🐈 Tkanina za mačku nakon operacije: kako to učiniti sami, haljina i pravilno vezana

Kako napraviti postoperativni pokrivač za mačku s vlastitim rukama

Vlasnici mačaka, suočeni s problemom sterilizacije, zasigurno će trebati postoperativnu deku. Ako imate male sposobnosti šivanja, to možete učiniti sami. Pokrivač će zaštititi postoperativnu šav od ne samo mikroba, prljavštine i gljiva, već i od same mačke koja nakon operacije pokušava grickati ili lizati mjesto koje ga smeta.

 • 1. Kako napraviti postoperativni pokrivač za mačku s vlastitim rukama?
 • 2. Zavojni zavoj
   • 2.0.1. Opcije izgleda
 • 3. Spojnice
 • 4. Kako napraviti shematski crtež uzorka zavoja
 • 5. Sock zavoj
 • 6. Savez torbica
 • 7. Kako staviti mačku na mačku
 • Pokaži sve

1 Kako napraviti postoperativnu deku za mačku s vlastitim rukama?

Mačka pokrivač izrađena je na osnovi tkanine. Glavni zadatak prilagodbe je pravilno organiziranje žica. Inače, pokrivač će biti krivo sjediti na mačjem trupu i puzati sve vrijeme.

Počnite sa šivanjem postoperativnih pokrivača ukloniti s mjerenja. Potrebne su sljedeće mjere:

 • Dužina tijela mačke od vrata do repa.
 • Abdomen od naprijed do stražnjih nogu.
 • Opseg repa i svaka šapa zasebno.
 • Volumen prsa.

Mjerenja moraju biti obavljena. Inače, pokrivač može biti mali ili velik za kućnog ljubimca. Najpouzdaniji način provođenja ovog postupka zajedno, jer su mačke nemirne i ne stoje na jednom mjestu duže vrijeme. Jedna osoba će držati životinju, a drugu napraviti mjerenja. Rezultati trebaju biti napisani na komadu papira.

Prije nego što počnete šivati ​​pokrivač, trebate zatražiti od veterinara svoju potrebu. U nekim klinikama čine takve šavove za koje će zavoj učiniti više zla nego dobra.

PreporučeniUklanjanje šavova kod mačaka nakon sterilizacije kod kuće: detaljne upute

2Strap zavoj

Nakon mjerenja, moraju se prenijeti na papir.

Nakon prijenosa svih mjerenja na uzorak, morate dodati 2 cm dopuštenja za šivanje ruba zavoja.

Pokrivač može biti ušiven jednoslojnom, ali najbolje je napraviti tri sloja tkanine. Budući da se rana često isprepliću s dlakom, jedan sloj brzo će se upiti i umočiti. Ovo stanje je štetno. Prvo, za ranu, nije apsolutno neophodno da ona bude u mokrom okruženju. Drugo, mačke ne leže na jednom mjestu, a kućni ljubimac će zamrljati namještaj, ležaj i tepisi s tekućinom koja oozing iz rane.

Tkanina za šivanje je potrebna za odabir dovoljno gustoće tako da mačke pandže ne probijaju kroz njega. Istodobno, tkanina mora biti prozračna, inače će rana zapaliti.

PreporučeniIma li neuterirana mačka seksualni nagon?

2.0.1 Opcije izgleda

Najčešća opcija je kada je tkanina izrezana kako bi odgovarala veličini mačaka s rupama za šape. Ponekad je zavoj izrezan u obliku trokuta, s rupom za rep. U tom slučaju, dulje strane trokuta prekrivaju torzo duž nogu. Krajevi trokuta su omotani oko srednjeg dijela mačjeg tijela i zalijepljeni na leđima.

 

Sl. 1. Najčešći zavoj za mačke.

Druga mogućnost je kada zavojnica bude napravljena s prolazima za prednje šape, a ostatak je pričvršćen velcro duž tijela.

Druga vrsta uzorka je učinjena ovako. Rupa su začeta za glavu i noge. Gornji dio je povezan s kopčama.

PreporučeniKada ukloniti pokrivač iz mačke nakon sterilizacije

3 kopči

Vrpce ili veze najčešće se koriste za pričvršćivanje zajedničkog tipa zavoja. Za ostatak se može nanositi čičak ili gumbi.

Samo trebam napraviti pet parova kopča.

 1. 1. područje vrata.
 2. 2.Prednje šape.
 3. 3. Iza prednje šape.
 4. 4. Usred abdomena.
 5. 5. Iza stražnjih nogu.

4 Kako napraviti shematski crtež uzorka zavoja

List papira odgovarajuće veličine (trebate uzeti papir za praćenje, možete ga rezati koliko god je potrebno) podijeljen je na pola okomitom linijom. Zatim se izrađuju mjerenja i označavaju se horizontalni segmenti:

 • A-A1. Dužina od vrata do baze repa.
 • A-A2. Udaljenost od vrata do lopatica.
 • A3-A1. Udaljenost od lopatice do repa.
 • B-B1. Obujam vrata.
 • B-B1. Jaz između prednjih nogu.
 • D-G1. Opseg prsa.
 • D-D1. Opseg trbuha.

 

Sl. 2. Shema uzorka zavoja.

Svaku liniju treba dodati 1-1,5 cm za šavnu naknadu.

5 zavojnica

Obično se koristi za adolescentne mačke ili male životinje, jer veličina čarapa, čak i muški, nije prevelika.

Izrađen je s poklopcem čarapa. Uzmite čistu čarapu odgovarajuće veličine. U njoj su rezane rupe za šape. Ako je potrebno, kabel se stavlja na stražnji dio za bolje pričvršćivanje. Peta čarapa treba izrezati i staviti na deku tako da je rupa s pete u mačju prepone.

Sock zavoj nije jako pouzdan. Mačka neće biti teško ukloniti i lizati i ranu.

6 Savez torbica

Savez hlača da bi bio vrlo jednostavan. Potrebno je uzeti stare vunene čarape i objesiti jednu nogu u srednjem dijelu duž duljine mačjeg tijela. Zatim rezati rupe za noge i omotati gornji dio pokrivača u obliku ovratnika.

Po istom principu, zavoj se izrađuje od rukava vunene pulovere, na primjer.

Ova vrsta zavoja je mnogo sigurnija od deke. Mačiću je teže ukloniti takav zavoj, osobito ako su korištene uske čarape.

Kako pravilno staviti mačku na deku

Ako je mačka tek nakon operacije i još je pod anestezijom, lako je staviti deku na nju. Potrebno je samo štititi deku na stolu, poravnavajući sve žice i pažljivo staviti životinju na vrh. Šape se ovdje moraju umetnuti u rupice namijenjene njima. Jednom kada se priprema dovrši, žice se podignu zauzvrat i zavezuju u luk u odgovarajućem redoslijedu.

Još jedna stvar, ako je mačka budna. Ovdje se jedna osoba ne može nositi, trebate pomoćnika koji će zadržati životinju. Drugi u ovom trenutku treba brzo vezati vrpcu na stražnjoj strani mačke.

Treba voditi računa da žice ne budu previše zbijene ili previše labave. Zbog uske povlačenjem životinja neće normalno nositi pokrivač, teško će mu disati.S malom mogućom trljanjem šavova.

Pojasevi čarapa i torbice jednostavno se nose. Potrebno je samo navesti šape i glavu životinje u namjenske rupe.

Nakon što je pokrivač nosio, vlasnik mora osigurati da mačka ne pokuša njuškati ili ga ukloniti. Tada će rehabilitacija u postoperativnom razdoblju biti uspješna i rana će se izliječiti bez komplikacija.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: