🐈 Kako odabrati mačića: 5 obveznih pitanja prodavatelju

Kako odabrati zdrav mačić i gdje je bolje kupiti?

Gotovo je! Ipak ste se odlučili pridružiti redovima sretnih vlasnika kote i prije nego što ste postavili pitanje: "Što treba pogledati pri odabiru mačića?"

Gdje je bolje kupiti mačića?

Trgovine za kućne ljubimce, kao što su tržnice na zoološkim vrtovima, izvrsna su mjesta za širenje klica i raznih infekcija, a ja čvrsto sumnjam da u uvjetima kućnih ljubimaca možete pružiti prilično dobru brigu za životinje prije nego što se prodaju. I cijena tamo ugrize, jer mačić može živjeti tamo, a ne mjesec dana prije prodaje.

Osobno sam pronašao kćer željene pasmine od uzgajivača putem interneta, a ja mogu primijetiti najmanje dvije prednosti takve kupnje: prvo, nižu cijenu (pročitajte o trošku britanskog mačića, koliko košta Maine Coon), a drugo, znao sam da se mačići nalaze u kućnim uvjetima, što je vrlo ohrabrujuće u pogledu njihovog zdravlja.

Kako odabrati britanski mačić?

Zapamtite, nije potrebno uzeti mačića, koji je, u očima vas, počeo sjekivati, zavojiti u luk i pokazati sa svojom pojavom svoj užas. Ono govori samo o jednoj stvari, mačić nije prilagođen komunikaciji (nepravilno se čuva, tretira i liječi loše, najvjerojatnije, nije čak cijepljen).Zdravi i društveno prilagođeni mačići neće se bojati ako im pristupite ispravno i pokušate igrati.

Gdje god se odlučite kupiti mačića, prodavatelj mora dati barem minimalna jamstva za zdravlje ljubimca. Čak i ako je to samo nekoliko dana, to će biti dovoljno pokazati mačiću veterinaru i riješiti probleme s prodavateljem ako se pronađu.

Obratite pozornost na uvjete mačića. Soba bi trebala biti čista, topla, ne bi trebala postojati ćelije i tako slično. Zamolite uzgajivača da pokaže majku mačića, zdjelice s kojih počinju jesti i pladanj s kojim bi se trebali naviknuti.

Uzmi ruke od mačića za prodaju, pregledajte nos i oči.

Mačak ne bi trebao stalno kihati, disanje bi trebalo biti čisto. "Zviždanje" kada disanje, obilni iscjedak iz nosa ili šiljak – znakovi postojećih bolesti. Uši također moraju biti čiste, prisutnost crnih korica ukazuje na prisutnost krpelja uha. Prljave uši – znak nepoštenog uzgajivača njege. Ispod repa također mora biti čist i uredan.

Kaput mora biti glatka, glatka i sjajna.Neprihvatljivo je imati bilo kakve rane na tijelu životinje, a još više buha. Jedina stvar koja vam ne bi trebala ometati je prisutnost manjih ogrebotina na vratu mačića. Najvjerojatnije, to su tragovi zubi brižne majke, koja dijete odvaja od mjesta do mjesta ili ih dovede, držeći zube po koži na vratu.

Imajte na umu da je dobar uzgajivač odgovoran za mačiće koji vam nudi, tako da mora pružiti maksimalne informacije i odgovoriti na sva vaša pitanja. Također, uzgajivač bi trebao pružiti vam podršku u svim pitanjima koja mogu nastati u prvom trenutku nakon kupnje mačića. Osobno sam razmijenio telefonske brojeve sa ženom od koje sam kupio "maca". Bio sam tako mirniji i ti ćeš također.

Što tražiti kod kupnje mačića:

  1. Starost mačića (ne možete uzeti mačiće mlađe od 2 mjeseca). Neki kažu da čak 2,5 -3 mjeseca. – rano je. Imam minu točno na 2
  2. Hrana koju će mačak jesti prilikom dolaska u novu kuću (kakva je hrana upoznata, što vam uzgajivači savjetuju, ako biste mogli kupiti takvu hranu, pitajte za alternativu)
  3. Mačić je naviknut barem na pladanj i struganje (vrlo često prodavači očajnički lažu da mačić ne uzrokuje probleme u tom pogledu)
  4. Oči, nos, uši – čiste, bez patoloških izlučevina. Usta su čista, desni su ružičasti, zubi su glatki. Kaput je sjajan, zdrav izgled.
  5. Je li mačić tretirao za buhe i crve? Bilo je li cijepljenje (u ovom slučaju, mačić bi trebao imati registriranu veterinarsku putovnicu u kojoj je zabilježen datum, naziv cjepiva, podatke o veterinarskom cijepljeniku). U 8 do 12 tjedana, mačić treba već imati prvo cjepivo.
  6. Odgovara li to ime. Ako ne, onda pročitajte kako odabrati ime mačića.

Bit će zanimljivo:

  • hranjenja mačaka;
  • kako odrediti spol mačića.

Iskreno se nadam da vam barem malo pomoći da vam savjetujete.

Neka ljubimac donese samo pozitivne emocije i isporučuje samo ugodne brige.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: