🐈 Sling za mačku (remen): kako pravilno staviti, korak po korak upute

Kako nositi remenje za mačku?

Moderni kućni ljubimci često postaju zatvorenici gradskih stanova, jer se vlasnici opravdano boje uplašiti kućne ljubimce na ulici bez nadzora. Da bi životinja imala malo slobode i da bi se osigurala veća tjelesna aktivnost, izmišljeno je posebno oružje za mačke. Prije hoda, ona je stavljena na mačku, remen je fiksiran – i možete izaći van. Kako bi mačka bila udobna i sigurna tijekom hodanja, potrebno je ispravno staviti pojas.

 • 1. sorte shlek
 • 2. Kako nositi remenje na mačiću?
 • 3. Kako nositi prsluk: upute za korak po korak

1Srvena vrsta

Postupak za postavljanje i složenost zadatka ovisi o dizajnu dodatne opreme. U specijaliziranim trgovinama možete pronaći nekoliko vrsta pribora koji se razlikuju po složenosti dizajna, a time i složenosti montaže.

Pramenovi za mačke su sljedeće vrste:

 • Prsluk: s čvrstim leđima ili s cijelom dojkom.
 • "Osam": sa i bez ovratnika (V-oblikovani pojas).
 • H-oblika.

Prsluk je moderniji i udobniji, jer ravnomjerno raspoređuje opterećenje od napetosti remenja preko tijela životinje, štiti ga od hladnoće zimi, a također od prljavštine u jesen i proljeće. Glavna poteškoća u postavljanju je staviti i zategnuti trake.

Pričvršćivanje kabelskog snopa nije najteži zadatak. Ali prekomjerno stezanje može uzrokovati ozljede životinje, a mačka će skočiti iz nepouzdanih pričvršćenih remena tijekom šetnje.

Osam igrača se razlikuje od prsluka po nižoj težini i niskoj cijeni. Ovaj dizajn je jednostavan, no stavljajući ga na neiskusnu osobu (osobito mačku koja nije navika za uzicu) nije lak zadatak.

Uzica u obliku slova "H" slična su "osam", s iznimkom malih razlika u dizajnu.

PreporučeniDomaće igračke za mačke iz otpadnih materijala

2 Kako staviti remenje na mačku?

Nakon što se bavite izgledom dodatne opreme, možete govoriti o tome kako ga pravilno nositi. Tehnologija nije prekomplicirana, iako ima vlastite nijanse ovisno o raznolikosti.

Pribor u obliku osam često kupuje ljudi koji samo poučavaju svoje ljubimce da hodaju na remen. Takva konstrukcija za neiskusnog domaćina teško je koristiti, ali nakon nekoliko ponavljanja svih radnji više se ne čini prekompliciranim. Dizajn se sastoji od ovratnika i dvije petlje u obliku obrnute figure od osam, prolazeći ispod prednjih nogu.Zatvarač se nalazi na poleđini, a tu je i karabina za remen.

Da biste pravilno nosili pribor, morate napraviti nekoliko jednostavnih koraka:

 1. 1. Prvo, ovratnik se nosi. Remen je zategnut kako ne bi stvorio nelagodu za mačku, ali i kako bi spriječio skakanje iz remena. Na nekim modelima dodatne opreme nedostaje mogućnost promjene veličine ovratnika, što pojednostavljuje zadatak vlasniku, ali stvara neugodnosti za mačku.
 2. 2. Dodatak mora biti postavljen tako da je karabiner na leđima, između noža životinje. U ovom slučaju, skakač kroz koji trake prolazi za dijelove osam, trebao bi biti na strani dojke.
 3. 3. Mačke šape moraju biti gurnute u petlju. Da biste to učinili, najprije proširite jedan prsten da biste ga lakše stavili. Važno je osigurati da se skakač ne preseli na strane.
 4. 4. Na sličan način, spojite šapu u drugu petlju.
 5. 5. Pritegnite trake, ali ne previše čvrsto. Provjerite je li napetost lagana: prst mora biti slobodan proći između tijela mačke i trake.
 6. 6. Za pričvršćivanje karabinskog remona.

Uz normalno pričvršćivanje traka, životinja, čak i ako se jako boji nečega i pokušava osloboditi, neće moći vratiti remen.

Postoje varijacije "osam" bez ovratnika. Za kućne ljubimce, oni su mnogo prikladniji, jer se opterećenje na vratnoj kralježnici smanjuje. No, za neiskusne vlasnike nisu previše prikladni jer zahtijevaju bolju konsolidaciju. Štoviše, s takvim priborom, teže je kontrolirati kretanje mačke. Da biste pravilno stavili osmerostruki remen na životinju bez ovratnika, morate obaviti sljedeći postupak:

 1. 1. Kabel se odvija na stolu ili drugoj prikladnoj ravnoj i ravnoj površini.
 2. 2. Mačke šape stavljaju se u odgovarajuće rupe pribora.
 3. 3. Remeni su malo zategnuti ispod lopatica ramena.

Posljednja faza je fiksirati remen s karabinom na posebnom prstenu.

Zglob u obliku slova "H" nosi vrlo jednostavno. Sastoji se od dva prstena s različitim veličinama, povezan s skakačem. Postupak stavljanja na remen u obliku slova N smanjuje se na četiri jednostavna koraka. Mali prsten se stavlja na vrat mačke, a veliki je pričvršćen na tijelo iza prednjih šapa, zatim se stegne do potrebne veličine.

Kao iu drugim slučajevima, vrijedi provjeriti je li trakica čvrsto držana i ako se ne previše stisne.

3 Kako nositi prsluk: upute za korak po korak

Prsluk je najprikladniji izbor za vlasnike i mačke. Životinja, čak i ako se ne može naviknuti na trake, osjećat će se ugodno u takvom prsluku. I vlasnici će brzo naučiti proces stavljanja remena, budući da se dizajn sastoji od neprekinutog weba, koji samo trebate staviti mačku i pričvrstiti zatvarač.

Pričvršćivač pojasa u obliku prsluka nalazi se na prsima životinje, a gnijezda za remen nalazi se na stražnjoj strani.

Priključivanje ovog pribora je jednostavno:

 1. 1. Lijevi štapić za guranje u otvor na lijevoj strani.
 2. 2. Petova desna stopala u rupu s desne strane.
 3. 3. Zategnite traku za pričvršćivanje trake.
 4. 4. Provjerite ispravnu napetost pričvršćivača.

Nadzor u obliku prsluka nije samo udoban pribor za životinju, već i vrlo prikladan za vlasnika jer ne podrazumijeva složeni sustav trake, čiji položaj mora biti stalno nadziran.

Prsluk s zatvorenom dojom također se nosi vrlo jednostavno i brzo. Šape mačke trebale bi biti gurnute u posebne rupe, a "police" prsluka trebaju se spojiti i pričvrstiti kopčom na leđima. Što se tiče ostalih tipova šleka, za takav prsluk izuzetno je važno da su trake ispravno zategnute kako ne bi stvorile nelagodu kod kućnog ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: