🐈 Kako napraviti metak mačke u grebenu, subkutano, intramuskularno, u bedra: fotografija, video

Kako napraviti injekciju mačiću

Kako se ubrizgati na mačku? – ovo pitanje brine vlasnike koji njeguju i to ne iznenađuje. Uostalom, ovo, jednostavno na prvi pogled, manipulacija zahtijeva određene vještine i znanje.

Dobra injekcija je zalog ne samo za djelotvornu i točnu djelotvornost lijeka, već također i zbog nedostatka komplikacija, što je minimalna neugodnost od postupka za vas i vašeg ljubimca.

Nadam se da će dolje navedene informacije pomoći da ubrizgavate mačku ispravno i praktički bezbolno. Također je korisno znati kako dati mačiću pilulu.

Ubrizgavanje ili ubrizgavanje je jedna od metoda ubrizgavanja lijekova u tijelo mačaka, piercingom kože pomoću igle i šprice, koja pomaže drogama prodrijeti u određena tkiva.

Injekcije su:

 • intradermalno;
 • subkutano;
 • intramuskularno;
 • intravenski;
 • intra-arterijska;
 • intrakoštalnoj.

Kako napraviti metak mačke u grebenu

 1. Kao i kod drugih vrsta injekcija, potrebno je slijediti gore navedena opća pravila. Kada ste pripremili lijek u špricu, trebali biste pripremiti mačku: ometati i popraviti. Ako ubrizgate sami sebe i ponašanje mačke je mirno, onda lagano pritisnite ljubimac dolje lijevom podlakticom,i prstima lijeve ruke, potrebno je oblikovati nabora umjesto subkutane injekcije – skinuti kožu na greben ili koljeno i podignuti ga.
 2. U desnoj ruci, uzmite injekciju i napravite bušenje u podnožju naslona. Ako se subkutana injekcija izvodi s inzulinskom špricom, umetnuta je gotovo cijela igla, a ako se s drugom štrcaljkom umetne igla dubine 1-2 cm. Igla se treba postaviti paralelno s kralježnicom pod kutom od 45 stupnjeva.
 3. Isprva ćete osjetiti otpor, ali čim se igla nalazi ispod kože, tako da kažem "neuspjeh", otpor će nestati. Sada je moguće ubrizgati lijek bez dodatnih napora, nije vrijedno trčati.
 4. Nakon davanja lijeka, bez oslobađanja kože, pažljivo uklonite iglu. Udariti mačku, govoriti tiho, nježno i umirujuće.
 5. Budite oprezni prilikom primjene lijeka, na primjer, ako koža na koži postane vlažna, kad umetnete iglu ne nalikujete na otpor, to znači da ste probušili kožu i da lijek ne pada na pravo mjesto.

Video ubrizgavanja pod kožu

Intramuskularna injekcija mačke

Neki lijekovi slabo se apsorbiraju subkutanim davanjem ili uzrokuju jake bolove.Ako je potrebno napuniti lijek, tj. Stvoriti skladište lijeka (vrsta opskrbe), tako da se ljekovita supstanca polako ispušta u krv, čime se održava konstantna koncentracija lijeka kroz dugo vremena. Postoje lijekovi koji se mogu davati samo intramuskularno. Također, mačima se daju injekcije u mišićima kada je potreban brži učinak lijeka, ali intravenska primjena je nemoguća, a subkutana injekcija nije učinkovita.

Vidi također: Kada cijepiti mačke i mačiće

Kako napraviti metak mačke u bedro

 1. Slijedite opća pravila za ubadanje. Pripremite injekciju s lijekom.
 2. Odaberite najprikladnije mjesto, to bi trebalo biti tvrda, ravna i vrlo stabilna površina (pod, stol). Pricvrstite mačku sami, na primjer, stavljanjem koljena ispod trbuha, ili zatražite pomoć. Čak i ako se pas ne izbije, najbolje je napraviti intramuskularne injekcije na mačku zajedno, kada jedna osoba drži mačku, a druga injekcija.
 3. Ubrizgavanje bi trebalo biti učinjeno u većini mesnatog dijela stopala – ovo je stražnja strana bedara.U tom slučaju, igla je umetnuta u akutni kut u odnosu na bedro, tj. Ne okomito (ne od vrha do dna), ali paralelno.
 4. Vrlo je važno staviti metak u opušteni mišić. Mačke obično napete tijekom takvih postupaka, pa ako je noga napeta – nemojte pucati! Prvo masirati mjesto ubrizgavanja kako biste opustiti mišiće. Ako je noga ispravljena, pokušajte malo saviti.
 5. Bol u bedru za mačku bolan je od potkožnog ubrizgavanja i moguće je da se čak i najsmješnije životinje mogu trzati, pa je izuzetno važno čvrsto popraviti šapu životinje u ruci. Pokret mora biti jasan, siguran i prilagođen.
 6. Pažljivo uvesti iglu, oko 1 cm dubine, kako ne bi pali u kost. Kada je igla dovoljno umetnuta, polako pritisnite klip štrcaljke da biste oslobodili lijek.
 7. Nakon uvođenja lijeka, najprije uklonite iglu, i tek onda otpustite mačku. Ovo je vrlo važno!
 8. Ako vam je potreban tijek metak u bedro, tada svaka nova injekcija treba izbaciti na različite načine naizmjenično.

Video pucao u bedro

Mačka ima krv nakon injekcije

Nemojte zaboraviti da je injekcija, iako mikro, ali još uvijek trauma na koži, kao i krvne žile.Ako se krv pojavi lagano, samo nekoliko kapi, ne brinite se. Ali ako krv teče u velikim količinama, trebate primijeniti hladnoću na mjesto krvarenja ne duže od 15-20 minuta i idite odmah do veterinara ako krvarenje ne prođe ili se povećava!

Limping u mačiću nakon injekcije

Ponekad mačka može zujati nakon injekcije, ali to nije problem. Obično, šepanje je reakcija na bolne injekcije antibiotika ili antispazmik. Posebno osjetljiva i nježna mačka priroda može čak pretjerivati ​​bolne patuljke i pokazati svoje glumačke osobine, da, nemojte se iznenaditi, to se događa. Uznemirenost prolazi dovoljno brzo i zahtijeva odlazak liječniku ako se hromost ne odem u roku od nekoliko dana.

Smanjenje nelagode bolnih ubrizgavanja može biti razrjeđivanje lijeka s vodom za injekciju, fiziološkom otopinom ili novokainom, ali ne trebate sami eksperimentirati, posavjetujte se sa veterinarom prije razrjeđivanja lijekova s ​​injekcijama!

Pokušajte laganu masažu stopala, koja limps.

Ako mačka ne stoji na nozi ili se povlači nakon injekcije, odmah se obratite svom liječniku za pomoć, budući da je vrlo vjerojatno da će se dotaknuti živčani skup i da je potrebno liječenje ovog stanja novokainom ili drugim lijekovima.

Promjena ponašanja mačke, pojave bumps, oteklina nakon injekcija, bilo koji neobičan fenomen treba vas upozoriti i to je bolje zatražiti savjet od veterinara.

Imate li pitanja o tome kako ubrizgati mačku? Napišite ih u komentare.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: