosti. Stoga, kada uređaj mačka nosila mora uzeti u obzir niz čimbenika i značajki:

 • odaberite dovoljno veliku veličinu ladice tako da se mačka savršeno uklapa u njega;
 • odbojnici ne smiju biti previsoki za mačiće, a ne preniski za odraslu mačku;
 • provjerite je li ladica u sigurnom, sigurnom mjestu za mačku;
 • hrana ne smije biti u blizini wc-a;
 • ne bi trebalo biti oštećenih kemijskih mirisa na ladici za mačke;
 • čišćenje u ladici mora biti izvršeno pravodobno;
 • pokupiti punilo koje bi mačka voljela.

Vrijedi isprobati jedan po jedan nekoliko različitih punila bez arome. Jedno od punila sigurno će odgovarati životinji.

Najviše ograničavajuće mačke i mačke stane mačji WC u obliku zatvorene kuće. U nekim slučajevima, problemi s hodanjem pored ladice počinju nakon zamjene stare ogrebotine s novom. Nemojte dramatično izvršavati promjene. Kako bi mačka mogla napisati novu ladicu, potrebno je staviti drugu kozu za mačak uz prvu.

Promjene u okolišu

Premještanje u novi stan, zamjenu namještaja i popravke može uzrokovati veliku anksioznost mačiću. Njegov bivši prostor, uobičajen, označen odgovarajućim mirisima, nestao je ili promijenio. Životinja mora hitno označiti teritorij. Rješenje: životinju treba pomoći da svlada sve nove i ispravne ponašanje. Da biste to učinili, morate pažljivo liječiti posebnim alatima na svim mjestima gdje je mačka bila šljiva. Nemojte koristiti otopine koje sadrže ocat i klor kako bi se uklonili mirisi. Liječenje možete završiti sprejevima kako biste obeshrabrili mačke na neprikladnim mjestima.Neki vlasnici savjetuju da se na suhim površinama stave suhe ljuske citrusa. Mačke ne vole ovaj miris. Trake dvostrane trake, zalijepljene na podu u mjestu gdje se kućni ljubimac sranje, također mogu pomoći u odstranjivanju životinje. Neugodna ljepljiva šapa zamaraju mačke.

Primjena odgovarajućeg mirisnog označavanja pomoći će smanjiti anksioznost i povećati osjećaj povjerenja životinja. Da biste to učinili, temeljito obrišite ljubimac komadom suhe krpe, naročito na području njuške i vrata, i time nanesite svoj miris na tkaninu. Obrišite novi namještaj i kutove prostorija ovom krpom. Kako bi se mačka osjećala sigurnijim, možete ga stvoriti novim salonima, visokim policama. Gledajući dolje, mačke se osjećaju sigurnije. Pokušajte više pažnje posvetiti životinji. Igrajte zajedno svoje omiljene igre.

Ni u kojem slučaju ne bi trebalo kazniti mačku! Vrišti, trlja nos u bocu i drži ga nasilno u pladanj. Takvo ponašanje domaćina samo povećava stres životinje i može uzrokovati suprotan učinak. Neželjeno ponašanje će biti ispravljeno.

Udruživanje između WC-a i olujne pozornosti vlasnika će gurati životinju na izlučivanje kad god mačka postaje usamljena.

6Izbiti od izgleda novog ljubimca

Nova mačka ili mačka u kući je neizbježan stres za životinju. Mačke se bore za vodstvo i teritorij pomoću oznaka uglova, namještaja itd.

Što učiniti: provesti prethodnu obuku. Uređujte zasebna mjesta za svakog ljubimca. Zdjela, WC, kreveti – sve bi trebalo biti individualno. Bolje je u početku uzgajati životinje u različitim sobama i postupno upoznati, dajući se naviknuti na miris jedni drugima.

Za konsolidaciju pozitivnih asocijacija, istovremeno hranjenje je učinkovito. Vrata između soba su otvorena, a zdjele hrane ili delikatesa stavljene su na obje strane. Prvo, na daljinu, kako se ne bi borili. Zatim se približavamo bliže. To će potrajati, ali postupno će se mačke međusobno naviknuti i mogu se osloboditi u jedan prostor. Ali ni u kojem slučaju ne smije dopustiti novoj životinji da zauzme prvo mjesto.

Mogućnost uspješnog prijateljstva uvelike je poboljšana ako se oba kućnog ljubimca poravnaju.

7Petreba lova

Nemoguće je obmanjivati ​​prirodu, pa ako mačka ili mačka nisu progonjeni, tada počinje razdoblje seksualnog lova.

Postoje tri moguća rješenja problema:

 • Pružite priliku da svoje instinkte ostvarite životinji – drugaru.
 • Koristite posebne hormonske lijekove kako biste spriječili ili prekinuli estrus. Nije najbolje rješenje zbog vjerojatnosti nepoželjnih posljedica za zdravlje kućnog ljubimca.
 • Mačje kastracije (sterilizacije). Mačka ili mačka ne idu u veselju nakon ove operacije, ali nema jamstva da se ljubimac više neće označavati. U slučaju stresa, neuterirane životinje mogu početi to raditi.

8 Izgled u dom malog djeteta

Novorođenče u obitelji je radost roditeljima, ali najjači šok za mačku. Postoji mnogo promjena u životu životinje. Novi okoliš, novi mirisi i dnevna rutina. Na uobičajene stare signale (trljanje protiv nogu ili spuštanje na koljena), vlasnici počinju reagirati s iritacijom. Gotovo svako slobodno vrijeme dobiva novom članu obitelji. Uvedene su dodatna ograničenja kretanja. Za povratak pozornosti, mačka, koja je prethodno bila navikla na ladicu, počinje pokvariti posvuda.

Pripremite za trenutak da beba bude bolja unaprijed. Potrebno je pozvati prijatelje s djecom da posjete.Podijelite pozornost životinje među svim članovima obitelji. Vrlo je važno da se mačka nije "fiksirala" na jednoj osobi, osobito na trudnici. Potrebno je biti strpljivo, inovirati se postupno.

Čim se dijete pojavilo u kući – vrijedno je dopustiti da se kućni ljubimac upozna s njim. Dajte mački pod nadzorom vlasnika da njuškanje i dotakne neke stvari bebu. Nemojte psovati mačku kada počinje slomiti nove granice. Lagano prilagodite ponašanje životinje. Napravite kućni ljubimac pored dječjeg kreveta ako se mačka neprestano skoči u njega. Kupite nove igračke ne samo za dijete, već i za mačku.

9 godina

Često su vrlo stare mačke počele prodrljati pokraj WC-a. Jedan od razloga za to ponašanje je bol u zglobovima. Zamjena ladice s donjim dijelom ili pomoću posebnih pelena olakšat će život takvoj životinji.

Mali mačići također mogu isporučiti sitnice s treningom u ladicu. Za rješavanje ovog problema potrebno je samo vrijeme i strpljenje. Ispravno odabrana ladica i punjač zasigurno će dati odličan rezultat. Sam mač konačno će ići na zahod samo na pravom mjestu.

10Zaklyuchenie

Pored gore navedenih razloga, postoje i posebni slučajevi u kojima je teško razumjeti situaciju bez uključivanja zoopsikologa. Ali analiza ponašanja kućnog ljubimca može dati nagovještaj u većini slučajeva kada životinja odlazi u WC, bilo gdje, ali ne u pladnju. Ako odrasla mačka iznenada počela obilježavati stvari određene osobe s posebnim žarom – to je alarmantan signal. Vrijedi obratiti posebnu pozornost na odnos ovog člana obitelji s mačkom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: