🐈 Kako razumjeti što mačka kaže?

Kako mačke govore: zvučna komunikacija i značenje ponašanja mačaka

Mačke su u mogućnosti izraziti svoje osjećaje i osjećaje kroz pokrete tijela, zvukove, izraze lica, stavove, pa čak i mirise. Prenijeti vlasniku ili drugom ljubimcu svoju misljenju koju životinja može uz pomoć ušiju, repa, karakterističnih pokreta. Vlasniku će lakše razumjeti želje kućnog ljubimca ako promatra svoje navike. Svaka životinja je individualna i preferira izraziti raspoloženje na svoj način, ali sve mačke imaju određeni niz sličnih načina komunikacije.

  • 1. Izrazi lica
  • 2. Pokreti tijela
  • 3. Zvukovi
  • 4. Pogledajte

1 imitator

Glave pritisne na stranu glave pokazuju da je životinja agresivna ili uplašena. Ako se njegove uši počnu trzati, onda kućni ljubimac je ljut zbog nečega i ne želi komunicirati.

Aurikalije koje gledaju naprijed su dobar znak. Dakle, mačka pokazuje svoju opuštenost ili zanimanje za ono što se događa. Kada ljubimac želi nešto pitati od vlasnika, zalupci mu oči i povuče uši.

Mačke mogu komunicirati s brkovima. Ako su usmjereni naprijed kod kućnog ljubimca, onda je zainteresiran za nešto. Tako mačka ponekad pita vlasnika da se igra s njim. Hrpa brkova skupljena u kantu i pritisnuta na obraze ukazuju na to da je životinja uznemirena ili uplašena.Loose u različitim smjerovima, izražavaju smirenost i one koji su spušteni – tuga i bolestan osjećaj.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

2Telodvizheniya

Posebno izražajan je jezik mačjih pokreta repova. Pet će ga podići kad bude prijateljski. U tom položaju repovi mačića stalno se nalaze. Kada se jedna odrasla mačka prestraši, rep joj je preplitan između šape.

Ljut i agresivan kućni ljubimac počinje udarati po repu na pod i mašući s jedne na drugu stranu. Ako mačka lagano maše vrh repa, onda je opušten. Kada životinja skače na svog vlasnika i zapečati noge, ispuštajući kandže, izražava ljubav i naklonost.

Kod mačaka postoji nekoliko karakterističnih stavova kroz koje govore osobi ili nekoj drugoj životinji.:

  1. 1. Prijetnje. Leđa je gotovo ravna, vuna se ne navlači, a čekinje samo na grebenu i repu. Uz takvu pozu, mačka pokušava obavijestiti svog protivnika da je određen. Životinja gleda svog neprijatelja izravno u oči i urla, pokušavajući suzbiti svoj borbeni duh.U tom položaju mačka se ponekad zamrzava dugo vremena.
  2. 2. Boriti se. Kućni ljubimac izražava svoj poziv na bitku udarcem repom. Probija vunu, pokazujući tako da je agresivan i spreman za borbu. Ako se neprijatelj ne povlači, mačka ga udari na nos i na stražnjoj strani glave. Kada životinja uspije udariti, neprijatelj je poražen.
  3. 3. Zadovoljan. Ako ljubimac leži na svojoj strani ili leđa, onda je mirno i mirno. Petice ispružene šape, stisnute i ružičaste prste i stisnute oči služe kao potvrda kućne samozadnosti.
  4. 4. Neodlučan. Kada mačka počinje aktivno lizati krzno, pokušava se smiriti i riješiti rastućeg razdražljivosti.

PreporučeniRazlozi zbog kojih oči sjaju u mraku mačaka: znanstveno objašnjenje

3Zvuki

Kad me mačka zaklanja, traži hranu ili izražava svoje nezadovoljstvo. Zvukovi kućnih ljubimaca razlikuju se po snazi, tonu i tonu. Životinja proizvodi niže zvukove u trenutku kada se osjeća dobro ili je agresivno podešen. Uz pomoć visokih mačjih zvukova, izrazio je samozadovoljstvo i mir.

Stručnjaci kažu da mačke mogu napraviti do 16 različitih zvukova.

S krotkastim preljevima, mačka se susreće s vlasnikom ili razgovara sa svojim mačićima. Uz malu potres, kućni ljubimac pokušava upozoriti da je određen i spreman braniti sebe. Ako mačka počinje urlikati, priprema se za borbu s neprijateljem.

Kad mačka grimpljuje zube, vidi plijen. Ako kućni ljubimac glasno i glasno vrisne, onda pokušava pokazati da je spreman za supružnicu i zamoli ga da mu dopusti da ode van da traži drugu polovicu.

PreporučeniPrevoditelj s mačkoga jezika na ruski: kako razumjeti mačku zvukovima i gestikulacijama?

4Vzglyad

Kad su mačke oči otvorene, to znači da ona izražava svoj interes za osobu ili objekt. Ako ljubimac dođe do vlasnika i gleda ga ravno u oči, trepće malo, želi komunikaciju i pozornost. Kad milovati, životinja zezne oči, izražavajući užitak.

Ako mačka malo pokrije oči i pogleda dalje, ona pokušava reći vlasniku da je spremna slušati ga. Kada se ljubimac boji nečega, učenici njegovih očiju znatno se šire. Ako se sužavaju, kućni ljubimac je agresivan.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: