🐈 Ocjena vitamina za mačke (2018): kako odabrati, opis, recenzije

Kako odabrati vitamine za mačke

Dati ili ne davati vitamine mačkama? Neki vjeruju da ne trebaju ljubimca ako je zdrav. Drugi vjeruju da možete dati kao poslasticu. I oni i drugi pogrešno! Da bismo odgovorili na to pitanje, potrebno je analizirati: kakvu vrstu hrane ima mačka, kakvu hranu je hranjena, bilo da je to zdravo, dob, životni stil i fiziološko stanje.Kako odabrati najbolje vitamine za mačke za punu prehranu i dobro zdravlje? Pročitajte sve ovo ispod.

sadržaj

 • Kako odabrati
 • Vitaminska ocjena
 • Vrste vitamina po obliku doziranja
 • Vrste vitamina po dogovoru
 • Recenzije

Vitamini su potrebni za mačke koji dobivaju prirodnu prehranu – u prirodnim proizvodima nema svih potrebnih elemenata u tragovima i vitamina. Za mačke koje prime gotove hrane, vitamini se daju kako je propisano od strane veterinara i pažljivo jer većina vitamina i minerala već je dio industrijske hrane. Za zdravlje kućnih ljubimaca, i avitaminoza i hipervitaminoza su jednako opasni. Poseban pristup bi trebao biti kod bolesnih životinja i životinja tijekom razdoblja oporavka od bolesti, trudnica i hranjenja mačaka, kao i njihovih potomaka.

Mačke za rast i normalan razvoj trebaju vitamini: skupine B, A, C, E, D3, H; minerali: kalcij, kalij, magnezij, bakar, selen, jod, fosfor, mangan, željezo; aminokiseline: taurin, biotin, L-karnitin. Nedostatak ili višak određenih elemenata u tragovima može dovesti do slabljenja imuniteta, pogoršanja kvalitete vune, gubitka zuba, gubitka apetita, pogoršanja probave i mnogih drugih zdravstvenih problema. Utvrditi uzroke slabog zdravlja, smanjene aktivnosti ili poremećaja ponašanja mogu biti samo stručnjaci, stoga birati vitamine trebaju se temeljiti na preporukama veterinara.

Kako odabrati

Pokušajmo zajedno da shvatimo kako odabrati vitamine za mačku.

 1. Analiziramo vrstu mačje hrane: prirodno hranjenje ili gotova industrijska hrana.
 2. Navedite starost kućnog ljubimca. Većina proizvođača ukazuje na njihove proizvode, za koje doba je dizajniran: za mačiće, za starije mačke, za odrasle životinje.
 3. Uzimamo u obzir fiziološko stanje životinje. Za trudne, laktirajuće, sterilizirane i kastrirane životinje imaju svoje komplekse.
 4. Procjenjujemo stanje zdravlja.Vitamini su podijeljeni u preventivne za zdrave mačke i usko ciljani za životinje s određenim zdravstvenim problemima.
 5. Obratite pozornost na izgled mačke. Postoji cijeli popis vitamina za ljepotu i zdravlje kože i vune.
 6. Obavezno se posavjetujte s veterinarkom. Samo stručnjak, nakon određenih istraživanja životinje, moći će precizno dodijeliti kompleks ili monopreparaciju kako bi zasitio tijelo mačaka s određenim vitaminima i mineralima.
 7. Pridržavamo se preferencija okusa životinje. Proizvođači proizvode komplekse s različitim ukusima: morski plodovi, piletina, kunić, govedina.
 8. Izaberite vitamine željene strukture: tablete, kapsule, otopine, paste, krekeri, injekcije, suspenzije, prašci.

Ocjena vitamina za mačke – proizvođače i marke

Raspon utvrđenih proizvoda na tržištu kućnih ljubimaca je ogroman. Posjedovanje mačaka nije lako upravljati ovom raznolikošću. Nisu svi vitamini jednako djelotvorni, a neki umjesto očekivanih koristi mogu biti štetni. Naša ocjena temelji se na preporukama veterinarskih stručnjaka i preferencijama potrošača.

 1. Beaphar (Beafar) – Nizozemska;
 2. Canina (Kanina) – Njemačka;
 3. VetExpert (VetExpert) – Poljska;
 4. Brewers (Brewers) – SAD;
 5. Nutri Vet (Nutri Vet) – SAD;
 6. Gimpet (Dzhimpet) – Njemačka;
 7. Anivital (Anivital) – Njemačka;
 8. Polidex (Polidex) – Rusija;
 9. Agrovetzashchita (AVZ) – Rusija
 10. VEDA (Veda) – Rusija;
 11. Astrafarm – Rusija;
 12. Titbit (Titbit) – Rusija;
 13. Bayer (Bayer) – Njemačka;
 14. Dreamies (Drimis) – SAD;
 15. Liječnik ZOO – Rusija.

Podaci su relevantni za veljaču 2018. godine.

Vrste vitamina na obliku doziranja – tablete, metak, paste, kapi

Proizvođači vitamina i mineralnih proizvoda za mačke pokušavaju zadovoljiti sve potrebe potrošača i razvijaju lijekove različitih struktura i metoda upotrebe. Na tržištu veterinarskih proizvoda široko su zastupljeni i obični vitamini u obliku tableta i u enteričkim kapsulama, kao i sve vrste injekcijskih pripravaka, pasta, krekera i prašaka.

Vitamini u tabletama (krekeri)

Kompleksi u tabletama često se proizvode u obliku krekera, sličnih peleti industrijske hrane, kako bi privukli pozornost mačaka. I kako bi se smanjili problemi s upotrebom vitamina, proizvođači proizvode tablete s okusom mesa, ribom, sirom ili mliječnim mlijekom i aromom. Tablete vitamina prikladne su za odrasle odrasle životinje koje su sposobne mrviti ih.Mačići imaju takve obogaćene dodatke hrani u zdrobljenom obliku, miješajući ih s hranom. Oblik pilule može biti okrugli i oblik srca, ribe, miševa. Raspon boja pripravaka također je opsežan. Mnogi proizvođači proizvode vitamine u tabletama (krekeri) različitih boja, tako da se mogu razlikovati po sastavu i okusu, kao i za prikladnu odjeljivanje u jutarnju i večernju unos.

Najbolji vitamini za mačke u tabletama:

 1. 8 u 1 Excel Brewer's Yeast (pivski kvasac);
 2. Beaphar Kitty's Mix;
 3. AniVital FeliDerm;
 4. Polidex imunitet gore;
 5. Agrovetzdochita Radostin.

Injekcije vitamina (snimke)

Vitamini u obliku otopina za ubrizgavanje (metak) pokazuju mačkama koje iz nekog razloga ne mogu uzimati lijekove usmeno. Treba imati na umu da imenovanje takvih minerala vitamina i minerala mora biti od strane veterinara. Samo on može odrediti što i za koju dozu potrebni vitamini za životinju. Zabranjeno je samozljeđivanje mačaka, vitamina i drugih lijekova.

TOP vitamini u injekcijama:

 1. Vittri-1 (Agrovetzashchita);
 2. Vittri-3 (Agrovetzashchita);
 3. Gamavit (GamaVetFarm);
 4. Multivitamin (Norbrook);
 5. Cianokobalamin B12 (Mosagrogen).

Vidi također: Koja suha hrana za hranjenje mačke?

Vitaminizirana tjestenina za mačke

Otpuštanje multivitaminskog pripravka za poboljšanje zdravlja kod mačaka u obliku paste je zbog fiziologije životinje. Vitke mačaka u obliku paste se nanose na životinju na prednjoj stopi. Mačka nezavisno apsorbira vitaminski preparat kada lizne nogu. Možete dati potrebnu dozu sredstava, istiskujući tijesto iz cijevi izravno u usta životinje ili ga ponuditi iz ruke.

Popis najboljih utvrđenih pasti:

 1. Beaphar Duo aktivna tjestenina;
 2. Extra Gimpet Multi-Vitamin Paste;
 3. Gimpet Malt-Soft Paste Extra;
 4. Nutri-Vet Pet-Ease;
 5. Beaphar malt paste.

Tekući vitamini u suspenzijama (kapi)

Tekući dodatni pripravci oslobađaju se na osnovi ulja ili vode, te ih pakiraju u kapsule ili bočice. Tekući vitamini za mačke lako se koriste. Nema potrebe uvjeriti mačku da proguta ili žvakati korisnu pilulu. Dodaju se u vodu, mlijeko ili hranu životinji. Možete ih unijeti izravno u usta životinje s medicinskom štrcaljkom bez igle. Ova metoda je najprikladnija ako su vitamini dodijeljeni mačići ili bolesnim životinjama koje nemaju apetit. Vitamin kapi koriste se kao profilaksa za određene bolesti i koriste se kao pomoćni lijek za liječenje određenih bolesti.

Najbolji tekući vitamini za mačke:

 1. Beaphar Laveta Super;
 2. Petvital Energy (Canina);
 3. Nutri-Vet Probiotics Salmon Oil;
 4. VetExpert VetAminex;
 5. VitOkey (Agrovetzashchita).

Vrste vitamina prema svrsi – dobi, zdravlju, funkcionalnim značajkama

Vitamin-mineralni kompleksi za mačke razlikuju se ne samo u obliku oslobađanja, već je njihova glavna gradacija namijenjena njihovoj namjeni. Postoje opće jačanje multivitaminskog pripravka, kombiniranih i monopreparacija za određene bolne uvjete, kao i vitamini za trudne, dojenje, sterilizirane i sterilizirane životinje. Dob je još jedan važan uvjet za odabir utvrđenih dodataka. Poznato je da rastući organizam mačića treba posve drukčiji skup elemenata u tragovima od organizma starijih, neaktivnih životinja.

Multivitamini (multivitamini)

Najčešća skupina lijekova koji su najpopularniji kod vlasnika mačaka su multivitamski kompleksi. U pravilu, oni sadrže kompletan set vitamina i minerala koji su neophodni za normalan rast i razvoj životinje. Dostupno za sve dobne skupine: mačići, odrasle životinje, mačke starenje.Oni imaju tonik i poboljšavaju zdravlje. Oni su propisani kao prevencija i liječenje hypovitaminosis.

Najbolji multivitamini za mačke:

 1. Beaphar Top 10;
 2. Extra Gimpet Multi-Vitamin Paste;
 3. VetAminex;
 4. Joystin za odrasle mačke do 8 godina;
 5. Bioritam s okusom plodova mora.

Vitamini za jačanje imunološkog sustava (fortifying)

Imunostimulansi su kompleksi za jačanje imuniteta mačaka koji povećavaju otpornost tijela na bolesti i negativan utjecaj okoliša. Vitamini za jačanje imunološkog sustava nužno sadrže antioksidante, esencijalne aminokiseline, adaptogene i potrebne makro i mikronutrijente. Davanje imunostimulansima mačke mogu propisati samo veterinar. Tijekom primjene ove vrste lijekova, potrebno je osigurati da životinje nemaju parazita. Paraziti značajno smanjuju imunitet mačaka.

TOP vitamini za imunitet:

 1. Gimpet Topinis;
 2. Nutri-Vet Multi-Vite Paw-gel;
 3. VetoMune VetExpert;
 4. Omega Neo za mačke s biotinom i taurinom;
 5. Fitomini za imunitet.

Vitamini za uklanjanje vune iz želuca

Tijekom svakodnevnog pranja mačaka dio dlačica ulazi u želudac životinje i time stvara "vunene grudice" u želucu.Zbog akumuliranja, ove čvorove negativno utječu na raspoloženje i stanje zdravlja kućnog ljubimca. Vitamini za uklanjanje dlaka pomažu lako i bezbolno uklanjanje dlačica iz trbuha životinja. Suvremena sredstva sadrže biljna vlakna i posebne fitokompakte, koji ne samo da uklanjaju vunu, već također sprječavaju formiranje novih grudica.

Popis najboljih vitamina za uklanjanje vune iz želuca:

 1. Beaphar malt paste;
 2. Gimpet Malt-Soft Paste Extra;
 3. Kosa kose za žvakanje za mačke;
 4. Beaphar Bits Mix;
 5. Cliny Ag +.

Vitamini za zdravlje kože i ljepotu vune

"Prolijevanja" nije zakazana, glupana vuna, češljana koža – sve su to znakovi da životinji nedostaju vitamini B i H, taurin i biotin. Kompleksni preparati za kožu i kosu propisuju veterinari životinja, a mogu se dati i prije pokazivanja mačaka kako bi se poboljšala pojava životinje. Vitamini su skupine koje sprječavaju prerano muljenje i smanjuju vrijeme, poboljšavaju kvalitetu kaputa.

Najbolji vitamini za kožu i vunu:

 1. FeliDerm (AniVital);
 2. 8 u 1 Excel Brewer's Yeast;
 3. Gimpet Beauty-Kiss;
 4. Dr. Zoo "Skin and Hair Health" s biotinom i taurinom;
 5. Farmavit Active za mačke "Ljepota i zdravlje vune".

Vidi također: Pravilno suho napajanje za uklanjanje vune.

Vitamini za zdrave zube i kosti

Usko fokusirani kompleksi za zube i kosti imaju uravnotežen sastav kalcija, magnezija, fosfora i brojnih vitamina. Pripreme ove skupine propisuju se mačkama tijekom intenzivnog rasta kao prevencije koštica, trudnih mačaka i starenja životinja kako bi se spriječilo uništavanje koštanog tkiva. Vitamini se koriste u liječenju životinja koje su pretrpjele ozljede i kirurške zahvate. Također se pripreme za zdravlje zubi i kostiju prikazuju svim životinjama na prirodnom hranjenju.

TOP vitamini za zube i kosti:

 1. Beaphar Irish Cal;
 2. Polidex Gelabon Plus;
 3. ArthroVet kompleks HA;
 4. VEDA Phytomines za zube i kosti;
 5. Mačje mineralne tablete.

Vitaminski i mineralni kompleksi za trudne i dojilne mačke

Mačke koje očekuju potomstvo, kao i životinjske laktacije, često mogu patiti od hipovitaminoze. Stoga je važno od prvog dana trudnoće i hranjenja odabrati opsežan proizvod koji će nadoknaditi gubitak vitamina i minerala u tijelu mačaka. Posebna pažnja u pripremanju ovog tipa plaća se povećanom sadržaju folne kiseline i vitamina E, koji su odgovorni za reproduktivne funkcije mačaka.Gotovo svi proizvodi za kućne ljubimce imaju liniju vitamina za trudne i dojilne mačke.

Najbolji kompleksi za trudnice i dojenje:

 1. Beaphar Junior Cal;
 2. Farmavit Neo za trudnice i dojenje;
 3. Joystin za trudne i dojilje mačke;
 4. Farmina Wit-Active;
 5. Unitabs Mama + Kitty (Neoterika).

Važno je znati: Ispravna hrana za trudne i dojilje mačke.

Vitamini za sterilizirane mačke i neuterirane mačke

Glavni zdravstveni problemi u spayed i kastriran mačaka povezane s povećanim rizikom od uroliths u mokraći, što može dovesti do bubrežnih kamenaca. Stoga su takve životinje prikazane dodatkom dodaci koji optimiziraju funkciju mokraćnog trakta i smanjuju razinu masnih kiselina. To se postiže glukozom, cinkom, lecitinom, L-karnitinom i vitaminima B3 i B12.

Vitamini za sterilne životinje pomažu kontrolirati njihovu težinu i spriječiti razvoj pretilosti. Pretilost u steriliziranim mačkama, koja se razvija na pozadini hormonalnih promjena u metabolizmu, jedna je od najčešćih komplikacija nakon operacije.

TOP vitamini za sterilizirane i neuterirane životinje:

 1. VEDA Phytomines za neuterirane mačke;
 2. Radost za neuterirane mačke i mačke;
 3. Farmavit NEO za neutered;
 4. SEVAvit za neuterirane mačke i sterilizirane mačke;
 5. Unitabs SterilCat s Q10 za mačke.

Vidi također: Hrana za sterilizirane i neuterirane kućne ljubimce.

Vitamini za mačiće

Mačići hranjeni grudima dobivaju sve potrebne vitamine i elemente u tragovima s mačjim mlijekom. U dobi od 2-3 mjeseca, oni se prebacuju na hranu za odrasle, trebaju dodatno primati vitamine i minerale. Ako je za hranjenje gotovim hranom klase koja nije niža od "premium", onda se mačići mogu dati samo veterinarovom imenovanju s posebnim oznakama kako ne bi izazvali hipervitaminozu.

Oni koji primaju prirodnu hranu trebaju dodatne vitamine bez iznimke. Pripreme za odrasle životinje ne sadrže dovoljnu količinu mikro i makroelemenata potrebnih za rastući organizam. Stoga proizvođači razvijaju posebne formule vitaminsko-mineralnih kompleksa za mačiće.

Najbolji vitamini za mačiće:

 1. GimCat Baby-Paste;
 2. Beaphar Kitty je mlađi;
 3. Farmavit Neo za mačiće Energija rasta;
 4. Radost za mačiće;
 5. Fitomini Hematocati za mačiće.

Vidi također: Koliko puta dnevno hraniti mačića i što.

Recenzije kupaca o vitaminima za mačke

Arina: "Nakon kastracije, veterinar je savjetovao da pijemo mačku s posebnim vitaminima za takve životinje, kupujući Famavit NEO za kastriranu mačku, odbio je jesti cijelu tabletu pa smo ga morali pomiješati s hranom, osjeća se dobro, ne promatra probleme s mokrenjem i pretilosti, analizira sve Ne znam kako je vitalnost mačke utjecala na mačku, ali ih nastavljamo uzeti. "

Leonid: "S poštovanjem postupam s proizvođačem Gimpet, pa kad je naša djevojčica rodila mačiće i malo su odrasli, bez sumnje sam odabrao vitamine za bebe. Kupio sam bocu posebnih vitamina za mačiće u ljekarni Gimpet BabyTabs.To su trobojne okrugle tablete s različitim okusima i aditivima Proizvođač preporučuje davanje do 10 komada dnevno, ali dajem od 5 do 7. To je dovoljno. Tablete su velike, potrebno ih je slomiti prije nego što se daju mačići. Djeca su se svidjela okusima vitamina kao i majke. "

nadam se: Kittyova "vitaminizirana delikatesa" + Taurin-Biotin "s taurinima i biotinom kupio je na savjetu veterinara kad je moja ljepota izblijedjela vunu i započela bogata molt. Krekeri su napravljeni u obliku kremastih srca.Mačka me doslovno moli za vitamine kad vidi kutiju. Ne znam zašto je toliko privlače! Prerano je razgovarati o učinku, pili smo samo polovicu paketa, ali vuna je postala znatno manje izbočena, a sjaj se pojavio na krznu. "

Renat: "Kupio sam vitamine za kožu i vunu 8 u 1 Excel Brewers, nakon što sam pročitao recenzije veterinarica na internetu i nisam se žalio. Sastav je vrlo dobar i uravnotežen, ali glavna stvar koju sam odmah primijetio bio je to da je moj Perzijski prolazio kroz sva tri ljetna mjeseca i nije izblijedio! Ovo je postignuće za njega. Naravno, povezujem taj učinak uz uzimanje vitamina, moj veterinar je potvrdio moje pretpostavke. "

Irina: "Ja ne pripadam onim vlasnicima mačaka koji se bore za skupim hranom i aditivima za hranu." Zašto preplatiti? "" Postoje mnogi low-cost domaći lijekovi koji su visokokvalitetni i dokazani tijekom godina. "Radostin je jedan od onih u svakom veterinarskom stalku i ljekarni. vrlo je demokratska, kupila sam Radostina za odrasle životinje, za mačiće i za trudne mačke, a sa svim pripremanima, i ja i moje životinje bile su zadovoljne, mačke su zdrave i aktivne, a moj novčanik nije ozlijeđen. "

Recenzije vitamina za mačke – mišljenje i savjete veterinara

Oleg, veterinar: "Uvijek kažem klijentima da trebate pokupiti hranu i vitamine za mačke pojedinačno i ovisno o mnogim čimbenicima. Danas imamo u našem arsenalu niz uvezenih i domaćih lijekova koji su vrlo učinkoviti, pa vam savjetujem da davati mačke, trudne i dojilne mačke Radostin ili Farmavit Neo, starije životinje – miješanje Beaphar Kitty's, uz pogoršanje stanja kože i kaputa – FeliDerm, uklanjanje vune iz trbuha – Gimpet malter-paste, možete samostalno odabrati kompleks s vitaminima, s obzirom na dob i estetskih njegovog fiziološkog stanja. Ali, zapamtite, da idiosinkrazija se mogu pojaviti na bilo kojem proizvodu, tako da u prvih znakova trovanja ili alergija odmah treba kontaktirati veterinara! "

Maria, veterinar: "Glavno pravilo je da se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom! To je ono što nadahnjujem svojim klijentima, bez ikakvog razumijevanja vitamina i minerala, podložno oglašavanju ili prekrasnoj ambalaži, pri odabiru vitamina, uzimajte u obzir dob, funkcionalno stanje, zdravlje kućnog ljubimca i pojedinačne osobine. test krvi za biokemiju i dobiti preporuku veterinara.Tek nakon toga možete otići u ljekarnu. Nemojte kupovati vitamine kao lijek ili apetit, samo odabrati one koji su prikazani životinji zbog zdravstvenih razloga. "

Konačno, želim reći da i nedostatak i prevelik broj vitamina štetno utječu na zdravlje vašeg ljubimca. Nemojte kupovati vitamine na temelju vlastitih razloga, bez prethodnog savjetovanja s veterinarkom. Također imajte na umu da dobri vitamini za mačiće ne mogu biti jeftini.

Nadam se da sada razumijete što vitaminima pružiti mačku. Ako vam se sviđa članak, svakako ga dijelite na društvenim mrežama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: