🐈 Hrana za britanske mačke - značajke hrane

Kako odabrati hranu za britansku mačku

Ako ste nedavno donijeli britansku mačku, trebali biste znati nekoliko stvari o njegovanju brige. Bez sumnje, jedan od najvažnijih je hrana Britanaca. Većina rasprava je na temu hrane za britanske mačke. Na tom računu postoji mnogo sporova u kojima proizvođači proizvoda, veterinari i vlasnici životinja ne slažu.

sadržaj

 • Prednosti i štete suhe hrane za britanske mačke
 • Vjeverice – to je ono što Britanci stvarno trebaju mačke!
 • Korisni savjeti za poboljšanje kvalitete hrane britanskih mačaka
 • Moguće komplikacije uzrokovane suhom hranom
 • Što je bolje hraniti britansku mačku

Prednosti i štete suhe hrane za britanske mačke

Izbor prehrane Britanaca i načina da se promijeni – čisto individualna odluka svakog vlasnika. Mnogo ovisi o tempo života, financijskom stanju i pogledu osobe: možda je trivijalno da nemate vremena za hraniti mačku prirodnom hranom tijekom dana, ali je previše skupo da netko kupi vrhunske britanske mačke, kao što je Royal Canin.

U kakvoj situaciji ne biste bili, ne biste trebali ići u potrazi za agencijama za oglašavanje i brojnim izjavama proizvođača o prednostima i prirodnosti suhe hrane za britansku pasminu.Većinom su takve riječi tek prazna voda, napravljena kako bi privukla kupce!

Osim toga, bolje je zaboraviti na jeftinu hranu, pogotovo one koje se prodaju po težini – ima više zla nego dobro za vaš mačić.

Suha britanska mačka hrana treba biti pažljivo odabrana i s velikom pažnjom, jer zdravlje vašeg ljubimca ovisi o hrani. Naravno, za mnoge, vrlo je zgodno napuniti mačka hrane ujutro i ne kuhati ništa, Ali bi li hranili svoju vlastitu djecu tako? Ako je odgovor "ne", riješite se navike kupnje suhe hrane za britanske mačke.

© shutterstock

Mnogi proizvođači su zabludu kupci, tvrdeći da hrana sadrži puno ugljikohidrata, tako nužna za stalnu prehranu za svaki mačić, jer to je energija naboja za cijeli dan. Zapravo, služe samo:

 • metoda mehaničkog lijepljenja čestica napojnih peleta
 • poboljšanja proizvodne tehnologije.

Vjeverice – to je ono što Britanci stvarno trebaju mačke!

Zanimljiva značajka mačaka, a posebno ova pasmina je gotovo potpuni odsutnost osjećaja žeđi, što je svojstveno pasima i mnogim drugim životinjama.Kada kućni ljubimac redovito konzumira hranu za britanske kratke ľivotinje tijekom cijelog dana, treba nadopuniti unutarnju ravnoteľu s puno vode.

Međutim, zbog nedostatka želje da piju puno vode, može doći do ozbiljnih posljedica, uključujući dehidraciju.

Također je vrijedno napomenuti da većina vrsta suhe hrane sadrži nedovoljnu količinu hranjivih tvari i vitamina koje britanska mačka treba. Osim toga, većina sastojaka biljnog podrijetla ima štetan učinak na probavu i slabo apsorbira. Mačke trebaju proteine ​​životinjastoga ih je bolje hraniti prirodnim mesom umjesto zamjenskim obrocima.

© shutterstock

Hrana za britanske mačke trebala bi sadržavati različite korisne komponente, što je više moguće proteina i što je manje moguće ugljikohidrata. Stoga uvijek pratite prehranu ljubimca i detaljno proučite sastav proizvoda koji kupujete.

Korisni savjeti za poboljšanje kvalitete hrane britanskih mačaka

Britanska pasmina prirodno je obdarena jedinstvenom otpornosti na razne bolesti i odličan imunitet.Međutim, mnogi vlasnici vrtića koji žele zarađivati ​​što je više moguće često ne slijede sva pravila skrbi, ponekad čak i prelazak sličnih pasmina zajedno. Kao rezultat toga, zdravlje britanskih mačaka dobiva mnogo niže, mogu se razviti kongenitalne bolesti.

Kako bi se kućni ljubimci što više ograničili od problema, vrijedno je plaćati maksimalnu pozornost na kvalitetu života i prehranu mačića. Slijedeći nekoliko jednostavnih savjeta za prehranu, vidjet ćete promjenu na bolje:

 • za mačiće dnevna stopa hrane treba biti oko 5% tjelesne težine, za odrasle mačke – 10%;
 • ni u kojem slučaju ne miješati hranu za različite proizvođače i vrste;
 • kontraindicirano je da gladuje ili jede samo suhu hranu duže od 2 dana;
 • ribu bi trebalo dati rijetko, posebno u starijoj dobi;
 • kosti i drugi tvrdi dijelovi mogu oštetiti unutarnje sustave britanskog mačića;
 • vrijedi prisjetiti se količine vlage, kao u hrani, samo 10%, što je kritično nisko;
 • u slučaju prirodne hrane, izbjegavajte janjetinu i svinjetinu;
 • kvalitetna prirodna hrana i hrana koju poslužite na stolu potpuno su različite stvari.

Osim toga, vrlo je važno da se hrana isporučuje u kućne ljubimce u dijelovima, u određeno vrijeme. Hrana koju britanska mačka može konzumirati u neograničenim količinama može uzrokovati i dehidraciju i pretilost. Stoga nemojte zlostavljati!

© shutterstock

Moguće komplikacije uzrokovane suhom hranom

Kako će vaš ljubimac tolerirati unos suhe hrane ovisi o mnogim različitim čimbenicima i individualno, ovisno o karakteristikama tijela. Međutim, kako bi se izbjegle poteškoće, bolje je kontaktirati veterinarsku kliniku na pregled, a posebice:

 • proći opću analizu i krv za biokemijske studije;
 • odrediti prisutnost alergijskih reakcija na pojedine sastojke hrane;
 • saznajte postoje li neke bolesti, osobito probavni trakt i jetra.

U slučaju da liječnici pronađu vašu ljubimicu netolerantnim od bilo koje komponente ili prisutnost teških bolesti, bolje je napustiti potrošnju suhe hrane i otići na zdravu prehranu.

Ako vam sredstva zapravo ne dopuštaju stalno mamljanje vašeg kućnog ljubimca ukusnim mesnim mesom, hranu možete zamijeniti konzerviranom hranom.

Morate biti svjesni da britanska mačka hrana može uzrokovati različite probleme i komplikacije, koje će se morati aktivno liječiti. To uključuje, osobito:

 • disbakterija i dehidracija;
 • stvaranje višak masnog tkiva, pretilost;
 • pankreatitis ili enteritis;
 • masna degeneracija jetre;
 • dentalna bolest;
 • problemi s mokraćnim traktom i bubrega.

Najviše neugodna posljedica svih navedenih je bolest bubrega, jetre i urinarnog trakta. Vrlo su bolne i bolne za britansku mačku, tako da ne biste trebali voditi zdravlje i dovesti do strašnog stanja vašeg voljenog ljubimca.

© shutterstock

Masna degeneracija nastaje kada tijelo redovito prima premalo proteina, koji se prirodno obraduju u aminokiseline. Kao rezultat toga, metabolizam je uznemiren, jetra postaje začepljena i energija britanske mačke nestaje. Što je moguće više životinjskih bjelančevina – i neće biti takvih problema!

S nedovoljnim unosom vlage, može doći do znatnog zadebljanja urina i kao rezultat nastanka urolitijaze i cistitisa.

Stoga, ako primijetite da mačka stalno traži vodu i češće odlazi u WC, odmah se posavjetujte s liječnikom.

Među ostalim, nakon dugog obroka sa suhom hranom, britanski mačić može doživjeti probleme sa svojim zubima. To se događa zbog činjenice da čeljust i zubno meso ne dobivaju potrebni pritisak i opterećenje, te se ne čiste prirodno. Kao rezultat toga nastaje karijes ili čak paradontoza., što je prilično neugodno kod životinja i popraćeno je boli.

U svakom slučaju, ako primijetite najmanju promjenu u ponašanju, prehrani i reakcijama na podražaje, bolje je kontaktirati veterinara. Slažem se, lakše je ukloniti problem u ranoj fazi i spriječiti ga da se razviju, nego da se uključe u dugotrajno i bolno liječenje ozbiljnih bolesti unutarnjih sustava mačjeg tijela.

Što je bolje hraniti britansku mačku

Prije svega, trebali biste odrediti karakteristike ponašanja i reakcije na različite komponente vaše hrane za mačke. Gotovo da nema općenitih preporuka o izboru pravilne prehrane, jer je to previše individualno. Stoga pažljivo pratite potrebe i želje životinje kako ne biste propustili nešto važno.

© shutterstock

Čak i najbolja hrana za britanskog mačića neće zamijeniti svježe, prirodne proizvode bez kemijske obrade i dodavanje nepovoljnih komponenti.

Samo premium proizvodi odnose se na hranjive i mineralne potrebe mačaka. Drugi, u najboljem slučaju, neće naštetiti niti imati nikakvog učinka. Također možete zamijeniti hranu konzerviranom hranom od prirodnih sastojaka. Oni su korisni u tome:

 • sadrže minimalnu količinu ugljikohidrata;
 • dovoljan postotak vlage potrebne za pravilno funkcioniranje probavnog sustava i crijeva.

Pratite zdravlje britanske mačke, analizirajte ponašanje i stavove prema konzumiranoj hrani. To će vas spasiti od mnogih neugodnih posljedica koje mogu biti uzrokovane hranjenjem vašeg ljubimca s jeftinom suhom hranom koja može naškoditi cijelom tijelu. Pokažite vašem ljubimcu svoju ljubav, brigu i poštovanje, i odmah ćete osjetiti značajna poboljšanja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: